Slovenija
Oglas

Delnice Amazona so leta 2024 poskočile za več kot 15 %, Bezos postal najbogatejši človek na svetu

Ljubljana, 29. 03. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 24 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jeff Bezos morda ne bo tako pogosto na naslovnicah kot Tesla in Elon Musk, vendar je cena delnic podjetja Amazon letos presegla cene delnic podjetja Tesla.

fortrade bezos

Porast v cenah delnic podjetja Amazon je Bezosa pripeljal do tega, da je prehitel Muska na seznamu svetovnih bogatašev.

Fortrade je, za vse tiste, ki jih zanima kako se od doma naučiti trgovati s cenami delnic podjetja Amazon (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Prenesite brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" tukaj.

Čeprav je Amazon začel svojo pot kot spletna trgovina, se je hitro razširil in v svoj portfelj dodal izjemno dobičkonosen oddelek Amazon Web Services (AWS). Podjetje je razširilo tudi uporabo umetne inteligence v svojih izdelkih. Amazon je v svojem pomočniku Alexa uporabil generativno umetno inteligenco. S pomočjo generativne umetne inteligence deluje tudi Rufus, pomočnik za nakup. Amazon Bedrock se uporablja za izdelavo aplikacij umetne inteligence v oblaku AWS.

Novembra 2023 je podjetje predstavilo svoj novi čip, ki se uporablja v kombinaciji s čipi podjetja NVIDIA. Podjetje ima tudi chatbot, imenovan "Amazon Q for Companies", ki bi lahko sčasoma neposredno tekmoval z Microsoftovim ChatGPT in Googlovim Gemini.

Vlagatelji zato menijo, da bo Amazonova delnica vsekakor deležna koristi od razvoja umetne inteligence in čipov, ki jih ponujajo podjetja, kot so NVIDIA, ARM in AMD.

Bezosov Blue Origin neposredno tekmuje v vesoljski industriji s SpaceX Elona Muska in oba želita s svojim vesoljskim plovilom ponovno poslati ljudi na Luno. Domnevno rivalstvo je postalo javno leta 2013, ko je Blue Origin vložil protest proti SpaceX, da bi zmanjšal možnosti za sklenitev pogodbe z Naso. Od takrat naprej sta bili obe podjetji vpleteni v številne druge spore, ki so povzročili sparing na Twitterju / X-u.

Medtem ko se je cena Tesline delnice zmanjšala, delnice Amazona še naprej rastejo, cena pa je letos poskočila za 17,25 %. Velika spomladanska razprodaja (od 20. do 25. marca) na Amazonu, ki je prvič na voljo vsem, bi lahko v prihodnjih tednih zagotovila dodatno spodbudo za rast cene delnic tega podjetja.

Prenesite brezplačen vodnik "Kako trgovati s cenami delnic" tukaj.


Viri: The New York Times, NBC News, GeekWire, MarketWatch

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 77% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Cyprus Ltd.