Slovenija

DEOS Slovenki leta ne bo podaljšal mandata: 'Prav je, da išče nove izzive'

Ljubljana, 22. 05. 2024 19.40 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Brigita Potočnik
Komentarji
0

Borka za pravice starejših in boljše pogoje dela zaposlenih v domovih Ana Petrič, ki je zaradi svojega dela postala tudi Slovenka leta, po izteku mandata odhaja z mesta direktorice Centra starejših Notranje Gorice. A ne po lastni želji, temveč po želji lastnika, družbe DEOS, ki je v lasti družine ene najbogatejših Slovenk Alenke Žnidaršič Kranjc. Zakaj odslavljajo direktorico, niso pojasnili, je pa za nas spregovorila Petričeva.

Ana Petrič je trenutno na dopustu. Odločitev lastnikov družbe DEOS, da ne bo več direktorica Centra starejših Notranje Gorice, pa ni bila le presenečenje za javnost, temveč tudi zanjo. "Ker sem delala dobro, kar so mi tudi povedali. V resnici ni nobenega posebnega razloga," nam je povedala.

Da ji po devetih letih na direktorskem mestu ne bodo več podaljšali mandata, je izvedela od direktorice DEOS-a, lastnika doma. "Rekla je, da me morajo vzpodbuditi, da bom še boljša," je dejala Petričeva.

Ana Petrič
Ana Petrič FOTO: Bobo

Še pred tremi meseci je zaradi svojega dela na področju socialnega varstva po izboru bralcev revije Jana postala Slovenka leta. Je morda koga motila njena medijska izpostavljenost, priljubljenost? V preteklosti so se nekateri, sicer izven doma, že obregnili, češ da ji gre zgolj za promocijo. "Vsi, ki se malo izpostavijo, so deležni kakšnega takega odziva. Očitno se bom mogla tudi s tem sprijazniti in živeti naprej," pa je komentirala slednje.

Vsekakor je izstopala. Priljubljena med zaposlenimi in stanovalci, ki si jo bodo zapomnili po številnih akcijah, projektih. "Predvsem se mi zdi pomembno, da vem, da sem delala dobro, da sem se trudila po najboljših močeh," je še dodala.

Center starejših Notranje Gorice
Center starejših Notranje Gorice FOTO: POP TV

"Potekel ji bo mandat in prav je, da išče nove izzive," pa je vse, kar nam je bila danes o tem pripravljena povedati ena najbogatejših Slovenk Alenka Žnidaršič Kranjc. Ni pa želela z nami govoriti njena hčerka Tinkara Godec, direktorica Deosa, ki ima mrežo devetih domov. Prav tako nam niso omogočili, da bi govorili s stanovalci.

Stanovalci doma s peticijo, da bi ostala

Petričeva je to, da odhaja, pred dnevi objavila na svojem Facebooku in doživela gromozansko podporo. Na njeni strani so tudi stanovalci doma, ki so podpisali peticijo za to, da bi ostala direktorica.

"Tega si v resnici ne želim. Spoštujem odločitev delodajalcev in menim, da ni dobro, da se okoli tega dela kakšne cirkuse. Življenje v Centru teče naprej. Tistemu, ki bo prišel za menoj, pa želim, da bo še boljši," še pravi Petričeva.

Mandat se ji izteče oktobra, zagotovo pa bo svoje izzive še naprej iskala v delu s starejšimi, kar jo najbolj izpolnjuje in v čemer, kot pravi, najbolj uživa. 19 let jim je že posvetila in zanje skrbela kot negovalka, socialna delavka in nazadnje tudi kot direktorica.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni