Slovenija

DeSUS predlaga sklic izredne seje odbora za kmetijstvo

Ljubljana, 12. 02. 1998 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poslanska skupina Demokratične stranke upokojencev (DeSUS) predlaga sklic izredne seje odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na kateri naj bi razpravljali in odločali o predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Skladu kmetijskih zemljišč in gozodov, je danes sporočil vodja poslanske skupine DeSUS Anton Delak.

V poslanski skupini namreč menijo, da so se na prejšnji seji odbora pojavile nekatere dezinformacije glede predloga tega zakona, kar je celo privedlo do sklepa, da je predlagani osnutek primeren za obravnavo po skrajšanem postopku. Glede tega je bilo mnenje sekretariata za zakonodajo in pravne zadeve odklonilno, saj naj bi bile nekatere predlagane spremembe sporne tudi z ustavnopravnega vidika. Poslanec DeSUS Zoran Lešnik je zato predlagal amandmaje k predlogu tega zakona, ki bi zakon spravili v ustavnopravne okvire ter ga tudi uskladili z odločbami ustavnega sodišča.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.