Slovenija

Diler s policijsko izkaznico

Pistoia/Koper, 20. 09. 2005 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.L./B.M.
Komentarji
0

Morda bo slovenski policist, pri katerem so našli 9 kilogramov čistega heroina, moral podaljšati svoj dopust v Toskani.

Italijanski kriminalisti so v avtomobilu 32-letnega slovenskega policista D.D. iz Kopra našli 9,2 kilograma čistega heroina. Na avto s slovenskimi registrskimi tablicami so postali pozorni kriminalisti iz enote za boj proti drogam iz Toskane, ko je voznik v bližini mesta Pistoia na neki kmetiji skušal iz prtljažnika skriti paket v tovorno prikolico.

Ko so ga italijanski policisti obkolili in legitimirali, je voznik nemudoma pokazal izkaznico slovenske policije, da bi se tako izognil pregledu vozila. Zaseženi heroin je bil razdeljen v 17 manjših paketih in bi po podatkih italijanske policije zadostoval za več kot 40.000 doz, njegova vrednost na trgu pa naj bi bila okoli milijon evrov.

S policijsko izkaznico na dopust v Toskano

Tiskovni predstavnik koprske policijske uprave Vojko Živec je za 24ur.com povedal, da so se preko Interpola pozanimali glede identitete aretiranega. "Neuradno smo od italijanskih varnostnih organov izvedeli ime in priimek, ki je na službeni izkaznici in ugotovili, da pripada policistu z ene od policijskih enot Policijske uprave Koper," je izjavil Živec, ki je tudi zanikal, da je bil policist prijet med izvrševanjem službenih nalog.

"Policist, čigar ime je na službeni izkaznici, je trenutno na rednem letnem dopustu,"
je še povedal Živec in dodal, da bodo preverili, ali je priprti Slovenec tudi dejansko njihov uslužbenec.