Slovenija

Dini in Marinček podpisala sporazum o znanstveno-tehnološkem sodelovanju

Ljubljana, 04. 02. 1998 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski minister za znanost in tehnologijo Lojze Marinček in italijanski zunanji minister Lamberto Dini sta danes v Ljubljani podpisala sporazum o znanstveno-tehnološkem sodelovanju med Slovenijo in Italijo.

Minister Marinček je ob tej priložnosti ocenil, da je sporazum, ki zaokroža petletno obdobje prizadevanj, da bi kakovostno sodelovanje med znanstvenima sferama obeh držav zaokrožili tudi s formalno-pravnega vidika, za Slovenijo prelomnega pomena. Povedal je, da sta Slovenija in Italija na znanstveno-tehnološkem področju v dobrem letu izvedli več pomembnih zadev. Med drugim sta začeli uresničevati 32 projektov v sklopu programa znanstveno-tehnološkega sodelovanja za obdobje 1997-1999 in podpisali protokol prvega zasedanja mešane komisije za znanstveno-tehnološko področje.

Vodja italijanske diplomacije Dini pa je ocenil, da gre za še en pomemben korak v približevanju Slovenije in Italije, ki sta v zadnjih letih že naredili velik napredek. "Z dobro voljo na obeh straneh državi premagujeta vse težave, povezane s preteklostjo. Zdaj obe gledata v prihodnost in sta si zelo blizu," je dejal Dini. Dodal je, da bo Rim še naprej močno podpiral slovensko članstvo v Evropski uniji, saj želi, da bi se Slovenija čimprej vključila v to povezavo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.