Slovenija

Direktor Marshallovega centra pri Grizoldu

Ljubljana, 12. 10. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minister za obrambo Anton Grizold se je danes srečal z direktorjem Marshallovega centra - evropskega centra za obrambne študije, Robertom Kennedyjem.

Minister za obrambo Anton Grizold
Minister za obrambo Anton Grizold FOTO: Dare Čekeliš

Sogovornika sta razpravljala o pomembnosti že vzpostavljenega sodelovanja med Slovenijo in centrom ter se dogovorila o prihodnjih skupnih projektih. Kennedy se je srečal tudi z državnim sekretarjem na obrambnem ministrstvu Milanom Jazbecem, so sporočili z MORS.

V Marshallovem centru - evropskem centru za obrambne študije (George C. Marshall European Center for Security Studies) iz Garmisch Partenkirchna v Nemčiji, ki uživa ugled visoke strokovne ustanove, so se šolali številni uslužbenci ministrstva za obrambo in Slovenske vojske ter drugih institucij. Sogovorniki so tudi izrazili zadovoljstvo nad učinki, ki jih je imelo sodelovanje s to pomembno izobraževalno ustanovo pri posodabljanju Slovenske vojske, še navaja MORS.

Direktor Marhallovega centra se je danes srečal tudi s predsednikoma odborov DZ za zunanjo politiko in obrambo, Jelkom Kacinom in Rudolfom Petanom, ter člani obeh odborov, so sporočili iz državnega zbora. Kennedy je sogovornikom predstavil dejavnosti Marshallovega centra in programe, ki jih center izvaja, spregovoril pa je tudi o določenih regionalnih problemih, s katerimi se ukvarjajo.

Kacin je predstavil prednostne naloge slovenske zunanje politike. Kot je dejal, želi biti Slovenija aktivna v svoji neposredni soseščini. Omenil je tudi aktivnosti DZ pri sprejemanju Deklaracije o skupnem boju proti terorizmu. Sogovorniki so spregovorili tudi o možnih oblikah nadaljnjega sodelovanja med Slovenijo in Marshallovim centrom ter se dotaknili aktualnih vprašanj, povezanih s terorizmom v svetu.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni