Slovenija

Do nedelje zaprt del štajerske avtoceste, v Ljubljani zaprta Drenikova ulica

Ljubljana, 16. 11. 2018 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi vzdrževalnih del bo od petka zvečer do nedelje zaprt del štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico ter uvoz Trojane. Predvsem v soboto lahko tako pričakujemo zastoje. V Ljubljani pa je zaradi prenove zaprt del Drenikove ulice.

Od 22. ure danes zvečer pa vse do 16. ure v nedeljo bo zaradi nujnih vzdrževalnih del zaprt del štajerske avtoceste, natančneje odsek med Vranskim in Blagovico, promet bo preusmerjen na vzporedno cesto. Zaprt bo tudi uvoz Trojane, proti Mariboru in Ljubljani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z Darsa sporočajo, da je popolna zapora avtoceste potrebna zaradi popravila predorskega vozišča oziroma sanacije betonskih plošč v Jasovniku, kar bo opravil zunanji pogodbeni izvajalec Kolektor CPG, d. o. o. Hkrati bo v predorih Trojane in Podmilj proti Ljubljani potekala nadgradnja hidrantnega sistema, vzdrževalci iz pristojne avtocestne baze Vransko pa bodo v predorih med drugim izvedli še visokotlačno čiščenje vozišča. Sporočajo še, da bo prihodnji konec tedna zaradi navedenih del načrtovana še zapora smernega vozišča proti Mariboru.

Ob koncih tedna je manj prometa kot med delavniki, a kljub temu je v soboto čez dan pričakovati zastoje, medtem ko v nedeljo, ko velja omejitev vožnje za tovorna vozila, praviloma ne.

Zaradi prenove zaprta Drenikova ulica

Ob 9. uri pa bodo popolnoma zaprli odsek Drenikove ulice med Celovško cesto in Verovškovo ulico v Ljubljani. Zapora bo trajala do ponedeljka, v tem času pa bo obvoz urejen po Dunajski, Tivolski in Celovški cesti. Mestni avtobusi na liniji 22 bodo vozili po spremenjeni trasi, Celovška cesta–Litostrojska cesta–Goriška ulica–Drenikova ulica.

Del Drenikove ulice bodo preuredili, tako da bodo več prostora dobili pešci in kolesarji, preurejeno bo tudi križišče s Celovško cesto. Dela naj bi bila končana do 10. decembra, izvedla jih bo družba Prenova-gradbenik. Vrednost vseh del je ocenjena na skoraj 2,7 milijona evrov brez DDV.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Igor Zupancic
21. 11. 2018 12.36
Ampak res, kot da je državna skrivnost kaj za hudiča toliko let pacajo okoli teh Trojan
Inhumed
16. 11. 2018 09.07
+19
Ampak s to štajerko pa res niso normalni. Pa sej je 90% časa zaprta?!
arapayma
16. 11. 2018 08.43
+16
Kupiš vinjeto, pa se voziš po stari cesti 70 na uro, za vsakim ovinkom pa te pozdravi radarska kontrola😂🤣
Krematorij666
16. 11. 2018 08.36
+9
2,7 milijona brez DDV...to namerno prikazujete, da je znesek videti manjši ali pa nam mogoče DDV ni potrebno plačati? Najbolje da še trgovine uvedejo tak način prikazovanja cen in navidezno oz. trenutno do plačila prikažejo znižanje cen izdelkov.
kokicas
16. 11. 2018 08.27
+12
Dars a vam res ni jasno da imate lahko vsak vikend zaprt izti ocek ce flikate na vsakih 100metrov posebi. Kot bi bil res nekaj posebnega ta odcek da se skoz ukvarjajo z njim
ata_jez
16. 11. 2018 08.52
+8
Seveda je poseben del ... to je t.i. zlatonosni del.