Slovenija
Oglas

Do prihrankov z alternativnimi energetskimi rešitvami

Ljubljana, 27. 02. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V času prehoda na obnovljive in tajnostne rešitve ogrevanja, ohranjajo fosilna goriva vlogo stabilnih partnerjev.

Utekočinjen naftni plin (UNP) zaradi svoje mobilnosti in enostavne dostopnosti ostaja odlična rešitev oskrbe z energijo in partner na poti energetske tranzicije različnih porabnikov energije. Neodvisnost od omrežja, zanesljivost energenta v vseh temperaturnih pogojih, enostavna dostopnost tudi za oddaljene in težje dostopne lokacije in visoka kalorična moč so le nekatere prednosti, ki prinašajo pomembne prednosti pred drugimi energetskimi alternativami. 

S hibridnimi rešitvami do 35% prihrankov 

Pri prehodu na UNP lahko v primerjavi z ogrevanjem na drva ali kurilno olje optimiziramo energetske sisteme ter dosežemo dolgoročne prihranke. Pripeljemo ga lahko praktično povsod, tudi v najbolj odmaknjena območja. Rešitve z UNP so primerne za različne oblike industrije ali kmetijstva ter druge energetske potrebe, kot tudi kombinacija ogrevanja in hlajenja objektov. 

V primeru izvedbe hibridnih sistemov so lahko prihranki celo do 35 % na letni ravni. Pri slednji gre za kombinacijo toplotne črpalke in klasičnega ogrevanja z UNP. V družbi Butan plin s strokovno ekipo in dolgoletnimi izkušnjami celovitega načrtovanja energetskih rešitev poslovnim partnerjem pomagajo pri pripravi in izvedbi rešitev na ključ. Vsak projekt je namreč zgodba zase – z drugačnimi izzivi in omejitvami, zato je izbira zanesljivega partnerja ključnega pomena. 

UNP

Brez težav do želenih količin tople vode 

V turizmu, gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih so običajno prisotne velike nenadne potrebe po topli sanitarni vodi. Klasični bojlerji imajo pogosto težave, saj ne uspejo dovolj hitro ogreti želene količine vode in so energetsko neučinkoviti. V izogib morebitnim higienskim ali zakonodajnim normativom lahko s sodobno Rinnai tehnologijo vodo segrevamo neposredno ob porabi, kar omogoča izjemno učinkovitost in ekonomičnost delovanja.

Rinnai omogoča segrevanje vode neposredno ob porabi in to do želene temperature na eno stopinjo celzija natančno. Veliki porabniki lahko kaskadno postavijo več grelnikov, pri čemer temperatura vode ostaja konstantna, ne glede na število porabnikov. Tovrsten sodoben način ne deluje po principu akumulacije tople vode in posledično izgub energije, ki se pojavljajo pri ogrevanju na zalogo, hkrati pa je topla voda nenehno na voljo za uporabo. Družba Butan plin je ekskluzivni zastopnik tovrstne tehnologije na slovenskem trgu. 

UNP
UNP FOTO: Arhiv ponudnika

Energetski zakon ne omejuje uporabe UNP za poslovne objekte

Vključevanje energije obnovljivega izvora je neizpodbitna prihodnost, v okviru vzpodbujanja le-te pa je treba slediti načelom trajnostnega razvoja in omogočiti uporabnikom uporabo aktualne tehnologije z manjšimi predelavami in obnovljivimi gorivi. Določila predloga novega energetskega zakona (EZ-2) ne omejujejo rešitev z UNP za poslovne objekte. 

Utekočinjen naftni plin (UNP oz. LNG) je enostavno dostopen in pomembna alternativa v nacionalnem energetskem portfelju, saj ponuja stabilno in cenovno sprejemljivo energetsko rešitev, predvsem pa ne zahteva izgradnje drage infrastrukture in vlaganj v omrežja. 

Z energetskim pogodbeništvom (t.i. kontraktingom) brez skrbi zaradi investicije

Vse več podjetij in ustanov se odloča tudi za energetsko pogodbeništvo, saj stroški energije predstavljajo vedno večje breme pri poslovanju, investicija v prenovo pa je stroškovno zahtevna in rizična. Partnerstvo med porabnikom in družbo Butan plin, kot izvajalcem energetskih storitev, omogoča, da lahko porabnik zagotovi in izvede prenovo obstoječe energetske rešitve le iz naslova stroškov energije z delnim ali celo brez lastnega finančnega vložka. Butan plin namreč predstavlja investitorja, ki glede na obstoječe stanje predlaga in vzpostavi najbolj učinkovit in energijsko varčen sistem ogrevanja.

Več informacij na www.butanplin.si.


Naročnik oglasne vsebine je Butan plin d.d.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni