Slovenija

Dobavitelji vedo, da je denarja malo

Ljubljana, 16. 03. 2010 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jana Kobal
Komentarji
12

Nabava živil je borba, pravi ravnateljica iz okolice Ljubljane, dobavitelji šolske prehrane pritiskajo na šole s ponudbo živil pred iztekom uporabe, ker vedo, da denarja ni veliko.

Nabava živil je borba, pravi ravnateljica iz okolice Ljubljane, dobavitelji šolske prehrane pritiskajo na šole s ponudbo živil pred iztekom uporabe, ker vedo, da denarja ni veliko.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petdan
17. 03. 2010 12.42
Vse dobavitelje, ki šolam dobavljajo na nakršen koli način, vprašlijve prehrambene izdelke, je potrebno takoj zapreti. V tej skorumpirani pokvarjeni državi niti našim otrokom ne prizanašajo.
leitz
17. 03. 2010 11.04
-1
Kakorkoli. Zaradi mene jejte doma in drugje kar čte, ne pa s tem hranit moje otroke, brez moje vednosti in po polni ceni, ki jo plačujem za to, da majo otroci normalno hrano. Za moje pojme je to dejanje, na da je samo nemoralno, ampak tudi zavajanje in kraja mene in vseh staršev, saj plačujemo za nekaj kar v bistvu ne dobimo. Če pogledam da plačujem za hrano v šoli 3€/dan brez DDV v gostilni pa dobiš bistveno več za 3.5€ z DDV ( samo za primer s tem da ma gostinc v tej ceni še vračunan nek svoj profit, in precej manjše količine prodanih malc, je razlika več kot očitna.
MIZANTROP
17. 03. 2010 10.18
Med služenjem roka v slovenski naborniški vojski smo dostikrat jedli hrano s pravkar potečenim rokom uporabe. Ko smo se vojaki pritožili,so nam pristojni v vojašnici odgovorili, da so roki vezani na nabavo, ne pa na porabo izdelka.
1pile2
17. 03. 2010 09.31
shotalick,se popolnoma strinjam s tabo.Na večini izdelkov piše UPORABNO NAJMANJ DO..,se pravi najmanj do tega datuma lahko pa tudi dlje.
Covidus
17. 03. 2010 09.31
še vseeno otroci veliko hrane ne pojejo in se res veliko hrane stran vrže - govorim iz lastnih izkušenj.
kofetka
17. 03. 2010 08.59
to se je zgodilo na novomeški šoli v Bršljinu, ne vem zakaj je to skrivnost, pa tudi tako tragično ni, če hrano tudi porabijo pred potekom roka uporabe, to je pa že druga zgodba
shotalick
17. 03. 2010 08.56
tulibudibu..se strinjam z napisanim. Točno tako, da 2 dni preden poteče rok je hrana uredu, in tudi še kakšen dan po temu ko preteče rok. Dobro, da me še ni pobralo, k pojem jogurt k je 2 dni po roku, ali pa kakšen sirni namaz. Očitno ima folk še dovolj denarja tu gor, ali se pa samo izdajajo za take, ki ne jejo hrane, ki je 2 dni čez rok. Se mi zdi, da pa je uživalcev hrane čez rok kar dovolj, kajti marsikatero dobro stvar si ne bi privoščil, če ne bi bila tik pred rokom uporabe, pa si jo zato privoščim, ker jo dobim za 50% ceneje ponavadi. Kaj manjka nekemu sirnemu namazu, jogurtu, skuti, smetani ali čemurkoli, ki ima 2 dni do roka? NIČ NE MANJKA!! zadweva je ista, kot tista, ki ima še 2 tedna do roka. ni vse v datumu. očitno imajo eni preveč denarja tu gor in se preseravajo.
tulibudibu
17. 03. 2010 08.17
KAJ JE NAROBE Z ROBO PRED POTEKOM??????? A je to treba metati v smeti? Bebci, dejte malo mislit z glavo. 2 dni preden poteče rok je hrana še čisto v redu, saj so pri datumih upoštevani še razni varnostni faktorji. Ko poteče rok, je hrana dobra vsaj še nekaj dni, odvisno od vrste seveda. Če lahko šola tako prišpara, kaj je tu narobe? Sej ne kuhajo drek!
85391
17. 03. 2010 07.39
cepec22 mal se umiri, nihče ne zaničuje tvojih otrok samo zaradi tega ker so iz vasi. Je bilo včasih morda res tako, ampak zdaj pa ni več. Če je sem pa tja kje kakšen tak, je to verjetno bolj izjema kot pa pravilo. Jaz sem iz Lj in nikoli nisem zaničevala nikogar, niti nihče drug, ki ga poznam iz Lj ni nikogar zaničeval. Edino vi zaničujete nas, če nas imate za neke močvirnike in to na svoje vnuke prenašate :S
cepec22
17. 03. 2010 04.18
Ko se to dogaja v Lublani kaj si mislite, kako izgleda po zakotnik vaskih solah. Tam inspektorji sploh ne gredo, sej za une je vse dobr. Mocvirnki, a vidite ze tukaj se vse zacne, ko se ze v otrocih pojavi sovrastvo. Ko mestni vidijo to in seveda te razlike nas delijo. Tudi odrascajoci otroci vedo, kaj pomeni, da so iz vasi in ne marajo otrok iz mesta. Mestni otroci pa se imajo za vzvisene. Pa ni tako. Sam sem dozivel to zgodbo in sedaj zrem, kako to dozivljajo moji vnuki. Povedal sem jim, da je vedno bilo tako tudi takrat, ko smo bili se v bratski enotnosti, katere povprecje je bilo po mestih veliko visje kot za nas vaske otroke ki smo bili vedno zanicevani.
anjerd
17. 03. 2010 02.18
TAKO ROBO NAJ ŽRE UPRAVA MERCATORJA.
Jure Kacicnik
17. 03. 2010 01.32
Sramota za evropo, da se špara na otrocih