Slovenija

Dogovor je vprašljiv

Ljubljana, 20. 03. 2008 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obstaja možnost, da se Dars in SCT ne bosta dogovorila za izvedbo sanacije v predorih, svari minister Žerjav.

Ali se bosta Dars in SCT dogovorila?
Ali se bosta Dars in SCT dogovorila? FOTO: POP TV

Minister za promet Radovan Žerjav je izpostavil možnost, da se Družba za avtoceste v RS (Dars) za izvedbo sanacije betonskih vozišč v predorih ne dogovori z izvajalcem, predvidoma z družbo SCT. "Najbolj modro pa bi bilo, da se dogovorijo, sicer bo moral Dars unovčiti garancijo za delež, za katerega bi stroške pokrival izvajalec," je pojasnil.

Tako se je minister Žerjav danes ob robu novinarske konference po seji vlade odzval na sredino sporočilo družbe SCT, ki trdi, da je svoje delo pri gradnji predora opravila strokovno in odklanja izvedbo hrapavljanja brez ustreznega javnega naročila.

Stroške sanacije, ki za vse predore na slovenskih avtocestah znašajo 750.000 evrov, bosta krila DDC s podizvajalci in izvajalec gradnje, Dars pa po napovedih pri pokrivanju stroškov ne bo sodeloval.

Sanacija do 1. maja

Žerjav je sicer v sredo na novinarski konferenci, na kateri je spregovoril o sanaciji betonskih vozišč v predorih, dejal, da naj bi bili ti sanirani do prvomajskih praznikov, in sicer z metodo finega reskanja.

Dars se z družbo SCT pogaja o izvedbi del. Kot so v sredo sporočili iz SCT, so pripravljeni hrapavljanje, odločno pa odklanjajo izvedbo del brez ustreznega javnega naročila. Prav tako niso pripravljeni prevzeti krivdo za neustrezno drsnost v predorih.

Minister Žerjav pravi, da bodo betonska vozišča v predorih sanirana do 1. maja.
Minister Žerjav pravi, da bodo betonska vozišča v predorih sanirana do 1. maja. FOTO: POP TV

Kot so navedli v SCT, so že pred časom ponudili, da izvedejo hrapavljanje betonskih vozišč v vseh slovenskih predorih na podlagi naročila in sklenjene pogodbe v skladu pravili javnega naročanja. "Sanacijo bi izvedli za ceno, ki bi pokrila le dejanske stroške izvedbe hrapavljenja. Ta predlog s strani Darsa ni bil sprejet," navajajo v SCT.

Če bi Dars ta predlog sprejel, bi bila betonska vozišča v predorih po prepričanju SCT danes že sanirana. Tudi stroški sanacije bi, kot navajajo, bili nižji, kot so jih ponudili tuji ponudniki. "Dejstvo je namreč, da tuji ponudniki v svoji ponudbi niso upoštevali stroškov projektiranja, nadzora, cestnih zapor in drugih nujnih stroškov izvedbe," so v sredinem sporočilu zapisali v družbi.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
20. 03. 2008 17.46
Po mojem bodo Zidarja odpustili, kot tistega na Brniku! A še ni v suspenzu? Zdaj ne bo mogel podpisovati pogodb!