Slovenija

Dokument postavil Erjavca na laž

Ljubljana, 22. 01. 2007 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jani Muhič
Komentarji
27

Tajni razpis obrambnega ministrstva dokazuje, da minister Erjavec pri poslu z vojaškimi oklepniki ni držal besede.


KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113189
23. 01. 2007 11.59
mare in podporniki, to kar trdite je najmanj zavajanje če že ne neresnica. Tudi ostale države članice NATO dokazano ne zapravljajo celih 2 procenta BDP za orožje. Papeži so tisti ki trošijo maksimum od maximuma. Zapravljanje tako velikih vsot denarja in za tako dolgo obdobje naprej bi morali preprečiti z zakonom ali celo z ustavo. Ja,ja vem saj ustave in zakonov v tej vladi tko nobeden ne spoštuje. Za takšne pa žal ostane eno samo zdravilo. Ampak sem optimist, recimo da bi jih, potem bi na primer en minister dobil genialno idejo, da bi kupili za celo slovenijo krompir do leta 2333, ker bi s tem dosegli ZELO NIZKO CENO. (on pa veliko provizijo - kako podobno oklepnikom). Ker bi imeli zakon, da za obveznosti daljše od 4 let mora vlada pridobiti sklep parlamenta z 80 procentno večino, takšnih kozlov ne bi mogli streljat. Kot državljan in davkoplačevalec bi se počutil precej bolj varno.
xuxu
23. 01. 2007 10.53
Tut ta nato ni vse... Tudi Madžarska je v NATU pa namenjajo manj kot 1 bdpja za obrambo... Pač so v naši vladi neizkušene ovce, ki se premalokrat postavijo zase...
doki007@email.si
23. 01. 2007 10.47
Erjavc laže,.....oziroma dela po navodilu Janše.....!!!
victoriosus
23. 01. 2007 10.28
Jaz pa nisem volil LDSa niti enkrat, pa sem jih prebavljal lep čas. Veliko naših pa ni bilo za komunizem, pa smo ga imeli. Mi (večina) smo glasovali ZA NATO, in zdaj boš ti potrpel.
djordjevic.dejan@triera.net
23. 01. 2007 09.41
mare: Nismo vsi podprli članstva v Natu. :)
doki007@email.si
23. 01. 2007 09.38
ne zastopim, zakaj Erjavc tako ovinkari pri svojih informacijah ,.....naj pove resnico ,...vem pa tut da dela tako kot Janša hoče saj on vodi državo, ki ima kot kaže vojno stanje..... Opozicija bo prišla na dan vsem nepravilnostim ,......
?rni panter 1
23. 01. 2007 09.34
Mare je pogruntu zadevo, ampak nekateri pač morajo bit proti vladi, pa naj naredi prav al ne,...
mr.remington@gmail.com
23. 01. 2007 09.23
Pod Maretov post se podpišem ....
Dejan Keuc
23. 01. 2007 09.08
Strinjali smo se z NATO-m. zato tukaj nima smisla razpravljati ali oklepniki da ali ne.. Sigurno jih moramo nabavit... Vprašanje v tej aferi ni ali nabaviti, ampak kaj dobimo za kakšen denar!
mr.remington@gmail.com
23. 01. 2007 08.46
To je cena, ki jo moramo plačati! To zahteva članstvo v NATU.
balon200
23. 01. 2007 08.43
Je pa po moje treba tudi razumet in ne pozabit, ...volivci smo se strinjali z Natom, kar pomeni, da smo kot Slovenci podpisali nekaj pogodb. V teh pogodbah sigurno piše, da moramo v skladu z Natovimi potrebami nabavljati orožje, kar po moje nabava teh oklepnikov je. Torej, nabava teh oklepnikov je zgolj, posledica naše odločitve za vstop v Nato in to je to. Sami smo si krivi, če nam je sedaj žal. Če ponovno tehtamo ali je vstop v Nato bila prava odločitev, se moramo vprašati: - Stane obramba Slovenije več z Natom ali brez Nata? - Imamo sedaj kot Natovci večji nabor orožja, boljšo obrambo, več vojakov,..itd, kot bi jih imeli s svojo lastno obramb? - Ali smo nasploh bolj varni z Natom ali bolj, če bi imeli lastno samostojno državno vojsko? Sicer nimam pregleda nad stroški, ki jo Slovenija daje v vojaško obrambo države, ...vendar sem mnenja, ...če suma sumarum plačamo za Nato vojsko podobno, kot bi plačali za lastno slovensko, potem smo bolj varni v Natu in se Nato splača. Koliko kaj stane pa mi volivci itak nimamo pojma, tako da tudi ne vemo ali se Nato dejansko splača ali ne, to vedo samo tisti, ki se s tem ukvarjajo v svojih službah. Če pa nekoga nategnejo za ceno, kot se to sumi, da so Erjavca, je pa to vsekakor vredno razmisleka o sposobnosti ministra. Če so ga orožarski trgovci nategnili za tako ogromne denarje, bi moral minister odfrčati kot elastika. Če so ga nategnili, imamo pač neodgovornega ali nesposobnega ministra, od katerega lahko vsak izvleče naš denar, njemu ni pa nič jasno,..pač ne zna kupovati drage robe.
balon200
23. 01. 2007 08.09
Enkrat sem že zračunal, pa moram kar še enkrat,..hehe. Teh 135 oklepnikov stane toliko kot 15.500 (62.000.000.000 SIT : 4.000.000 SIT) novih avtomobilov srednjega razreda, recimo novih golfov,... si predstavljate, koliko je to denarja? Če bi te avtomobile postavili v kolono, bi bila dolga okrog 62 kilometrov. djordjevic.dejan, prav imaš kar si rekel, ...ko se gre za eno Romsko družino, je cel kažin, kdo bo kaj plačal, folku se kar trga...ko pa vlada zapravi toliko, da bi se z novimi avti lahko vozilo kar 15.500 slovenskih družin, se pa noben ne buni. Še več, za te iste oklepnike bomo plačali po moje še kar nekaj milijard SIT, kar pa je očitno OK. To je dokaz, da gre pri nasprotovanju Romom za čisto rasno nestrpnost, ..stroški a la "kdo bo vse to plačal", ki se omenjajo kot 'veliko' breme za državo, ki jih kao povzročajo Strojanovi, pa so samo še en sarkastični instrument za izvajanje diskriminatorne politike vlade.
pepi34
23. 01. 2007 07.59
Pa za koga kurca mi rabimo tele oklepnike. Dragi ljudje a vam je jasno, da gre tukaj za ogromen kup denarja 270 milj. EUR ali 135 EUR po glavi prebivalca Slovenije oz. 400 EUR po druzini? Kaj nam bodo ti oklepniki, pred kom se bomo branili oz. koga bomo napadali? To je kup zelezja, ki bo stalo se vsaj polovico toliko za vzdrzevanje in jih bodo tako ali tako cez 15 let odpisali. Kaj vse bi lahko naredili s tem denarjem. Ze zaradi teh dejstev bi morala vlada leteti.
arosia92@email.si
23. 01. 2007 07.35
Nč bat, Kahel samo izvaja navodila svojega šefa, vsemogočnega, nezmotljivega, ljubega vodje JJ. Dokler bo tako lepo ubogal, se mu ne bo nič zgodilo. Dve gajbi pira stavim, da bo Kahel dočakal konec mandata. Potem bo pa ljubljeni vodja naredil z njim enako, kot naredi z njemu podobnimi: poslal ga bo v pozabo in ubogi Kahel ne bo mogel biti več niti referent za denacionalizacijo na Kranjski občini. Pa niti ne bo potrebe, si bo omastil brke s Patrio . . .
brankob@avtomatika.com
23. 01. 2007 07.15
Še vedno ne vidim, kaj dejanjsko je neposredna krivda Erjavca. O.K. ni dobil vsega, kar je javnost hotela v pogajanjih. Jasno mi je tudi, zakaj se izmika. Javnost hoče vse, ali ga bo pa linčala, kar je nerealno. Če nimajo osnove za taka pogajanja s proizvajalcem, je jasno da jih bo odpikal. Kar je zanimivo, je da nikogar ne zanima denar, niti novinarjev ne. Njih zanima le, komu lahko obesijo ta "neuspeh" in tako prodajo nekaj cajtngov več. Fajn bi blo prebrat kak uravnovešen članek, ki bi se stvari lotil iz več plati. Vojaške (logike, kis toji za tem, kaj pravzaprav rabimo), politične ( kdo nas sili v to in ali so omejitve pri izbiri proizvajalca), trgovske (kako te stvari običajno potekajo) itd. Brez tega je vse samo medijsko obmetavanje z blatom. Saj koneckoncev niti avta ne kupiš tako, da ti je znano vse še pred nakupom. Odideš po štacunah in začneš iskati materiale o raznih modelih, a razpoložljivost v štacunah te usmeri drugam. Ko se že odločiš za enega kandidata, zveš, da ima proizvajalec veliko problemov s servisom, nato se ozreš po drugem, pa vidiš,d a gre ven iz prodaje in da bo novejši model tu čez tri mesece itd...
Uporabnik113189
23. 01. 2007 07.02
Dokumentov nočejo razkriti, ker bi se izkazalo, da je bila Sistemska tehnika cenejša in da so stvar totalno zaj***. Ne samo da so zapravili kup denarja, sesuli so tudi domače podjetje. Minusi gredo na vse strani..Briga njih nezaposlenost. Kakšna bo šele cena za vzdrževanje tega kupa železja..
lucasa
23. 01. 2007 06.03
Mislite da je Erjavec podpisal brez "žegna" Janše? Dober vic. Vlada je zelo razspipna.............
esfflight
22. 01. 2007 23.37
Nic pa ni povedal, koliko denarja je dobil za provizijo.Da laze, to sem ze parkrat ugotovil, sedaj pa je prislo talo dalec, da bi zaradi tega moral oditi. Pa seveda s provizijo, ki jo je dobil ni problema, ce je ob sluzbo. Sramota!!!
usavko
22. 01. 2007 23.24
Ko pogledam nazaj, se sprašujem, kaj je bilo sploh narobe z LDS? Kaj je delala tko slabo. Pa dobr, če so oni slabo delal, kaj potem dela SDS? Priznam, sam sem bil za spremembo. Ampak da bi vedu, da bo sprememba taka.... fak ane... Spet ministra snet, kaj pa če bi glavnega? Še en k bo verjetn mogu it stran. Mogoče mormo pa začet z vrha dol metat, pa bojo drugačne spremembe
djordjevic.dejan@triera.net
22. 01. 2007 22.57
Ta nakup oklepnikov počasi dobiva epske razsežnosti v smislu zapravljanja denarja in zapletanja odgovornih z dvoličnimi podatki. Najhuje pri vsem skupaj je, da se zapravlja na stotine milijonov evrov, raja pa je tiho, najlepši pokazatelj tega pa so ravno spletni forum, kot je ta na 24 urah in še kateri. Ko so teme partizani vs. domobranci ali Strojanovi je po 15 stranih komentarjev in se vsi postavljajo na okope, takšne ali drugačne, ko pa so aktualne teme, ki se dejansko dotikajo vseh, ki presvetlemu cesarju plačujemo davke, pa je tišina. Sramota, ker s takšnim odnosom res ne bomo nikamor prišli. Najmanj, kar bi se moralo zgoditi je, da Kahel izgubi stolček, ker je že od Gutmanove izjave naprej jasno, da se javnost na veliko zavaja, dokumentov o nakupu pa nočejo razkriti predvsem zato, ker bi se pokazala razlika med napovedanimi in dejanskimi stroški nakupa. Ki gotovo ni v prid davkoplačevalcem.