Slovenija

Določili koordinatorja aktivnosti za pomoč kosovskim beguncem

Ljubljana, 07. 04. 1999 19.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pristojna ministrstva in nevladne organizacije so na usklajevalnem sestanku na zunanjem ministrstvu določili štab civilne zaščite RS za koordinatorja nadaljnjih aktivnosti v zvezi s človekoljubno pomočjo Slovenije beguncem s Kosova, operativna izvedba aktivnosti pa bo v pristojnosti uprave RS za zaščito in reševanje.

Na sestanku so oblikovali predlog, da bi Slovenija v Albaniji vzpostavila bataljonsko sanitetno postajo v okviru humanitarne operacije pod vodstvom zveze NATO, v Makedonijo pa bi poslala zdravniško ekipo. Udeleženci sestanka so razpravljali tudi o možnem številu beguncev, ki bi jih Slovenija lahko sprejela in tako z drugimi državami pomagala k začasni rešitvi humanitarne katastrofe na Kosovu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.