Slovenija
Oglas

Dostopen Mercedes-Benz, s katerim boste izstopali

Ljubljana, 26. 11. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Mercedes-Benz je v limuzini razreda C združil športno naravo in mladostno obliko ter hkrati ponudil avtomobil največje kakovosti in s sodobno tehnologijo.

Dinamičen, varen in zanesljiv. Avtomobili razreda C ostajajo najbolj prodajani model znamke Mercedes-Benz in že 40 let navdušujejo množice zadovoljnih uporabnikov. Tudi v najnovejši generaciji postavlja standarde srednjega premijskega razreda, z udobjem, zanesljivostjo in inovativno tehnologijo pa sega tudi v razkošje kraljevskega razreda S.

Od leta 1982 so jih prodali že več kot 10,5 milijona, množice zadovoljnih uporabnikov pa navdušuje tudi v najnovejši, šesti generaciji.
Od leta 1982 so jih prodali že več kot 10,5 milijona, množice zadovoljnih uporabnikov pa navdušuje tudi v najnovejši, šesti generaciji. FOTO: Žiga Intihar

Dobrodošli v nov, digitalni in učinkoviti svet. Dobrodošli doma.

Avtomobil razreda C ponuja vse: prostor, udobje, varnost in napredne inovacije. S serijskim samodejnim menjalnikom, povečano prostornostjo potniške kabine, z na novo zasnovanimi sedeži, številnimi premišljenimi funkcijami za udobje (npr. Energizing Comfort in masažni sedeži) je v šesti generaciji razreda C odlično poskrbljeno za udobno vožnjo. Z najnovejšo generacijo asistenčnih sistemov, ki se ponašajo z generacijo super zmogljivih senzorjev, je pri vožnji z avtomobilom razreda C lahko na voljo enaka pomoč kot v avtomobilu razreda S. Če temu dodamo še dovršeno zasnovo aktivne in pasivne varnosti, ki je zapisana v gene vseh vozil Mercedes-Benz, se avtomobil uvršča v vrh svojega razreda.

Razred C postavlja standarde srednjega premijskega razreda.
Razred C postavlja standarde srednjega premijskega razreda. FOTO: Žiga Intihar

V potniški kabini se brezhibno prepletata eleganca in športnost, poskrbljeno pa je tudi za vzdušje, v katerem je bilo doslej mogoče uživati le v avtomobilu razreda S. Digitalni kokpit, velik zaslon na dotik v sredinski konzoli in napreden koncept okrasnih elementov kažejo nedvoumno jasno smer: razred C je oznaka za napredno udobje. Za tiste, ki veliko časa preživite v vozilu, so na voljo ergonomsko oblikovani sedeži s številnimi možnostmi nastavitev in ekskluzivnimi dodatki za dobro počutje. Ergonomsko zasnovani detajli omogočajo popolnoma prilagojen položaj sedenja, napihljive stranske blazine pa poskrbijo za intenziven oprijem s strani. V kombinaciji s funkcijo Energizing Comfort in prijetnimi masažnimi funkcijami z do šestimi programi je sedenje primerljivo z udobjem v avtomobilu prvega razreda, vsaka vožnja pa je pravi užitek.

Kljub bolj športni obliki gre za zelo uporaben avtomobil. Njegova prilagodljivost in vsakodnevna uporabnost sta poudarjeni s številnimi odlagalnimi mesti v potniški kabini in večjo odprtino za nakladanje v prtljažnem prostoru. Ta je opremljen tudi z dvojnim dnom in praktičnimi odlagalnimi mesti na levi in desni strani. Če vam osnovna prostornina ne zadostuje ali želite z vozilom prepeljati večji kos pohištva, športni rekvizit in podobno, si dodatni prostor zagotovite tako, da hrbtišče zadnjih sedežev preklopite s pritiskom na le eno tipko – ne glede na to, ali se vozite z limuzino ali karavansko izvedenko.

2,5-stopinjsko krmiljenje zadnjih koles in sistem, ki prepozna vaše želje

Avtomobil razreda C je lahko opremljen tudi s krmiljenjem zadnjih koles. V kombinaciji z bolj neposrednim volanskim mehanizmom je tako lahko še bolj agilen in stabilen kot doslej. Poleg boljših voznih lastnosti pri večjih hitrostih krmiljenje zadnjih koles omogoča tudi boljšo okretnost pri manjših hitrostih, saj do 2,5-stopinjsko krmiljenje zmanjša obračalni krog za 43 centimetrov in znaša 10,64 metra. Tehnične inovacije niso omejene samo na motorno paleto in pogon. Razred C postavlja nova merila tudi na področju digitalizacije. Sredinski ekran in način upravljanja izhajata neposredno iz razreda S. Ta mladostnejši model ima še ščepec športnosti, poleg tega so medijski ekran zasukali nekoliko bolj proti vozniku, natančneje za 6 stopinj. 

V potovalni kabini je zadnja generacija zabavno-informacijskega sistema MBUX z velikimi zasloni, umetno inteligenco in glasovnim upravljanjem.
V potovalni kabini je zadnja generacija zabavno-informacijskega sistema MBUX z velikimi zasloni, umetno inteligenco in glasovnim upravljanjem. FOTO: Mercedes-Benz AG

Opremljen je tudi z najnovejšo generacijo informacijskega sistema MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ki je popolnoma integriran v vaše digitalno življenje, z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. Sistem prikazuje podatke v realnem času, se popolnoma prilagodi uporabniku z vnaprej predvidenimi in obogatenimi informacijami ter se ves čas uči od uporabnika. Hitro izve, katere so vaše najpogostejše poti ali si zapomni, koga najpogosteje kličete po telefonu, ko se peljete domov iz službe. Tako vam na zaslonu že vnaprej ponudi hitri dostop do številke osebe in je ni treba iskati v imeniku.

Manjša poraba goriva in izjemno udobje tudi pri nočni vožnji

Velik korak naprej razred C kaže tudi na področju tehničnih inovacij. Na motornem področju se lahko pohvali s popolnoma elektrificirano motorno paleto. Vsi bencinski in dizelski motorji so namreč opremljeni z 48-voltno tehnologijo in se uvrščajo med tako imenovane mehke hibride. Kaj to pomeni za uporabnike? Manjšo porabo goriva ter dodatna moč in navor, ko je to potrebno. 

Mercedesovi napredni digitalni žarometi na podlagi projekcije na cesto rišejo razne simbole in znake, s katerimi voznika varno vodijo po cesti.
Mercedesovi napredni digitalni žarometi na podlagi projekcije na cesto rišejo razne simbole in znake, s katerimi voznika varno vodijo po cesti. FOTO: Mercedes-Benz AG

Serijsko je opremljen z visokozmogljivimi LED-žarometi, ki z obliko poudarjajo dinamičen videz sprednjega dela vozila ter zagotavljajo varnost in boljšo vidljivost. Najnaprednejši sistem žarometov Digital Light, ki ga poznamo že iz avtomobilov razreda S, je na voljo v sklopu dodatne opreme in je sestavljen iz treh izjemno zmogljivih LED-projektorjev, katerih svetloba se odbija in krmili več kot 1,3 milijona mikro ogledal. Revolucionarna tehnologija žarometov se optimalno prilagaja vsem razmeram in skrbi za še več udobja. Razne osvetlitvene funkcije, kot je na primer projiciranje varnostnih opozoril na cestišče, opozorila na večja cestna delovišča ipd., se odzivajo na okolje in druge udeležence v prometu ter omogočajo idealne svetlobne razmere. 

Pri avtomobilu razreda C je jasno, da so vanj vgrajeni najbolj inovativni in sodobni elektronski sistemi. Velja za računalnik na kolesih, ki si tehnologije za varnost, udobje in povezljivost deli z najdražjimi in najbolj uveljavljenimi vozili znamke Mercedes-Benz. Namenjen pa je kupcem, ki želijo izstopati – tako z atraktivno dinamično obliko vozila kot z vsebino, ki bo poskrbela za varno in sproščujočo vožnjo. 

Njegova odličnost se kaže prav na vseh ravneh: na oblikovni ravni ter pri povezljivosti in digitalizaciji, varnosti, udobju, motorizaciji in voznih lastnostih.
Njegova odličnost se kaže prav na vseh ravneh: na oblikovni ravni ter pri povezljivosti in digitalizaciji, varnosti, udobju, motorizaciji in voznih lastnostih. FOTO:

 

Naročnik oglasa je Mercedes-Benz.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja