Slovenija

Dotrajani apartmaji v Strunjanu za 120 evrov na noč. Lastnik: to je namestitev nižje kategorije

Strunjan, 20. 07. 2020 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Maja Korošec
Komentarji
576

Na družbenih omrežjih smo zasledili video posnetek, v katerem je slovenski turist posnel stanje turističnega apartmaja Salinera v Strunjanu, ki je del verige Hoteli Bernardin. Za 120 evrov na noč je z družino bival v sobi s polomljenim stolom, dotrajano kopalnico in zanemarjeno okolico. Ker je sin padel na polomljenem stolu, je imela družina vsega dovolj – namesto en teden je na morju ostala štiri dni. Kako odgovarjajo na družbi Sava Turizem, pod katero sodijo Hoteli Bernardin?

"Soba nas je stala 120 evrov na noč, s polomljenim stolom, takole rjava. Prodali so nam zgodbo prijetnega apartmaja. Saj nič ne rečem, bivanje je bilo v redu … Potem prideš v kopalnico. Pogledaš pipo, te mine, da bi se stuširal. Ta vrata, mislim, da so bila od leta 1984 že ene trikrat vlomljena. Vsakič so malo pobarvana … " je opisal dopustnik, ki ga je slabo stanje apartmaja osupnilo, zato je svojo izkušnjo delil z javnostjo po družbenih omrežjih.

Pa ne samo apartma, tudi okolica je bila zanemarjena, je pokazal v video posnetku. "To je res katastrofa. Poglejte, kamenje … nič ni pometeno, vse je gnilo, poglejte, kakšne so stopnice ..."

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Apartmaji Salinera so kategorizirani kot apartmaji nižje kategorije. Oprema v njih je preprosta in starejša, vendar se zelo trudimo, da je funkcionalna.  Sava Turizem

Da bi izvedeli več informacij, smo stopili v stik z razočaranim turistom. Povedal nam je, da so se z družino odločiti unovčiti turistične bone v hotelu Salinera. Ker je bil hotel skoraj polno zaseden, so jim zaposleni na recepciji ponudili apartma z dvema zvezdicama, češ da je prijeten. "Že ob prihodu me je presenetilo dejstvo, da so mi kljub temu, da ponujajo parkirno mesto, rekli, naj parkiramo pred apartmajem, če tam ne bo prosto, naj poskušamo v garažni hiši in če še tam ne bo, naj parkiramo na travniku pod borovci, kjer nenazadnje ni zagotovljeno parkirno mesto," je opisal in dodal, da se je sicer spraševal tudi, kakšne delovne pogoje imajo čistilke, ko imajo kar sredi ulice, med apartmaji v ladijskem zabojniku, brisače, rjuhe in čistila.

Ob prihodu v apartma jih je nato čakalo stanje, ki jo je dopustnik pokazal v video posnetku. "Vseeno smo se odločili, da ostanemo in si ob kopici dela privoščimo kratek oddih. Poleg tega smo razmišljali, da bomo tako ali tako večino časa na plaži in v vodi. Pomembneje nam je bilo, da smo skupaj in nekaj dni na morju, kot pa da se sprašujemo, ali gremo lahko 'varno' pod tuš," je pojasnil sogovornik.

Receptorji v hotelu niso zanikali slabega stanja apartmaja

Kljub odločitvi pa je družina na recepciji povedala, da je nezadovoljna oziroma jih je opozorila na dotrajan inventar. "Receptorka mi je odvrnila, da to vedo in da dobijo več takih pritožb, a ničesar ne morejo storiti, češ da tako pač imajo," je sogovornik povzel odziv zaposlenih v hotelu Salinera.

Pika na i je bila, ko je sin na polomljenem stolu padel. "Zaradi polomljenega sedišča se je zvrnil vznak in udaril z glavo ob tla. Na srečo je dobil samo 'buško'," je povedal sogovornik in dodal, da je bil to končni razlog, da so imeli vsega dovolj in so zato predčasno, po štirih dneh, odšli domov.

Sin se je zvrnil na polomljenem stolu, kar je bila pika i, da je slovenska družina predčasno prekinila dopust v Strunjanu.
Sin se je zvrnil na polomljenem stolu, kar je bila pika i, da je slovenska družina predčasno prekinila dopust v Strunjanu. FOTO: Facebook

'Zaposleni so bili nadvse ustrežljivi'

Dopustnik je ob tem izpostavil, da ne želi delati krivice zaposlenim. Ves čas so bili razumevajoči, prijazni in kot je poudaril, nadvse ustrežljivi. Čisto vse torej ni bilo slabo. "Posteljnina je bila čista, tudi vzmetnice v redu, tako da smo spali dobro. Preostanek časa smo večinoma preživeli na plaži, a ne vem, kako bi bilo, če bi bilo slabo vreme," je nekoliko v šali nekoliko zares dejal sogovornik.

Družina se je odločila, da bo zaradi vseh zapletov zahtevala povračilo stroškov bivanja, kar pa je po sogovornikovem mnenju sekundarnega pomena. "Iz posnetka je lepo razvidno, da stanje ni posledica 'koronakrize', ampak je to zgodba, ko se več deset let ni vlagalo niti v obnovo niti v kadre, samo v navite cene in polnjenje žepov posameznikov, nenazadnje v izkoriščanje in zavajanje tako domačega kot tujega potrošnika," je prepričan sogovornik, ki se je ravno zaradi tega odločil, da zgodbo deli z javnostjo.

'Apartmaji Salinera so kategorizirani kot apartmaji nižje kategorije'

Iz družbe Sava Turizem so pojasnili, da so apartmaji kategorizirani kot namestitve nižje kategorije, zato je oprema v njih preprosta in starejša: "Vendar se zelo trudimo, da je funkcionalna. Apartmaji so na atraktivni lokaciji, blizu morja, predvsem v poletnem času je po njih zelo veliko povpraševanje in so tradicionalno polno zasedeni, cene nastanitev so primerljive s prejšnjimi leti. Večinoma imamo goste, ki se vračajo, ki stanje v nastanitvah poznajo in jim z vidika funkcionalnosti še vedno ustreza. Gostom, ki želijo višji standard nastanitve, pa priporočimo katero od drugih razpoložljivih kapacitet."

Ob tem so zapisali, da se zavedajo, da destinacija Salinera potrebuje prenovo. "Zagotovo pride na vrsto v prihodnjih obdobjih," so zatrdili.  Ali bodo družini povrnili denar, nam niso odgovorili.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (576)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blondinka70
06. 08. 2020 21.26
+4
pojdite se pogledat bedo v marino portoroz (lastniki terme catez) restavracija sesuta brez personala, place na minimalcu prakticno vsi.bazen razsut in zaprt, restavracija na bazenu razsuta in zaprta. par natakarjev ki so se tam so uvozili iz bosne in srbije seveda na minimalac.delajo cele dneve pod izkoriscevalskimi pogoji pa nobena inspekcija nic!da ne govorimo o wc-jih za jahtase - katastrofa.sanitarna inspekcija bi morala vse zapecatit in zapret.pa so verjetno vsi na dopustu in z corona dodatkom na placi za delo v posebnih pogojih.pravica je enaka za vse lol.
Uporabnik1833045
06. 08. 2020 20.11
+7
Za 120 evrov na noč dobiš v Dalmaciji 100 kvadratnih metrov veliko hišo ob morju #samopovem :)
pihamidol
21. 07. 2020 19.27
+1
Tomy Bananas
21. 07. 2020 18.39
+13
Na te stvari je treba gledati dolgoročno. Vlaganj v te apartmaje ne bo in ni interesa bolj bo propadlo cenejše bo kupil že verjetno znan kupec.Ker se savi nebo izplačalo obnavljati kar seveda ni res . To bo privat v roku parih let
Dabon
21. 07. 2020 16.29
-16
kdo te je pa silil tja po toči zvonit je prepozno
Uporabnik1817934
21. 07. 2020 13.42
+41
120€ nižja kategorija, haha. Ti se res norce delajo iz ljudi.
AbrA0_KadaBRa
21. 07. 2020 13.10
+45
Boljse imeti manj apartmajev na slovenski obali kot pa taksne ki kvarijo ugled!
elsh
21. 07. 2020 15.45
+3
Neutrino
21. 07. 2020 13.05
+20
Kot rečeno naj stranka objavi negativno recenzijo na trip advisor pa bo kmalu zaključena zgodba o prihodih turistov.
Karantanija
21. 07. 2020 12.55
+16
Pred petnajstimi leti najeli sobo v hotelu z eno zvezdico. Vse čisto, ne novo, vendar ohranjeno in uporabno. Hrana pa tudi dobra.
Aerys Targaryen
21. 07. 2020 12.54
-18
Jz teh problemov nimam...ni hrvaske, ni problema
lodz68
21. 07. 2020 13.03
+30
haha,pa kdo je tebi dal geografijo pozitivno v osnovni šoli ????
Tomy Bananas
21. 07. 2020 12.50
+2
Hahah kaj nas lupijo. V glavnem Hrvaška vabi z zelo nizkimi cenami tako da kdor hoče reševati to Slovensko bedo naj kar izvoli.
dadinho10
21. 07. 2020 12.37
+9
vse je relativno. ce je app ostevilcen z zvezdicami, je logicno da bodo ** slabe kvalitete. res pa je, da je cena za malo visji nivo. po drugi strani pa tudi app z eno zvezdico, mora imeti funkcionalno opremo. zaradi tega ne sme tus biti pokvarjen, postelja ali stol zlomljen, kotlicek na wc ne dela itd... smatram pa da je v danasnjem casu, ko ljudje vse snemaj(m)o, dokumentiramo, pomembno, da se deli neki glas, bilo da dober ali slab, o lokacijah kjer letujemo. ce se jim izplaca tako javno imeti negativno reklamo pa ok. je pa res, da dosti ljudi razmislja tako kot oni, saj bomo itak vecinoma na plazi, ne bomo komplicirali.
Karantanija
21. 07. 2020 12.36
+13
Sem bi šel edino v vojnih razmerah, takrat bi bilo pa še kar znosno.
Jun2
21. 07. 2020 12.33
+14
Slovenska obala je krasna za enodnevno kopanje.
eurosapiens
21. 07. 2020 12.27
-7
spominja na sindikalni beraški turizem iz juge ... idealno za bicikl protestnike, ki si želijo še več socializma
adix1
21. 07. 2020 12.22
+5
jaz imam samo dobre izkušnje je pa res da sem v istri dopustoval samo 3 krat v dalmaciji že leta ampak nimam toliko slabih izkušenj kot pa pri nas v sloveniji
09ZarMan10
21. 07. 2020 12.17
+59
Sedaj pa takole. Ko vsi sprašujete, zakaj Slovenci bolj množično ne obiskujemo obmorske turistične kraje v času poletnega dopustovanja. Poletni dopust meni in družini pomeni osrednji sprostitveni oddih v letu, predvsem pa edini daljši. Dopustovali smo marsikje, na Hrvaškem, Italiji, nekajkrat v Grčiji... in seveda v Sloveniji. Ugotovitve pa so naslednje... V Sloveniji imamo z naskokom najvišje cene in za najem namestitve najvišjo ceno, kot domači gost si večkrat bil preziran in obravnavan slabše, na koncu si za visoko ceno dobil resnično najmanj in ko si se vsakodnevno namakal v slovenskem delu morja, ki to skorajda ni in se obračal kot sardelica na plažah si na koncu prišel do zaključka, da je bil dopust na slovenski obali najdražji in najmanj kvaliteten do sedaj. Slovenija je najlepša dežela, polnih možnosti in naravnih danosti. V celoti bi jo bilo potrebno zaščititi kot mali evropski biser, vendar letnega dopusta na naši obali več ne bom planiral nikoli.
09ZarMan10
21. 07. 2020 12.21
+32
pa še nekaj. Vedno radi blatimo svoje sosede. Ne iz Hrvaške in ne iz Italije nimamo ene slabe izkušnje, Grčija pa je tako ali tako fantastična za družinsko preživljanje dopusta v vseh ozirih, tako ceni, namestitvi in prijaznosti.
Karantanija
21. 07. 2020 12.39
+1
Iz Hrvaške ima marsikdo neljube izkušnje, tako da je dobro, če jih vi niste imeli.
Pajdo123
21. 07. 2020 12.07
+16
Enako se norčujejo iz gostov, kot pa Hrvati v Umagu... Smo bili lansko leto službeno v Umagu in nam je firma plačala apartmaje, ko smo v omari videli cenik nas je skoraj kap! Enako 120€ na noč za apartma/kokošnjak, ki v primerjavi z apartmajem v Dalmaciji ni vreden 10€ na noč. Oprema še iz časa Jugoslavije, kuhinja praktično neuporabna, o kopalnici sploh nebi.... Ampak najbolj žalosten del je pa to, da je turistov še vedno bilo polno... Očitno dosti ljudi to sploh ne moti in dokler bo to tak, se bodo ponudniki turističnih objektov samo smejali in dalje oddajali katastrofalne apartmaje za ekstremno ceno.
provokatorr
21. 07. 2020 12.02
-37
če si vzel namestitev z dvema zvezdicama, se nimaš kaj bunit, da nisi dobil 4****. saj so mu povedali, kaj dobi, on se je strinjal. če si danes v dobi interneta ni bil sposoben vnaprej rezervirati, pa si je sam kriv.
Viejo cabron
21. 07. 2020 12.16
+35
provokator to pomeni po tvoje, da je namestitev za dve zvezdici lahko zanemarjena kot kaže posnetek? Zadeva je katastrofalno vzdrževana in kdor to trži tudi za 1 EUR je slab gospodar.
Ashleey
21. 07. 2020 12.19
+46
Namestitev za 2 zvezdici ne more stat 120 € pod nobenim pogojem. Se manj pa da je taksna kot je tale..
Karantanija
21. 07. 2020 12.41
+5
Pred petnajstimi leti najeli sobo v hotelu z eno zvezdico. Vse čisto, ne novo, vendar ohranjeno in uporabno. Hrana pa tudi dobra.
Tajkun Pirc Musar
21. 07. 2020 11.37
+9