Slovenija

Dragi šolski zvezki

Ljubljana, 24. 08. 2008 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tina Opeka
Komentarji
49

Zvezki s fotografijami znanih najstniških skupin so kar petkrat dražji od navadnih. Otroci jih seveda želijo imeti, vendar nekateri starši nakupa enostavno ne zmorejo.

Zvezki s fotografijami znanih najstniških skupin so kar petkrat dražji od navadnih. Otroci jih seveda želijo imeti, vendar nekateri starši nakupa enostavno ne zmorejo.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
25. 08. 2008 18.15
Tudi pri nas bo prišel čas, ko bomo učbenike brezplačno zagotovili po vzoru Hrvaške! Upajmo, d abo to zagotovila nova vlada, držimo pesti, še toliko je zadev, ki jih morajo opraviti, res bi bilo škoda, da bi elvaki povarili ta zagon! Izšolali bomo tudi voznike patrij, mehanike in druge potrebne junake, ki nas bodo čuvali pred sovragom! To je prioriteta. Ponosni smo tudi na topnjačo, ki bo vzbujala strah in trepet pri Hrvatin ter Italjanih. Bravo vlada, tako se dela!!
Ramzess
25. 08. 2008 13.28
OŠ je res brezplačna, pa zato vse ostalo stane, plus odgovornost šole do otrok, kjer pa se zmeraj zapleta. Knjige bi res lahko šle iz izposoje, vendar ne smejo biti prestare, kar se ponekod žal tudi dogaja, opažam da ima vsaka generacija drugačne učbenike, sami vidite, da vaši otroci nimajo takih knjig in dz-jev kot vaši otroci, čeprav osnova ostaja enaka, razen drobnih popravkov, dopolnil, večji feleri in napake še vedno ostajajo, današnji, naši otroci se učijo iste napačne zadeve, kot smo se jih mi, a smo do sedaj po drugih virih (internet) odkrili, da so napačne, vendar po šolanju, ti otroci, pa bodo spomočjo interneta to odkrivali že sedaj, med šolanjem, kar je precejšna dilema za učitelje, ki sledijo starim in priučenim vzrocem, malokateri sledijo napredku, odkritjem, in ostalemu, in to vnašajo v pouk. Šolski sistem je pač pretog. Vseeno je treba, čeprav si knjige izposodijo, kupiti zvezke in ostalo, pri čemer mora biti mera, otroci bi namreč radi prav tisto kar je drago. Čemu kupovati drage zvezke, ki bodo čez letodni obležali v smeteh ali v 'arhivski' omari v kleti. Z otroci se jasno pogovorimo in jim pojasnimo, zakaj je ceneje bolje in primernejše, saj ne rečem zvezek ali dva za posebne zadeve, ampak ne vseh, računajmo, da imajo na koncu pri vsakem predmeti najmanj dva in pol popisane zvezke, kar ni tako malo. Lepa podoba, ali slika idola na platnici zvezka ni pogoj za dober uspeh, odslej bojda ne bo odličnjakov, načini ocenjevanja se spremenijo, itd., kup novosti za mlade to jesen. Samolepilne nalepke so cenejše in primernejše. Nekaj drugega pa je če se starši izražajo in potrjujejo preko lastnih otrok, vključno z uspehom v šoli, naslabše za otroka je, če starši 'merijo' krojijo življenje otroka po 'šoli', po uspešnosti v šoli, in na podlagi tega celo nagrajujejo, manjhna pozornost v obliki nagrade za uspeh že, ne pa pretravanje. Seveda je v tej potrošniški družbi veliko tekmovanja staršev preko otrok, da pokažejo kako dosegajo več oz. si lahko več privoščijo, ter da pokažejo kako dobri starši so, da ne bi drugi mislili, da so zato slabi starši, če ima otrok poceni stvari, kar se seveda nadaljuje, ali pa začne, vseeno, pri oblačilih in obutvi za otroke. Najbolj seveda trpijo, čeprav tega nujno ne pokažejo, ali pač, razne obremenitve, migrene in vse ostalo, tudi psihično, stres, prav otroci, ki niso nič drugačni od odraslih. Šola je nuja, pa tudi breme, če se pretirava, kar ni nikoli samo enostransko, ali starši ali šola, Že tako otroci sami delajo razlike med sabo, odrasli pa namesto, da bi le te zmanjševali, povečujejo, potem pa ... poči tam kjer ne bi smelo, med otroci, in po možnosti, v nadaljevanju, še med starši, kot prejšnje šolsko leto na eni izmed Ptujskih osnovnih šol. Malo je le treba misliti tudi na posledice, ki niso tako nedolžne. Zato v jeseni lepo v šolo sproščeno in veselo, da ne bo kasneje okrog ušes in jezikov letelo, ker bo pri srcu in duši zelo bolelo.
inkir
25. 08. 2008 12.18
Saj menda OŠ brezplačna ???????
trout80
25. 08. 2008 12.18
Brco v rit pa učit :P
tovarišinajuriš
25. 08. 2008 11.42
Dokler potrebujemo patrie in patriote ne jamrajte o šolninah.Kdo sploh potrebuje študente,intelektualce,umetnike,otroke...?Mi rabimo korenjake za policaje in prave možake za vojake.Čimveč paznikov,stražarjev in redarjev,ki bodo z orožjem v rokah branili pridobitve osamosvojitve-kraje,izkoriščanje,manipulacije,ustr... mislite,da je Slovenija vaša?Marš delat,saj direktor z desettisoč €,res ne morejo živet,veste koliko stane jahta,pa vikendi,pa avtomobili,pa potovanja...in skrb za boljši danes? Tiho bit,delat in crknit,zato ste se rodili ! ! !
manjakranjc@hotmail.com
25. 08. 2008 11.38
Dan, Se strinjam z naslovom in komentarjem Killi-ja. Seveda pa se morate zavedati, da starši radi ustrežemo otroku in ni moč odreči vsega, pa čeprav razmerje ~ cena / kvaliteta ne odtehtata nakupa. M.K M.K
killi-123@hotmail.com
25. 08. 2008 10.34
Matej, delno imaš prav. Toda če povzameš vse stroške, so za nekatere družine šolske potrebščine dodatno breme.Sploh pa pri plači 500eu in recimo 2 otrocih.Verjami,da jim Dolče Gabana ne pade na pamet.
matej1111
25. 08. 2008 10.28
No killi, da ti na drugem primeru razložim! Oblečt se morem, torej če si nemorem privoščit Dolče Gebana, si morem kupit Dojče Albana in se ne jočem pred kamerami! Kapiš? Ne mi z nekimi zvezki tu prat možgane, da je država v pi.zdi, ker so v živlenju bolj nujne zadeve, kot en qčev zvezek z Rebeldovo fotografijo! In tu se jaz sprašujem, če starši tega ne znajo razložit otroku, da to sploh ni pomembno! Najlažje je na državo s prstom kazat! Vsi se derejo v en rog, kak je vse drago! Seveda je, če pa bi vsi luksos furali!
killi-123@hotmail.com
25. 08. 2008 10.03
Matej111, po tvojem pisanju sodeč, si brez otrok.
matej1111
25. 08. 2008 10.01
Kaj se sekirate, ko bodo "levi" na oblasti, bodo taki članki izginili in otroci bodo zadovljni z navadnimi zvezki! Ta članek je nenormaln, ki ga v normalni državi ni mogoče zasledit! Zaradi nekih zvezkov, hočete očrnit socialo v Sloveniji! Jaz si tudi nemorem privoščit takšnega BMW-a, kot ga ima Šrot, pa se ne jočem pred kamerami! Kam so prišli ti novinarji, piz.de prodane! V Sloveniji je 3/4 lenuhov, ki bi vse zastonj meli!
Tonček Balonček
25. 08. 2008 07.18
Ampak ta tomi.passion čisto resno misli, da nam vse te "darove" daje Janša?! je res možno, da med nami živijo ljudje s takimi prepričanji? Pa akkšne brezplačen obroke je dal Janša? Tudi plače zdrtavnikov so sebaje povišale? Odkod ima ta človek toliko denarja, da ka zdaj kar tala naokoli (za penzioniste, malice in ne vem še kam?). Vsakemu normalnemu gospodarju je jasno, da moraš nekje vzeti, če hočeš dati drugam, gre totrej za prerazporejanje. Edini relevantni podatek za državljane je, da so se, kljub tako opevani gospodarski rastime, plače realno znižale za 3.5 odstotkov! Zdaj pa ne vem, mogoče je Janša tu vzel, da je dal za malice in draginske dodatke, mi pač ne živimo od draginsjkih dodatkov ampak od mezd. Tisti, ki živijo bolje, pa to uživajo na račun fušanja in sive ekonomije, kreditov (kar je kratkoročni užitek) in dela po pogodbah za državo /teh je sploh že skoraj nešteto).
pijanec22
25. 08. 2008 02.14
tomi.passion: kako je lahko topli obrok brezplačen? Kolikor vem ga vsi plačamo preko davkov. Očitno še bomo dolgo 2. davčno najbolj obremenjena država na svetu. Meni se zdi cena zvezka z glavnimi junaki na naslovnici razumljiva. Verjetno morajo plačati kakšne avtorske pravice za uporabo teh likov. Nenazadnje ima vsak možnost izbrati cenejši izdelek. Če pa vas otroci obvladujejo, pa ste si sami krivi.
mafia89
25. 08. 2008 01.29
jah nimaš kei ...:D pač morjo mal služt..:D so pač mal drgačni..:D
MR.BURNS
25. 08. 2008 00.03
Zene Dortmund je frajer, je ni knige k jo nebi prebral zastojn.
alojz_ferluga
25. 08. 2008 00.00
square, a voziš mercedesa? Mogoče je res drago kupiti trabanta, ampak en Golf je čisto ok, ne rabi vsak Jaguarja ali takih šminkerskih zadev. Zvezki z motivi zvezdnikov so boljši???? Isti so, samo slikca je druga!
square
24. 08. 2008 23.47
Če otrok porabi recimo da 15 zvezkov na šolsko leto znaša strošek nakupa zvezkov z motivi v najhujšem primeru okrog 22€ večji strošek. Delaste nevem kakšen halo zaradi drobiža. Poglejte raje malce cene učbenikov. Po drugi strani pa je tudi z avtomobili podobno. Nisem tako bogat da bi kupoval poceni. Poceni stvari so slabše in se prej potrošijo kot dražje. Vsak z malce soli v glavi to zastopi. Žal pa v sloveniji primanjkuje soli zato je toliko revnih.
killi-123@hotmail.com
24. 08. 2008 23.22
Ko tomi uvidi, da je še predaleč z manipulacijo, izgine.
jansa-arms
24. 08. 2008 22.53
tomislave a so za verouk tudi zastojn ?
Niko_K
24. 08. 2008 22.46
Dragi tomi.passion ... Mi smo imeli učbenike iz učbeniškega sklada (obrabnina je bila, tako kot zdaj kakšen 1€ po učbeniku). Tisti državljani, ki se nazivajo sami rome, jaz pa jim pravim tako, kot je v Slovarju slovenskega knjižnega besedila in to je beseda na c...(tega pa tukaj ne smemnapisati, ker je po mnenju 24ur.com "neprimerna beseda") so povečini jedli v šoli zastonj, to tako dolgo, da so še eni prihajali s službe v šolo na malico, ker so tolikokrat padli, da noben ni vedel, če so še v šoli ali ne... Aja, pa osnovno šolo sem končal nekje takrat, ko so tvojega JJ prvič zaprli.
Buena Vita
24. 08. 2008 22.32
radenska16 kaj bi ne bilo boljše če bi si vsi prizadevali da bi v šoli mladino več naučili,vsak ve kako delajo po šolah, koliko denarja bi ostalo ker nebi trebalo plačevat inštrukcij, bi to bil morda odvečen denar povem pa takole-sama bi -če bi bila predsednik vlade uzakonila sistem vračanja denarja na koncu vsakega letnika,kot je bil uspeh-tako povračilo bi sledilo-pa bi videli kako bi se gulili za končat šolanje,večnih skakalcev-študentov bi koj zmanjkalo