Slovenija

Dravograd - Domžale 0:1

Dravograd, 06. 08. 2000 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 3. krogu lige Si.mobil so Domžale v gosteh premagale Dravograd z 1:0 (1:0).

Oslabljeni Domžalčani, pri katerih je manjkalo kar nekaj igralcev najboljše enajsterice, so nekoliko presenetljivo premagali Dravograd in po porazih z Rudarjem in Olimpijo osvojili prve letošnje prvenstvene točke. Do njih so prišli z izredno borbeno in požrtvovalno igro, v čemer pričajo tudi številni rumeni kartoni.

Začetek tekme pripadel domačinom. S streli so poskušali Kitič, Koren in Vidovič, toda izid je ostal nespremenjen vse do 13. minute, ko so domači navijači doživeli hladen tuš. Domžalčani so namreč v prvi pravi akciji povedli. Po desni strani je prodrl Škof, poslal predložek pred vrata, kjer je dobro postavljeni Kušar žogo dobro zadel in jo poslal v mrežo. Na novo razburjenje je bilo treba počakati do 32. minute. Takrat je Kitič podal žogo Vidoviču, ta je stekel v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno zaustavil vratar Budišin. Sodnik je upravičeno pokazal na belo, toda Koren je najstrožjo kazen izvedel slabo, tako da mu je vratar strel ubranil. V 40. minuti so gostitelji izvedli nov obetavni napad, Kitič je z glavo celo dosegel zadetek, a ga sodnik zaradi prekrška nad vratarjem ni priznal.

V prvih minutah nadaljevanja s domači poskušali izid izenačiti s streli od daleč, a noben od poskusov ni obrodil sadov. Najlepša priložnost so imeli Korošci minuti, ko je vratar Budišin ubranil strel Cirkvenčiča. V zadnjih minutah so imeli priložnosti tudi gosti, toda izid je ostal nespremenjen.