Slovenija

Drnovšek ne gre v Darfur

Ljubljana, 24. 03. 2006 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Janez Drnovšek prihodnji teden ne bo odpotoval v sudansko pokrajino Darfur, kot je bilo načrtovano.

Predsednik drnovšek zaradi varnostnih razmer ne bo odpotoval v Darfur
Predsednik drnovšek zaradi varnostnih razmer ne bo odpotoval v Darfur FOTO: POP TV

Kot so potrdili v uradu predsednika republike, je obisk Janeza Drnovška zaradi varnostnih razmer preložen za nedoločen čas. Predsednik pa bo v ponedeljek in torek odpotoval na uradni obisk na Ciper.

Med obiskom na Cipru se bo srečal s ciprskim predsednikom Tasosom Papadopulosom, predsednikom parlamenta Demetrisom Kristofiasom in županom Nikozije Mihalakisom Zampelaso. Predsednika Slovenije in Cipra si bosta izmenjala tudi odlikovanji.

V okviru pobude Svet za Darfur so doslej zbrali 150 milijonov tolarjev
V okviru pobude Svet za Darfur so doslej zbrali 150 milijonov tolarjev FOTO: Reuters


Predsednik republike naj bi po prvotnih načrtih v Darfur odpotoval v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur 29. marca. Kasneje se je zaradi napetih varnostnih razmer omenjalo tudi možnost obiska begunskega taborišča s sudanskimi begunci v sosednjem Čadu.

Drnovšek je v začetku leta predstavil pobudo za reševanje krize v Darfurju, v okviru katere so humanitarne organizacije Rdeči križ Slovenije, Slovenska karitas, Unicef Slovenija in Ustanova Skupaj za pomoč razseljenim v begunskem taborišču Hamidija v zahodnem Darfurju doslej zbrale več kot 150 milijonov tolarjev.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.