Slovenija

Drofenik namesto Kanglerja

Ljubljana, 07. 03. 2007 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kanglerja, ki je po izvolitvi za mariborskega župana vrnil poslanski manadat, bo nadomestil Drofenik.

Marjan Drofenik, novi poslanec SLS
Marjan Drofenik, novi poslanec SLS FOTO:

Marjan Drofenik, ki je na državnozborskih volitvah 2004 kandidiral za poslanca na listi Slovenske ljudske stranke v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah, je danes dopoldan na Republiški volilni komisiji podpisal soglasje, da bo po odstopu poslanca Franca Kanglerja opravljal funkcijo nadomestnega poslanca. O potrditvi mandata bodo poslanci DZ glasovali ta petek, zatem pa bo Drofenik tudi uradno prevzel novo funkcijo.

Kangler je državni zbor o vrnitvi poslanskega mandata seznanil v ponedeljek. Za odstop se je odločil, ker je bil na jesenskih volitvah izvoljen za mariborskega župana. Poslansko mesto je bilo glede na volilni rezultat ponujeno Ivanu Žagarju, ki ga je tudi sprejel. Ker pa Žagar trenutno kot minister brez listnice vodi vladno službo za lokalno samoupravo in regionalno politiko, mu bo mandat miroval, funkcijo nadomestnega poslanca pa je tako sprejel 58-letni Marjan Drofenik iz Podčetrtka.

Marjan Drofenik je po poklicu univerzitetni diplomirani inženir strojništva, do leta 1990 je delal v gospodarstvu (TAM, Železarna Štore), s prvimi demokratičnimi volitvami pa je nastopil funkcijo poklicnega podpredsednika Izvršnega sveta občine Šmarje pri Jelšah. Od ustanovitve nove občine Podčetrtek je bil kar trikrat zaporedoma izvoljen za župana. Zadnji mandat je predčasno zaključil februarja 2005, od takrat do danes pa je bil kot raziskovalec zaposlen v podjetju Štore-Steel.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.