Slovenija

Drugi krog predsedniških volitev bo 2. decembra

Ljubljana, 13. 11. 2012 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Drugi krog predsedniških volitev bo 2. decembra, so potrdili na državni volilni komisiji. Vrstni red med kandidatoma bo DVK ugotovil na podlagi končnega neuradnega izida glasovanja oziroma takrat, ko bo ugotovljen izid glasovanja po pošti iz tujine.

Drugi krog bo 2. decembra.
Drugi krog bo 2. decembra. FOTO: Miro Majcen

Državna volilna komisija (DVK) je sprejela Sklep o razpisu ponovnega glasovanja na volitvah predsednika republike, s katerim je določila, da bo vnovično glasovanje med kandidatoma, ki sta pri prvem glasovanju 11. novembra dobila največ glasov, v nedeljo, 2. decembra 2012.

Vrstni red med kandidatoma bo DVK ugotovil na podlagi končnega neuradnega izida glasovanja oziroma takrat, ko bo ugotovljen rezultat glasovanja po pošti iz tujine (predvidoma 20. novembra 2012). V drugem krogu se bosta pomerila Borut Pahor in Danilo Türk, ki bosta – kot kaže zdaj – na glasovnicah imela enaki številki kot v prvem krogu, ko je bilo pod številko 1 vpisano Pahorjevo ime, pod 2 pa Türkovo.

Glede na glasovnice, preštete do danes do 8. ure, neuradni izidi volitev kažejo, da je Pahor prejel 39,98 odstotka glasov, Türk pa 35,86 odstotka, Milan Zver pa 24,16 odstotka, je še zapisano na spletni strani DVK.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.