Slovenija

Družinske in skupinske vikend vozovnice za potniški promet podaljšane za leto dni

Ljubljana, 01. 06. 2022 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministrstvo za infrastrukturo se je odločilo za eno leto podaljšati vikend družinske in skupinske vozovnice pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim prometom in domačim železniškim prometom, ki jih je uvedlo s 1. julijem lani. Za eno leto je podaljšana tudi občutno znižana cena enotnih vozovnic ob koncih tedna, so sporočili z ministrstva.

Vikend vozovnica za družine in skupine potnikov do pet oziroma do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok v starosti do 14 let, omogočajo neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 evrov za skupine do pet oseb in 30 evrov za skupine do 10 oseb.

Za vikende je vožnja z vlaki in avtobusi kar 75 odstotkov cenejša.
Za vikende je vožnja z vlaki in avtobusi kar 75 odstotkov cenejša. FOTO: Miro Majcen

Obenem lahko potujoči od sredine lanskega leta vse sobote, nedelje in praznike potujejo s 75-odstotnim popustom na vseh enotnih vozovnicah v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu, pri čemer cena enkratne vikend vozovnice in dnevne vikend vozovnice s popustom ni nižja od cene vozovnice, ki velja za razdaljo do pet kilometrov, to je 1,30 evra.

Ministrstvo za infrastrukturo je želelo z dodatnimi spodbudami oživiti javni potniški promet po epidemiji covida-19, ko je bil ta močno prizadet. Gre tudi za enega od več ukrepov za splošno popularizacijo javnega potniškega prometa.

Potujoče, posebej družine in skupine, ki so pretežno vezane na potovanja z avtomobilom, na ministrstvu pozivajo, naj preizkusijo prednosti potovanja z javnim potniškim prometom pod temi posebno ugodnimi pogoji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
01. 06. 2022 18.07
-2
to je zaradi nove vlade. če bi jašisti"zmagali" bi to ukinili.ukinili bi še marsikaj drugega.
ho?emVšolo
01. 06. 2022 17.28
+1
Super! Največji hec pa je, da ti, ki sami koristijo 75% vikend popust, preganjajo upokojence z brezplačno karto, češ da jim zasedajo prosta mesta na avtobusih.
Infiltrator
01. 06. 2022 17.04
+1
Bil je bencinski tolar ,ki so ga namenili prvo v ceste nato pa se v železnice, pa so ves ta denar pokradli in ni šlo ničesar v infrastrukturo cest in zeleznic
putanesca
01. 06. 2022 16.53
+6
Dokler bodo avtobusi, vlaki, vozili na kvatre, sploh čez vikende, ne bo nič boljše.