Slovenija

Državni zbor seznanjen z Bandellijevim odstopom

Ljubljana, 19. 11. 2018 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.S.
Komentarji
6

DZ se je seznanil z odstopom ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Marka Bandellija. "DZ ugotavlja, da je Bandelliju prenehala funkcija ministra," je dejal predsednik DZ Dejan Židan in dodal, da bo Bandelli začasno opravljal tekoče posle do imenovanja novega ministra.

Bandellija je k odstopu zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela na ministrstvu pozval premier Marjan Šarec. Odstopno izjavo je podpisal v torek.

Marko Bandelli je po pozivu premiera Šarca odstopno izjavo podpisal v torek.
Marko Bandelli je po pozivu premiera Šarca odstopno izjavo podpisal v torek. FOTO: POP TV

Šarec je med razlogi za zamenjavo navedel, da Marko Bandelli kljub drugačnim navodilom ni pripravil informacije o črpanju sredstev EU, ki je ena od prednostnih nalog vlade. Drugi sklop razlogov se je nanašal na elektronsko sporočilo, v katerem je septembra žugal enemu od županskih kandidatov v Komnu. A to je bil le vrh ledene gore očitkov, ki so se na račun Bandellija nabirali, odkar je postal ministrski kandidat.

Bandelli se je za elektronsko sporočilo županskemu kandidatu opravičil, očitke o slabem delu pa zavrnil in dejal, da je v dveh mesecih naredil ogromno.

Premier ima zdaj deset dni, da predlaga novega ministra ali obvesti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali kakšen drugi član njegove vlade.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenskidelavec
20. 11. 2018 13.38
+0
Ne morejo biti občine odvisne od tega gdo je v vladi. Korupcija
SabincaH
20. 11. 2018 12.18
Adijo Bandelli.
NajboljsiBoguniverzuma
19. 11. 2018 21.14
+4
Takšnemu ne bi zaupal niti čuvanja narisanih ovac!!!
MatejKorošec
19. 11. 2018 15.23
+4
Otroci jočejo doma, ker kuža ovce jedo.
JApajaDAja
19. 11. 2018 14.14
+5
pop tv-dajte violeti že enkrat eno glavno vlogo, ki naj traja leta,v eni vaših serij, da ne bo več nakladala v dz! je le umetnica, ki dela na svobodnem trgu-pomagajte ji in nam tudi!
KAPIBARA
19. 11. 2018 13.36
+9
A pamži so že nehal jokat ??