Slovenija

Državni zbor soglašal z imenovanjem Sušlja za generalnega direktorja ZZZS

Ljubljana, 25. 01. 2017 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Državni zbor je dal soglasje k imenovanju Marjana Sušlja za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Da se Sušlja potrdi za prvega moža ZZZS, je soglašalo 54 poslank in poslancev, deset pa jih je bilo proti. Mandatno-volilna komisija DZ je Sušlju sicer odrekla podporo.

Poslanci so potrdili Marjana Sušlja na čelu ZZZS.
Poslanci so potrdili Marjana Sušlja na čelu ZZZS. FOTO: POP TV

Da Marjana Sušlja potrdijo za prvega moža zdravstvene blagajne je soglašalo 54 poslank in poslancev, 10 pa jih je bilo proti. 

Sušlja, ki zdaj direktorsko funkcijo opravlja kot vršilec dolžnosti, je za generalnega direktorja sredi decembra imenovala skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS). Vendar pa ima zadnjo besedo pri izbiri novega generalnega direktorja DZ, ki mora k imenovanju podati soglasje.

Današnje glasovanje je sicer presenečenje, saj je podporo Sušlju odrekla parlamentarna mandatno-volilna komisija. Na komisiji mu je podporo izrazil le Matjaž Nemec (SD), medtem ko so si bili v vladni SMC in opozicijski SDS enotni, da je njegov program isti kot pri prejšnjem kandidatu Samu Fakinu in kot tak neustrezen.

Kar dvakrat namreč poslanci niso dali soglasja k imenovanju Sama Fakina za še en mandat na čelu zavoda. Fakin je zato sredi julija lani napovedal svoj odhod z zavoda. Sredi septembra lani ga je kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja nasledil Sušelj, pred tem direktor ljubljanske območne enote zavoda.

Odločitev parlamentarne komisije je Sušlja presenetila, toliko bolj zaradi dobrega sodelovanja med ekipama ZZZS in ministrstva za zdravje. Mnenje o dobrem medsebojnem sodelovanju po njegovih besedah deli tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
26. 01. 2017 13.57
Lahko bi bil tudi kakšen Brajdič - navodila bo pa znal poslušati in upoštevati.....
tedoVV2HCmedo
25. 01. 2017 21.30
+1
Izbrali so svojega delavca, ki bo delal, kar bo hotela vlada. "Delal" ni prava beseda za to, pojavil se bo po par ur na dan, podpisal nekaj listov in pobral kup tisočakov za plačo.
hillya
25. 01. 2017 21.28
+3
Saj ne vedo, kdo pije in kdo plača.