Slovenija

Državo skrbijo upokojenci

Ljubljana, 30. 10. 2007 14.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sredi novembra naj bi se pokojnine znova uskladile z rastjo plač. Upokojenci naj bi dobili poračun za nazaj.

Pokojnine naj bi se dvignile za dva odstotka.
Pokojnine naj bi se dvignile za dva odstotka. FOTO: POP TV

Ministrica za delo Marjeta Cotman je v odzivu na ponedeljkovo novinarsko konferenco Zveze društev upokojencev Slovenije dejala, da je sedanji sistem usklajevanja pokojnin namenjen vzdrževanju realne rasti pokojnin v primerjavi z letno rastjo plač.

Prvo usklajevanje je bilo letos februarja, ko so se pokojnine povečale za 3,2 oz. 3,8 odstotka, je dejala. Sredi novembra naj bi se pokojnine ponovno uskladile, in sicer predvidoma za dva odstotka. Vsi upokojenci pa bodo dobili še poračun za dva odstotka od januarja do novembra - tako bodo vsi prejeli poračun približno v višini 20 odstotkov svoje mesečne pokojnine, je dejala ministrica.

Poudarila je, da današnja novinarska konferenca na ministrstvu "nikakor ni uperjena proti društvu in legitimnim predstavnikom upokojencev v Sloveniji". Pač pa je po njenih besedah namen poudariti, da je ena od osnovnih prizadevaj tudi ministrstva za delo in vlade skrb za upokojence oziroma starejše.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User300173
19. 02. 2008 14.50
Spoštovani birokrati R slovenije! Vi ste čisto enostavni nesposobneži. Obrazložitev: pred 30 leti nas je bilo v Sloveniji manj kakor dva miliona, kar je tudi danes. Za obračunavanje pokojnin smo rabili "peš pot" brez obvestil(5eu) in milionskih računalnikov, za katero poslovanje niste osposobljeni vi ali vaši nesposobni programerji. Obračunajte koliko gre mesečno in letno za obvestila, za katera vsak norec v Sloveniji zna pridobiti preko računalnika, pa tudi pokojnine se ne menjajo vsak mesec.vam nesposobnežem rabijo milijoni. Jaz vam garantiram, da boste v kratkem imeli izpeljano revolucijo, kateri vodje bodo penzionisti.To se na svetu še ni zgodilo, se pa zna. Pa še v kakšen tunel vas lahko zazidamo z strokovnim osebjem, ki je vserkakor usposobljeno za tunele, kontrolne stolpe, podvoze, nadvoze, itn. Preds.Janša se dobrika, teče voda v grlo. Tudi z njim v tunel. Dovoil je Tajkune sedaj "čudim se". V Italiji so pred dnevi znižali ceno osnovnih živil cca 3-7%. Kralj je mrtev, živel Kralj. G Janša, bo dan ko pridem po zastavo, pa še polkovnika vzamem za zastavonošo ( ne Krkoviča) LP Milan Božič in to jezen!
mac4_m
06. 11. 2007 21.47
upokojenci so leta odvajal za svoje penzione. Izgradili so vse, kar danes imamo. Tisto kar so odvedli so pa razni izrodki pokradli. In zdej namesto, da se premoženje šenkuje kvazi 'tajkunom' bi lahko tisti odveden denar porabili za nakup merkatorjev, merkurjev, krk, sav in bi vsi od tega lepo živeli. Tako bi bil dobro naložen denar. A bomo koga zaprli za 30 let, ker tega denarja ni naložil kot bi ga vsak malo pametnejši kmet. Ne pa morje 'strokovnjakov' v raznih vladah, ministrov, bančnikov, ki so prejemali huronske plače zato, da so zapravli vs denar. Bedniki..ha, ha
Tonček Balonček
30. 10. 2007 23.09
Ne samo upokojencev, večino normalnih ljudi skrbi ta država, saj vs ekaže, da bo tujcem prodala več ali manj vse , kar prinaša še kaj denarja, nam bodo ostali verjetno le še smetišče na Barju, vzpenjača in razni mega nakupovalni centri, odkod bo pa za penzije se ne ve, verjetno da ne od Lidla in rajfajznarjev!. Današnji vodilni imajo itak vse naloženo v tujini in jih to ne skrni, " Jeah, that is the problem for future generations!"
zavedno.slovenc@email.si
30. 10. 2007 18.30
Upokojeci zaslužijo oz so že zaslužili dostojno pokojnino in država je dolžna poskrbeti za to. Kako bo poskrbljeno za mlajše generacije, pa se je potrebno čimprej odločiti. Podpiram ločene račune na katere mlajši vlagamo lasten denar, ki sedaj gre v skupno blagajno, in to tako za zdravstveno zavarovanje, kot za pokojninsko invalidsko.
hinko.murovec@siol.net
30. 10. 2007 15.25
" Državo skrbijo upokojenci " . Upokojence pa še dosti bolj država in njena izrazita skrb za revne ljudi. LP