Slovenija

Dva bolj oblačna dneva, od srede naprej spet več sonca

Ljubljana, 15. 10. 2018 07.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Rok Nosan
Komentarji
6

Slovenijo je iznad Sredozemlja dosegel vpliv višinske motnje, ki nam prinaša nekoliko več oblakov, lokalno pa lahko tudi kakšno kapljo dežja. A naj vam to ne pokvari razpoloženja, saj nas bo že v torek popoldne dosegla razjasnitev. Dnevi od srede nam tako znova prinašajo več sonca, temperature pa bodo znova poskočile malo nad 20 stopinj Celzija.

Zbudili smo se v delno oblačno jutro s temperaturami, ki se v večjem delu države gibljejo od 5 do 10 stopinj Celzija. Nekoliko topleje je na Primorskem, hladneje pa v nekaterih alpskih dolinah. V krajih z več jasnine je do jutra nastala megla, ki pa bo danes le kratkotrajna.

Ponedeljek in torek prinašata več oblakov.
Ponedeljek in torek prinašata več oblakov. FOTO: Thinkstock

Nadaljevanje dneva na zahod države prinaša veliko oblakov in bolj malo jasnine, nekaj več sončnih žarkov bo na vzhodu države. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji ni povsem izključena kakšna kaplja dežja, a bodo količine minimalne. Po zaslugi oblakov bodo današnje najvišje dnevne temperature nekoliko nižje, kot smo jih bili vajeni v preteklih dneh in se bodo v večjem delu države gibale od 13 do 18 stopinj Celzija.

Torek bomo začeli z oblaki, popoldne se bo postopno jasnilo

Podobno kot ponedeljek bomo tudi torek začeli z oblaki, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačni sloj nad Slovenijo počasi tanjšal in sušil, zato bo popoldne nekoliko več sonca. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 10, najvišje dnevne pa okoli 20 stopinj Celzija.

Od srede spet več sonca

Od srede pa se vračamo na ustaljene tirnice. Čaka nas sončno vreme, le na zahodu države bo občasno lahko kakšen oblak več. Po nižinah se bosta ob jutrih in dopoldnevih marsikje zadrževali megla in nizka oblačnost. Popoldanske temperature se bodo gibale malo nad 20 stopinj Celzija.

Obeti za Slovenijo
Obeti za Slovenijo FOTO: POP TV

Umirjeno jesensko vreme s sončnimi popoldnevi se bo po današnjih napovedih nadaljevalo vsaj do začetka prihodnjega tedna. Nad naše kraje bo postopno začel dotekati nekoliko hladnejši zrak, zato najvišje dnevne temperature od sobote v večjem delu države ne bodo več segle nad 20 stopinj Celzija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
15. 10. 2018 15.57
+2
Vremenoslovcem ni ničesar za verjet!
tedoVV2HCmedo
15. 10. 2018 09.37
-2
Sigurno kupujete vse slike, ki jih kažete tukaj. Tega ni treba. Greste na gugl iskati deset let stare slike brez ozadja, po katerem se vidi, da je treba sliko kupiti. Nabavite si addon "View image", da lahko lahko spet kliknete na Poglej sliko, čeprav je to ukinjeno na guglu.
Vaukan
15. 10. 2018 08.18
-1
Vaukan
15. 10. 2018 08.18
-4
Tole ni nobeno vreme sedaj v tem letnem času sem v T-shirt....bedarija....
fairplayy
15. 10. 2018 07.51
+21
vreme je trenutno idilično razen za zahod evrope in anglijo, ki jih bičajo ekstremni pojavi zaradi segravanja zemlje vprašanje kaj bo ko se idila pri nas konča zato uživajmo dokler lahko...
flojdi
15. 10. 2018 15.40
.sj. uživat in čakat. bohnedej kej spremenit po svoji volji in odločitvi