Slovenija

DZ noveliral zakon o investicijskih skladih ter zakon o izvrševanju kazenskih sankcij

Ljubljana, 28. 01. 1998 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Državni zbor (DZ) je v popoldanskem nadaljevanju izredne seje po hitrem postopku noveliral zakon o investicijskih skladih in družbah za upravljanje ter za tem še zakon o izvrševanju kazenskih sankcij. S prvo zakonsko novelo je zakonodajalec določil pogoje za preoblikovanje pooblaščenih investicijskih druzb (PID) v redne investicijske oziroma delniške druzbe po zakonsko določenem roku - 13. marcu 1999. Z vnešenimi spremembami v zakon o izvrševanju kazenskih sankcij pa je določil, da bo odslej temeljni zavezanec za izplačevanje odškodnin za zaplenjeno premoženje po drugi svetovni vojni država in ne več občine. Zavezanca za vrnitev zaplenjenega premoženja v naravi sta država oziroma občina, ki je lastnik zaplenjenega premočenja. Če pa vrnitev premoženja ali njegovega dela v naravi ni več možna, pa bo odslej zavezanec za plačilo odškodnine država. Slednja bo lahko v izjemnih primerih uveljavljala tudi povrnitev plačane odškodnine od samoupravne lokalne skupnosti, vendar le tedaj, če je lokalna skupnost pred tem brez utemeljenih razlogov zavrnila vrnitev zaplenjene nepremičnine.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.