Slovenija

DZ o domnevnem izginotju slovensko-izraelskega sporazuma o obveščevalnih službah

Ljubljana, 31. 01. 1998 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik državnega zbora Janez Podobnik je po včerajšnji 19. izredni seji DZ v uradnem obvestilu za javnost zapisal, da je na omenjeni seji v okviru točke poslanska vprašanja in pobude poslanec Ivo Hvalica postavil poslansko vprašanje, povezano z domnevnim izginotjem sporazuma, ki sta ga podpisala slovenska in izraelska obveščevalna služba.

Glede na vsebino postavljenega vprašanja in na obvestilo dežurnega predstavnika vlade, da je le-ta odgovor posredovala, je bila seja državnega zbora zaprta za javnost.

Na zaprti seji je državni sekretar na ministrstvu za obrambo opravičil odsotnost ministra Tita Turnška. Dejal je, da ga je minister pooblastil, da ga zastopa pri tej točki dnevnega reda. Povedal je tudi, da nima nobenih informacij o izginotju in da bo državni zbor v skladu z določbami poslovnika DZ na to vprašanje dobil pisni odgovor.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.