Slovenija

DZ začel 21. redno sejo

Ljubljana, 13. 04. 2000 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

DZ je začel 21. redno sejo, ki je prva po izglasovani nezaupnici, na kateri naj bi poslanci po predloženem dnevnem redu obravnavali blizu 50 zadev.

Ob sprejemanju dnevnega reda pa je prišlo do zapleta, zaradi katerega je bila seja za nekaj časa prekinjena, ministri iz vrst SLS pa so jo zapustili.

O zapletu je na novinarski konferenci spregovoril podpredsednik vlade Marjan Podobnik, ki je pojasnil, da predsedujoči seji minister za delo, družino in socialne zadeve Tone Rop, ki po pooblastilu premiera Janeza Drnovška vodi vlado, na dnevni red ni želel uvrstiti informacije vladne službe za zakonodajo o pristojnostih vlade po izglasovani nezaupnici. Zato je Podobnik zahteval odmor za pogovor o nadaljnjih korakih ter takojšen sklic koordinacije predsednikov parlamentarnih strank.

Seja se je po prekinitvi nadaljevala, sprejete pa so bile vse zadeve iz predhodno usklajenega dnevnega reda.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.