Slovenija
Oglas

Eksotične živali med cvetjem

Ljubljana, 10. 08. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poletje je v polnem razmahu. Morda je vaš glavni dopust že za vami, sedaj pa se sprašujete, kam na zanimiv izlet, kjer bi si popestrili dan in ustvarili nove spomine? Predlagamo Mozirski gaj v času razstave eksotičnih živali!

Mozirski gaj je cvetni park in muzej na prostem, znan po svojih ikoničnih vrtovih, dobri energiji in tradicionalnih razstavah. Tudi v avgusta nas čaka pomembna. V Mozirski gaj namreč prihaja Največja razstava eksotičnih živali na prostem - 28. Bioexo. Letos pa bodo očarani tudi ljubitelji konjev, saj nas 15. avgusta čaka šov z lipicanci. 

Razstava eksotičnih živali bo potekala od 11. do 15. avgusta, od 9. do 19. ure. Izlet v Mozirski gaj bo tako takrat res nekaj posebnega in nepozabnega. 

Na Največjo razstavo eksotičnih živali na prostem – 28. Bioexo, prihajajo čudoviti pantnerjevi kameleoni.
Na Največjo razstavo eksotičnih živali na prostem – 28. Bioexo, prihajajo čudoviti pantnerjevi kameleoni. FOTO: Marina Benkovič

V Mozirskem gaju bo na ogled kar 5 šotorov z različnimi živalmi

Živali boste našli v petih šotorih, razporejenih po vsem Mozirskem gaju, največja šotora pa bosta letos namenjena kačam in kuščarjem. 

V šotorih boste našli terarije, kjer bodo tudi velike ograde v katerih bodo prebivali pitoni, anakonda, argentinski tegu in letošnja novost - vodni varan. Mozirski gaj bodo obiskali tudi bradate agame, legvani in mnogi drugi kuščarji. Zagotovo pa bodo tudi letos ena največjih atrakcij pantnerjevi kameleoni, ki očarajo s svojimi raznolikimi barvami. 

Sicer vas bodo na razstavi eksotičnih živali v Mozirskem gaju razveseljevali tudi posebni kotički z insekti, pajki in želvami. Pridejo poniji, ki jih bo mogoče jahati. V soboto in nedeljo, torej 13. in 14. avgusta, pa v park prvič pridejo celo Main coon mački.

Ne zamudite šova z lipicanci. Potekal bo 15. avgusta, ob 11. in 16. uri.
Ne zamudite šova z lipicanci. Potekal bo 15. avgusta, ob 11. in 16. uri. FOTO: Promocijska skupina na lipicanskih konjih

Obisk botaničnega parka v času razstave zagotovo ne bo dolgočasen

Med poletno razstavo eksotičnih živali ne bodo na ogled le te, marsikaj se bo tudi dogajalo.

Na voljo bodo kotički dotika, kjer se boste pod nadzorom predstavnikov Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo lahko dotaknili raznih živali. Pripravljajo še večji otroški kotiček, kot leta prej. Za popestritev bo zagotovo poskrbel Lov za zakladom, kjer si boste z zbiranjem štampiljk lahko na koncu prislužili darilo - personaliziran tatoo, hkrati pa sodelovali v žrebu za velike nagrade.

Poleg tega se bo mogoče udeležiti posebnih delavnic za premagovanje strahu pred živalmi, kot so kače in žuželke. Na delavnice se je potrebno predhodno prijaviti, vodijo pa jih člani društva Bioexo. 

Mozirski gaj je v tem času zelo lepo razcveten in njegovi ikonični vrtovi, kot, denimo, dišeči zeliščni vrt, vabijo v svoj objem vsak dan, od 9. do 19. ure.
Mozirski gaj je v tem času zelo lepo razcveten in njegovi ikonični vrtovi, kot, denimo, dišeči zeliščni vrt, vabijo v svoj objem vsak dan, od 9. do 19. ure. FOTO: Maja Horvat

Odličen izlet tudi za ljubitelje konjev

Leta 2019, ko so v Mozirskem gaju, parku cvetja in muzeju na prostem, organizirali odlično obiskano poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja, so bili obiskovalci še posebej navdušeni nad lipicanci. Ti so ob tej priložnosti prvič zavzeli cvetni park in navdušili obiskovalce. Prav zaradi tega so se odločili, da jih v Mozirski gaj povabijo tudi letos.

Lipicanci bodo park cvetja obiskali na zadnji dan razstave, torej 15. avgusta. S konji se bodo predstavili jahači promocijske skupine na lipicanskih konjih. Prišlo bo kar 12 konjev, s 35 jahači vseh starosti. 

Šov z lipicanci bo potekal dvakrat, obakrat torej na 15. avgust, ob 11. in 16. uri. 

Poletni Mozirski gaj je tudi lepo ocvetličen

Čeprav je tokrat na poletni razstavi poudarek na eksotičnih živalih, gre, tako kot to pritiče Mozirskemu gaju, parku cvetja, hkrati tudi za razstavo poletnega cvetja. Poleti je botanični park Mozirski gaj namreč zelo lepo razcveten, hlad pa boste ujeli v senci dreves in žuborenju voda, ki park obdajajo. 

Da bi se izognili čakanju v vrsti in tako izlet doživeli v še lepši luči, vam v Mozirskem gaju predlagajo, da vstopnice kupite na spletu. Sicer pa bodo te na voljo tudi na vhodu v park, kjer sprejemajo le gotovino. Dogodek bo potekal v vsakem vremenu. 

Mozirski gaj bo ostal odprt tudi po razstavi, in to vse do sredine oktobra. Med čudovite vrtove, kot so dišeči zeliščni vrt, magična Začarana vas in čudoviti japonski vrt, vas tako vabijo prav vsak dan. Na prijeten izlet v naravo se lahko odpravite tudi med prazniki in vikendi, odprti so od 9. do 19. ure.

 

Naročnik oglasa je Mozirski gaj. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni