Slovenija

Elektro Ljubljana je že priklopil večino odjemalcev

Ljubljana, 23. 09. 2010 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na območju Elektra Ljubljana so vse transformatorske postaje že priklopili ali so pripravljene na vklop. Prav tako so tudi na območju Kočevja že priklopili večino odjemalcev.

Elektrika
Elektrika FOTO: Reuters

Na območju Elektra Ljubljana se je stanje na poplavljenih območjih izboljšalo do te mere, da so vse transformatorske postaje priklopljene ali pripravljene na vklop. Na območju Kočevja so dopoldne priklopili večino odjemalcev, izklopljene so le še posamezne prazne hiše, kjer se sanacija po poplavah še ni začela.

Odjemalce, ki še nimajo elektrike, iz Elektra Ljubljana obveščajo, da bo dobava električne energije vzpostavljena takoj, ko bodo to dovoljevale razmere na terenu in bodo priklopi varni tako za njihove ekipe kot za odjemalce.
Kot so še sporočili iz Elektra Ljubljana, zaradi izvajanja dodatnih preventivnih pregledov in odprave okvar na kablovodih občasno prihaja do odklopov odjemalcev.

Na terenu so tudi delavci Telekoma Slovenije. Kljub trudu nekaj sto vzdrževalcev bo do dokončne sanacije omrežja treba počakati še nekaj dni, zlasti na območjih, ki so še vedno pod vodo, so pojasnili v družbi.

V Telekomu Slovenije opažajo veliko število napak na kablih, medtem ko se je število napak, ki jih prijavljajo naročniki, nekoliko zmanjšalo. Največ težav je na širšem območju Ljubljane, poleg tega beležijo izpade na kabelskih omrežjih tudi na območju Semedele pri Kopru, Podgorja pri Mariboru, Slovenskih Konjic, Krškega in drugje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.