Slovenija

Elian ostaja v ZDA

Miami, 14. 04. 2000 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Drame okoli kubanskega dečka Eliana Gonzalesa še ni konec. Tik preden se je sinoči iztekel rok, ko bi morali dečka izročiti očetu, so Elianovi sorodniki vložili pritožbo na prizivno sodišče v Atlanti. Sodišče je odločilo, da država Eliana do nadaljnjega še ne sme vrniti očetu.

Odločitev zveznega sodnika bo Elianovo bivanje pri sorodnikih v Miamiju podaljšala za najmanj 3 do 4 dni. Če pa bo razsodbo v tem času potrdila tričlanska skupina sodnikov, lahko postane trajna.

Več tisoč demonstrantov, ki so se zbrali okoli hiše Elianovih sorodnikov, je odločitev sodišča sprejelo z navdušenjem. V Elianovem rojstnem kraju na Kubi, kjer dečka nestrpno pričakujejo, pa nezadovoljstvo raste. V tamkajšnjem muzeju so mu posvetili celo posebno sobo, kjer si lahko obiskovalci ogledajo njegove fotografije, ter otroške risbe in pesmi, posvečene Elianu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.