Slovenija

Erjavcu protestno pismo

Ljubljana, 20. 07. 2007 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anderlič je poslal protestno pismo zaradi preprečitve vpogleda v zapisnik v zvezi s spolnim nadlegovanjem v slovenski vojski.

Poslanec LDS Anton Anderlič je poslal protestno pismo obrambnemu ministru Karlu Erjavcu
Poslanec LDS Anton Anderlič je poslal protestno pismo obrambnemu ministru Karlu Erjavcu FOTO: Reuters

Iz poslanskega kluba LDS so sporočili, da je Anton Anderlič ministru za obrambo Karlu Erjavcu poslal protestno pismo, ker mu je ta preprečil vpogled v zapisnike glede domnevnega nadlegovanja v vojski, čeprav je bil obisk na generalštabu Slovenske vojske napovedan in tudi dogovorjen.
Anderlič meni, da je bila reakcija obrambnega ministra 'preuranjena', zato pričakuje, da bo Erjavec prepoved preklical in omogočil vpogled v dokumentacijo.

Zahteva po vpogledu

Spolnega nasilja naj v slovenski vojski ne bi bilo zatrjujeta Erjavec in Gutman
Spolnega nasilja naj v slovenski vojski ne bi bilo zatrjujeta Erjavec in Gutman FOTO: POP TV

Anderlič je kot poslanec v skladu z ustavo zahteval vpogled v zapisnik komisije, ustanovljene s strani načelnika Generalštaba slovenske vojske generalpodpolkovnika Albina Gutmana, v zvezi z domnevnim spolnim nadlegovanjem in šikaniranjem v 18. bataljonu za radiološko, kemično in biološko obrambo.

Spolnega nasilja ni

Erjavec in Gutman sta zagotovila, da v tem primeru ni šlo za nadlegovanje in da je takih primerov v slovenski vojski zelo malo oziroma naj jih sploh ne bi bilo. Anderlič pa je zapisal, da naj bi bila "slika o dogajanjih v Slovenski vojski drugačna". Primeri spolnega nadlegovanja, diskriminacije in šikaniranj naj bi obstajali oz. naj bi jih bilo vedno več, zato je poslanec tudi želel pregledati dokumentacijo.

Anderlič meni, da je za uspešno zagotavljanje varnosti in obrambe nujno zaupanje, odkrita komunikacija in vzajemno vključevanje v izvrševanje različnih skupin nalog državnega zbora in vlade. Poslanec zato upa, da bo minister prepoved preklical in mu omogočil vpogled v dokumentacijo.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.