Slovenija

Erjavec: Ne gre za popuščanje, premier je prejel rojstnodnevno darilo

Ljubljana, 02. 12. 2019 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

"Ne bi rekel, da smo disciplinirali poslance. Gre bolj za zdravo pamet," je ponovno potrditev zakona o izvrševanju proračunov in interventnega zakona komentiral Šarec. Erjavec pa je zatrdil, da pri njihovih glasovih podpore ne gre za popuščanje, pač pa je predsednik vlade prejel rojstnodnevno darilo. Januarja bodo vložili spremembe zakona, je napovedal.

Premier Marjan Šarec je ponovno potrditev zakona o izvrševanju proračunov in interventnega zakona, pred katero je bilo napeto zaradi pogojevanja DeSUS, pospremil z oceno, da je prevladal zdrav razum. "Ne bi rekel, da smo disciplinirali poslance. Gre bolj za zdravo pamet," je dejal in navedel, da želijo po novem letu s polno paro zagristi v delo.

"Na začetku je vedno nekoliko bolj napeto, potem se pa strasti umirijo, prevlada pamet in rezultat je na dlani," je v izjavi novinarjem v DZ dejal premier. Spomnil je na dogovor koalicije oz. zagotovilo stranki DeSUS, da se bodo lotili priprave sprememb interventnega zakona, s katerimi bodo zagotovili izredno usklajevanje pokojnin v odstotkih. Zdaj je določeno nominalno usklajevanje.

Na vprašanje, ali koalicija zdaj lahko malo lažje diha, je Šarec odgovoril, da ves čas diha enako. "Nekateri imajo takšne in drugačne pomisleke, je turbulentno in naporno, v bistvu pa je to prava demokracija. Da se mnenja krešejo in je potrebno vložiti še toliko več napora, da pridemo do rezultata," je dejal.

Ne bi rekel, da smo disciplinirali poslance, gre bolj za zdravo pamet, pravi Šarec.
Ne bi rekel, da smo disciplinirali poslance, gre bolj za zdravo pamet, pravi Šarec. FOTO: Bobo

Glede nadaljnjih korakov vlade je odgovoril, da vlada že ves čas dela na zdravstvenem resorju, na infrastrukturnih projektih in tudi na tem, da bi po novem letu "pozabili na razprave, ki so bile do novega leta, in resnično s polno paro zagrizli v delo". "Pomembno je, da smo bolj enotni, da se ne bo spet dogajalo, da bo vsak vlekel na svoje, saj to nikoli ni dobro. Verjamem, da se bomo zdaj lahko resnično na ministrstvih lotili nalog, ki so pred nami," je dejal Šarec.

Pričakuje predvsem ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. "Na odboru DZ je šlo dobro, če se bo tako nadaljevalo, smo lahko na dobri poti, da to tudi izpeljemo," je ocenil. Zatrdil je, da so na tej točki z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom enotni. "Ministrstvo je prvo poklicano za to, da sledi tem usmeritvam. Tudi usmeritev vlade in partnerjev je jasna, da se to izpelje," je dodal.

Na vprašanje, ali je zdaj, ko so proračunski dokumenti pod streho, manj vetra v jadrih govoricam o pogovorih za novo vlado, pa je premier odgovoril: "To so bili različni spini, ves čas je bilo nekaj v zraku, da se pripravlja druga vlada in da želijo nekatere stranke preiti na drugo stran. A takšni spini so dobri za to, da imajo mediji dovolj dela, ne prispevajo pa k stabilnosti in učinkovitosti vlade." Zato premier upa, da bo po novem letu malo drugače in se bodo zavedali, da morajo delovati kot vlada.

Erjavec: Ne gre za popuščanje, premier je prejel rojstnodnevno darilo

Prvak DeSUS Karl Erjavec je po glasovanju zatrdil, da ne gre za popuščanje, pač pa za to, da je predsednik vlade, ki danes praznuje 42 let, prejel rojstnodnevno darilo. Po njegovih navedbah so v DeSUS prejeli zelo trdna zagotovila, da bodo januarja vložili spremembe zakona.

Dogovorjeni so za spremembe danes potrjenega interventnega zakona, s katerimi bodo določili, da se bodo pokojnine ob vsaj 2,5-odstotni gospodarski rasti v letošnjem letu konec prihodnjega leta izredno uskladile v odstotkih. Večina poslancev se po Erjavčevih besedah strinja s takšnim načinom usklajevanja. V danes potrjenem zakonu je namreč predvideno nominalno usklajevanje.

Kot je pojasnil, so se v odmoru tik pred glasovanjem DZ sestali vodje poslanskih skupin SMC, SD in LMŠ, ki so ustno zagotovili, da bodo spremembe zakona podprli.

Po Erjavčevih navedbah so v DeSUS prejeli zelo trdna zagotovila, da bodo januarja vložili spremembe zakona.
Po Erjavčevih navedbah so v DeSUS prejeli zelo trdna zagotovila, da bodo januarja vložili spremembe zakona. FOTO: Bobo

Danes opoldne je sicer Erjavec dejal, da pričakujejo pisna zagotovila vodij omenjenih poslanskih skupin, da bo prišlo do sprememb zakona, sicer ga poslanci DeSUS ne bodo podprli. A po glasovanju je dejal: "Za nas je pomembno, da bo decembra prihodnje leto izredno usklajevanje pokojnin v odstotkih, in ne v nominalnem znesku. Zato smo zadovoljni."  "Če pa bomo videli, da nimamo ustrezne podpore in da so nekateri pojedli besedo, pa bomo šli v ustavno presojo zakona skupaj z Zvezo društev upokojencev Slovenije," je napovedal.

Glede puščic, ki so v zadnjih dneh letele med koalicijskimi partnerji, pa je odgovoril: "To je parlament. Puščice morajo leteti sem ter tja. Boljše, da puščice, kot kaj drugega."

Bertoncelj: Smo na dobri poti, odslej pa po pameti

"Zdaj je dokončno. Imamo proračuna za leti 2020 in 2021, imamo potrjen zakon o izvrševanju proračunov in interventni zakon, ki ureja razmerja in plače v javnem sektorju ter izredno uskladitev pokojnin," je po glasovanju dejal finančni minister Andrej Bertoncelj. "Smo na dobri poti in imamo dobro podlago za delo, odslej naprej pa po pameti."

Po njegovih besedah ima Slovenija s tem "dobra proračuna, ki sta socialno in razvojno naravnava in sta dobra podlaga za delo vlade v naslednjih letih". Ob tem je poudaril, da sta proračuna in zakon o izvrševanju proračunov tudi usklajena.
Proračuna sledita ključnim prioritetam vlade na področju zdravstva, sociale, infrastrukture in varnosti. "V celoti smo izpolnili tudi kriterij usklajenosti z domačim fiskalnim pravilom," je dejal minister.

Finančni minister Andrej Bertoncelj je po vnovičnem sprejetju interventnega zakona ter zakona o izvrševanju proračunov za leti 2020 in 2021 izrazil zadovoljstvo.
Finančni minister Andrej Bertoncelj je po vnovičnem sprejetju interventnega zakona ter zakona o izvrševanju proračunov za leti 2020 in 2021 izrazil zadovoljstvo. FOTO: Bobo

Zadovoljen je, ker oba proračuna izkazujeta presežek in imata več prihodkov kot odhodkov ter zmanjšujeta javni dolg. "V tem obdobju gremo v smeri proračunske skladnosti," je sklenil.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (363)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wolfterier
03. 12. 2019 16.01
-4
Kompanija socijalistov in nacionalistov je sprejela proračun,Korlu so pa morali obljubiti,da ga bodo takoj po Novem letu spremenili.Kartelni dogovor nacionalsocialistov,skrajšano.Nacistov !
vinogradnik33
03. 12. 2019 16.41
+2
Paja menda ne bo pristopil k sekti SDS ???
Transformerji
03. 12. 2019 14.11
+0
Predstavljajte si predčasne volitve in je parola novih volitev: vse več je upokojencev. Za zadnje štiri leta bomo ugotavljali gospodarsko rast in inflacijo, potem pa pobirali in dajali upokojencem tisto, kar jim pripada. Določena bo tudi najnižja plača glede na gospodarsko rast, tudi privatnim podjetnikom bodo naložili najnižjo plačo, pa tudi privatnim delovnim organizacijam. Če tega dejstva ne morejo sprejeti, naj pa ukinejo svoje podjetništvo - vedno je več zaposlenih kot članov družine podjetnika! Delavni človek vedno najde službo!
korintos23
03. 12. 2019 13.39
+3
Najbolj pa cvilijo privatniki kateri so si plačevali najnižje prispevke , le tako so si lahko na hrvaški obali vile in vikendice gradili, sedaj je pa nastal hudič.
vinogradnik33
03. 12. 2019 16.43
+2
Pa ne samo privatniki , tudi kmetje so si vplačevali samo zadnjih 10 let !
Jurek Jurek
03. 12. 2019 19.58
+3
Poznam kmeta na Kozjanskem, ki je prejel več kot 200.000 (dvesto tisoč ) € nepovratnih sredstev, za pokojnino si je plačeval samo polovico prispevkov, sedaj ga pa na RTV Slovenija prikazujejo, da ima samo okoli 200 € pokojnine. Da je prejel 200.000 € je bilo objavljeno v Novem tedniku.
mikpiki191
03. 12. 2019 13.10
+17
Karel upam da stranka DESUS na nasljednjih volitvah ne pride več v parlament
korintos23
03. 12. 2019 13.42
-4
ArkaMast
03. 12. 2019 12.52
+0
Desničarji uprizarjajo komedijo. Kakor mačka okrog vrele kaše. Vsakič se opeče. Ne zna.
prašek
03. 12. 2019 12.29
+4
Karliju se je kar malo povesil že itak povešeni nos !
prašek
03. 12. 2019 12.34
-1
Jovan pa išče še kakšne dlake na glavi, da si jih populi ☺
Naglič
03. 12. 2019 14.56
+2
Nekdo je ne tako dolgo nazaj napisal, da si svoj glas na volitvah dal Janši in SDS. Je to res?
Transformerji
03. 12. 2019 11.49
+1
Kar se pokojnin tiče, je primorec2 napisal tisto pravo, kar dokazuje, da ima zdravo pamet, da razmišlja logično. O pameti v parlamentu pa ne bi mogel govoriti, saj je samo Alenki šele sedaj kapnilo, da z višanjem pokojnin po procentih ni nekaj v redu. Erjavec je dno pokvarjenega človeka, pa ne ve, da je s svojim izsiljevanjem naredil sam sebi škodo - kajti volili ga bodo samo tisti, z dobrimi pokojninami. Verjetno je pristaš tudi tega, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačujejo vsi enako, če se dvigne zavarovalna vsota, velja pa tudi za vse enako . Na dolgi rok smo resnično vsi mrtvi, samo odvisno je od roka in na način, kako in kje bomo umrli. Erjavec skrbi, da bi jih čimveč čimprej pobralo.....tistih, ta revnih, za katere je poskrbel on. Se pa gradijo elitni domovi starejših občanov in za te skrbi pokvarjeni Erjavec. Torej bo moj pokvarjen znanec z enako izobrazbo v elitnem domu, če mi sreča dana, bom pa v revnem domu. Politiki so na vse načine poskrbeli, da bo Nov svetovni red čimprej uveden, kajti ovce ne vidijo, kaj nas še čaka.
AlternativeFacts
03. 12. 2019 12.23
-5
Transformer@ O zdravi pameti, zakaj potem pokojninski skladi računajo donosnost v %, če to ni pošteno. Pa da ne bom brtal kaj o razliki med privat pokojninskimi skladi in ZPIZU, ker je ni. Oboje temelji na ideji zavarovalništva, torej, več kot daš, več prejmeš in posledično več dobiš ob iskladitvah z inflacijo....
Transformerji
03. 12. 2019 12.33
+7
Preberi članek primorca2 - ko greš v pokoj, nič več ne prispevaš za pokojnino! Zakaj se torej dviga po procentih?? Inflacija je za vse enaka!
AlternativeFacts
03. 12. 2019 12.48
-5
Zato ker se pokojnine usklajujeo, torej če usklajuješ nekaj, potem ne moreš enemu uskladiti več, drugemu pa manj in pri tem opletati da je to pravično, ker ni....In da tudi tisi, ki prejemajo pokojnino, če le presegajo davčno mejo do katere so oproščenni davka, prispevajo v blagajno, saj plačujejo dohodnino...da ne omenim tistih, ki prejemajo pokojnino in so še vedno delovno aktivni...
Transformerji
03. 12. 2019 13.18
+4
Pokojnine usklajujemo glede na inflacijo in gospodarsko rast. Kaj ima upokojenec pri gospodarski rasti? Je deležen samo inflacije! Torej bi morali maso za povečanje pokojnin deliti v enakem deležu na vse upokojence!
Transformerji
03. 12. 2019 13.20
+5
Če pa delaš kot upokojenec pri tej nezaposlenosti, pa to ne pomeni, da si najbolj sposoben - to pomeni, da si se prisesal na mesto, ki bi ga lahko opravljal nekdo drug, ki je sposoben in službo potrebuje. Zaradi takih pijavk pa mladi odhajajo.....
Transformerji
03. 12. 2019 13.21
+4
Pa prisesal si se zaradi zvez in poznanstev!
AlternativeFacts
03. 12. 2019 14.06
+1
Če so vplačila integralni del proračuna, kaj misliš kaj ima upokojenec pri gospodarski rasti?
AlternativeFacts
03. 12. 2019 14.09
+2
Aha torej tisti ki nadaljujejo delo v lastnem podjetju so prisesanina mesto, ki ga lahko opravlja nekdo drug, oziroma so se prisesali zaradi vez in poznanstev? 😂
AlternativeFacts
03. 12. 2019 11.25
+0
( CyberWorm 03.12.2019, 10:58:15 UWP je : ))) najweč zaslužim na xboxu : ))) mobilci so out : ))) ..)...@😂
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.27
-5
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.31
-5
oz. UWP aplikacija dela tut na xboxu : )))
AlternativeFacts
03. 12. 2019 11.49
+4
UWP je aplikacija 😂 .... Ni finta v UWP (Universal Windows Platform), ki minogrede ni aplikacija, ampak v Xboxu, ki zahteva plačilo licence, ta pa znaša od 2000$ pa vse do 10 000$ in je donodna zgolj preko igric.... 😂
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.52
-6
aplikacija k je napisana w c# za uwp platformo dela tut na xboxu : ))) ni to igrica je aplikacija : ))) to kar ti goworiš je xbox live : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.53
-2
čak ti dam link pa sam preweri če maš windowse : ))) sam bodi hiter k bo moderator brisnu : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.57
-2
moderator je bil hitrejši : ))) odpri microsoft store pa not natipkej w search metal music player : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.59
-1
al pa natipkej w search baumsoft pa boš dobu wse moje aplikacije : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 12.12
+0
lohka ti kej praktičnega pokažeš? al sam teoretično nabijaš k lukec pa kordiš w parlamentu : )))
AlternativeFacts
03. 12. 2019 12.32
+4
Lahko samo ne boš verjel, tako da nima smisla....Pa ne se sekirati, tudi ti nisi nič dokazal....
CyberWorm00000
03. 12. 2019 12.46
-1
wpraš praška pa korintosa kdo mu je nabil 20 000 minuskou : )) wrjetn je brakedirt spil 2 litra wina pa je napisal program haha bolj konkretno nemorm dokazat : )))
AlternativeFacts
03. 12. 2019 12.56
-2
Oh to pa je za v nezavest pad't...napisat javascript program in ga zagnati v brskalniku....#nasa
CyberWorm00000
03. 12. 2019 12.58
+1
lohka wsaj poweš programski jezik w katermu kao programiraš : ))) brakedirt se je že enkrat zblamiru z Cjem pol pa ni wedu kaj pomen #include : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 12.59
+1
sploh ni javascript program : ))) C# windows console aplikacija je : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 13.10
-1
pustmo detalje da tut VPNje šalta po wsakem 10 postu k stisne minus al pa plus : )))
ArkaMast
03. 12. 2019 10.51
+0
Levaki smo nascali desničarčke. Spet. Uboščki. Pa kje ga vedno poserjejo?! Vedno ista pesem. Osel gre enkrat na led, drsničarčki pa večkrat. Šola je šola, a treba se bo nekaj naučiti. To je: 1. ne podcenjuj nasprotnika, 2. Ne blati lastne domovine in je ne izdajaj za osebno korist, 3. Ne pljuvaj po potencialnih koalicijskih partnerjih.
Malinha
03. 12. 2019 11.08
+1
Ti si pa zelo optimističen; nasprotnik desničkotov je apriorno podcenjen, to je pri njih ortodoksija, bit konstrukcije. Ko potem zgube v bojih z mlini na veter, vehementno slavijo svoje Don Hikotstvo.
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.50
+1
Cyber@ NASA je za vrstico delujoče programeske kode plačala $10K dolarjev.
Brakedirt
03. 12. 2019 10.53
+0
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.55
+1
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.56
-8
ajde mam okol 500 000 imprešnou na dan : )) powprečni eCPM je pa okol 20 centou : ))) zračunej kolk je to keša na mesec : )) pa računej dan in noč 24ur na dan 7dni w tednu : )) mašine delajo non stop : )))
AlternativeFacts
03. 12. 2019 11.20
+2
Ok če vzamemo na znanje ta famozni eCPM, ki je samo program, ki primerja med seboj podobne aplikacije in potem določi koliko dobiš od reklam, potem bi rekel, da pii 500k prenosov in da so vsi še aktivni, ti dobiš konec meseca res okoli 5000€. Vendar je tu AMPAK, ti praviš da tržiš mikrosoftovo platformo, ki pa je, tudi če upoštevamo UWP sistem, tvoj domet maksimalno nekje okoli 25% tega zneska, torej na mesec kvečjemu pobereš okoli 1300€.....Na dolgi rok, če ne plačuješ nobenih prispevkov, si na slabšem od tistega ki je pogodbeno ali redno zaposlen....
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.24
-4
eCPM je merska enota ne pa program : ))) je pa wariabilno odwisno od kampanije oglašewalceu : ))) ene reklame so boljš plačane druge manj itd : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.34
-1
wrjem da se mi ne splača bit zaposlen : ))) powprečje na leto je okol 2 jurja eu pa tut z miško weč nerabim kliknt za ta keš : ))) to so pasiwni prihodki al kok že : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.38
-2
2 jurja na mesec w powprečju : ))) je pa kak mesec slabo tut po 500 eu pol pa boom ke do 10 jurjeu itd : ))) odwisno od kampanije oglašewalceu : )) decebra bo spet mastno padlo : )))
janezdollar
03. 12. 2019 10.40
+7
Ubogi Janša...cela Slovenija ga organsko ne prebavlja...razen nekaj opranih ovčk seveda, pa še teh je veno manj...
Brakedirt
03. 12. 2019 10.41
+5
pa samo oni stalno trobezljajo, da je jovan kriv...
Malinha
03. 12. 2019 10.44
+2
Najraje ga imajo v DanKuchen. Prvi na listi.
Jurek Jurek
03. 12. 2019 20.04
+1
janezdolar, KOLIKO % JE DOBILA SDS NA VOLITVAH???????
Reši se kdor se more
03. 12. 2019 10.29
+16
Dobro no... kaj smo v vrtcu... predsednik vlade je prejel rojstnodnevno darilo... mislim no... a so to izjave ljudi, ki bi nas naj vodili?! To pomeni, da se norčuje iz vseh nas...
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.22
+4
( CyberWorm 03.12.2019, 10:10:18 weš kolk majo programerji plače na microsoftu? : ))) cifre so 5-6 mestne : )) ..) ....@😂 .....
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.26
-5
že kle pr nam majo microsoftouci okol 7-8 jurjeu : )))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.29
+5
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.31
-2
nism pr njih zaposlen : ))) sam w njihowi trgowini prodajam oz. dajem zastonj swoje aplikacije pa služim z reklamami : ))) mam že skor pol miljona downloadou : )))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.32
+1
in to znese 5000€ hahahahahahaha. zakaj se hvalis s tujimi placami?
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.34
-5
Brakedirt
03. 12. 2019 10.36
-1
vprasal sem te, zakaj se hvalis s tujimi placami?
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.38
+0
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.39
+2
Cyber@ Povprečna plača programerja v ZDA je 2500$. Google recimo plača malo manj kot 3000$ za programerja....Seveda obstajajo tudi taki ki prejemajo 5K ali več, amapak to niso vsinavadni programerji, kot si ti domišljaš....Programerjev je nemreč kot listja in trave, malo pa je dobrih razvojnih programerjev, ti pa imajo 5K ali več plače....
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.39
-1
zdej weč zaslužim z reklammai na mesec k pa prej k sm bil w zloweniji redno zaposlen kot programer : ))) pa še delat weč ne rabim : ))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.40
-1
Brakedirt
03. 12. 2019 10.42
+2
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.42
-1
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.46
-1
zakaj pa ti delaš w nemčiji? : ))) jst weč ne rabim delat pa weč zaslužim na mesec k prej k sm bil zaposlen : ))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.48
+0
vprasal sem te, zakaj se hvalis s tujim perjem.
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.48
-1
rekord mam 10 jurjeu w enmu mescu pa tut z miško nism rabu kliknt haha
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.51
+0
lohka da bi na googlu še weč zaslužu sam bi mogu prešaltat na androida : ))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.54
+4
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.55
+2
Z microsoftovo mobilno platformo 10K 😂😂
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.58
-3
UWP je : ))) najweč zaslužim na xboxu : ))) mobilci so out : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 11.05
-2
googlej UWP pol pa naprej kaj naj rečem : ))) je pa windows mobilna platforma out dela sicer tut na mobilcu sam ni omembe wredno : )))
AlternativeFacts
03. 12. 2019 11.22
+3
Cyber@ Tam imajo drugače tvotedenske plače, ne tedenske. In da 2500€ je za cel mesec....
pogledd
03. 12. 2019 10.20
+8
Vladajoča koalicija z Šarcem na čelu je sklenila, da živali niso čuteča bitja. S tem so povedali veliko o sebi. Kdor nima občutka do živali, nima do soljudi,- upokojencev, invalidov, več kot 300.000 živečih pod pragom revščine. So vladajoči sposobni povedati svojim otrokom, da so njihove živali brez čustev, da niso čuteča bitja?! Sama dvoličnost je vladajoče elite, ki je pogrnila na celi črti, predvsem iz etike, morale, človečnosti...
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.17
+5
"Na začetku je vedno nekoliko bolj napeto, potem se pa strasti umirijo, prevlada pamet in rezultat je na dlani,"...#pornofilm
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.15
+10
Kdo se boji volitev? #zdravapamet .... Kdo uničuje pokojninski sistem? #zdravapamet
EkonomskaSvoboda
03. 12. 2019 09.53
+10
Res je patetično, ko od levičarjem poslušamo cele dneve kaj vse ne štima. In kako da so plače, pa pokojnine nizke. Jaz pa pravim, "Analfabeti, glumači, vaški zabavljači....to se vam bo poznalo spet na plači." Ne potem jamrat'! V ilustracijo, Avstrijci so podobno neumni/pametni, klima je podobna, teren tudi, celo morja nimajo, a so 2x bogatejši. Edina razlika je, da niso imeli socializma, ša manj komunizma. Mi smo imeli in še imamo, a v reinkarnirani obliki. Torej, izbrali ste, imejte. Samo ne jamrat;)
AlternativeFacts
03. 12. 2019 09.57
-3
Samo v Avstriji so delodajalci bolj obdav;eni kot so slovenski doma..tako da psst pusti ti Avstrijo tam kjer je....
User1035444
03. 12. 2019 10.05
-2
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.08
+3
Sitni, daleč je zelo daleč...Avstrija imma zelo močno socialno noto. Samo poglej kako imajo dorečeno stanovanjsko politiko...nekaj podobnega je imela SFRJ, saj veš socialistična država..
User1035444
03. 12. 2019 10.10
+5
SFRJ je bila zapufana do vratu in še čez.
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.12
+0
Bila je manj zapufana kot je danes Slovenija, ampak to ni bistvo, bistvo je, da nekdo hvali Avstrijo, ki da ni imela socializma, ima pa socializem vkomponiran v sistem...
EkonomskaSvoboda
03. 12. 2019 10.13
+7
Altfacts: pusti ti davke. Davki niso odločilni, mentaliteta pa je. Osebno nič proti, če 100% skopiramo Avstrijce. Samo potem bo marsikdo od sedanjih pijavk v Sloveniji odpadel kot zrela hruška. Sociala je v redu, lenoba, neumnost in neodgovornost pa ne. Sam' se levičarji ne upajo dosledno(!) kopirati uspešnejših od nas. To je težava:)
User1035444
03. 12. 2019 10.17
+0
Velika razlika je, če ti pufe lahko vračaš ali pa ne, kar dolgoročno pelje v spopad.
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.20
+0
A bejž, sedaj pa davki niso pomembni....Zakaj že nimamo večjih plač? Kdo joka o prevelikih davkih, ki to, če jih primerjamo z Avstrijo niso, ker so nižji? ....Dajmo enkrat za spremembo stati za tem, kar razlagamo ljudem, ki zahtevajo večje plače.....
EkonomskaSvoboda
03. 12. 2019 10.23
-6
Vi levičarji ste res neumnorni;) Vaša opcija je na oblasti 80% časa samostojen Slovenije (natančneje 23 let od 29 let samostojnosti) , in 100% časa v bivši Jugi. Tebi ljubi oblastniki so imeli so več kot dovolj časa, da porihtajo vse o čemer danes tako zelo jokate. In? So? Einsten je že davno postavil eno prav priročno definicijo norosti, ki je, če iste stvari ponavljaš na isti način in pričakuješ drugačen rezultat. Kar pravšnja oznaka, bi jaz rekel;) Ne?
EkonomskaSvoboda
03. 12. 2019 10.28
-3
Kot rečeno, zaradi mene skopiramo 100% avstrijski model ureditve družbe v kompletu. Samo potem bi marsikomu trda pela. Samo, brez skrbi. Tudi, če bi hoteli, mi ne moremo skopirati Avstrijcev. To pa zaradi prevladujoče butalske narave. Lep primer je predsednik vlade. Primerjaj Kurza (celo 8 let mlajši) in Šarca. Že po izobrazbi in izkušnjah kot bi primerjal dirkalnega konja in magarca. Mentaliteta folka pri nas pa je prispevala k temu, da en Xarac sploh lahko vlada. No, pa v Ukrajini je podobno. Enaki z enakimi.... ;) Dejstva ne čutijo ;)
AlternativeFacts
03. 12. 2019 10.41
+5
Kopirajo ljudje ki ne premorejo vizije, ali če povzamem tvoje poste, desničarji....Ne ni nam potrebno kopirati nobenega, ker mi nismo Avstrijci. Smo pa Slovenci s svojo specifiko in na temu bi morali graditi.
OrodniK
03. 12. 2019 09.48
-3
˝@Arka: Levaki smo desničarčke namudrili. Kak kak od njih. Sam tok, za dober dan ;)˝ BRAVO, ČESTITAM, da vsaj priznaš, da ste v tem levaki res prvaki, NADMUDRITI, PREVARATI, PRIPELJATI LJUDI ŽEJNE ČEZ VODO, ob tem pa ljudstvo vedno bolj nezadovoljno in s prstom kazati na grdo desnico, ki je dežurni krivec za vse, četudi že 12 let ni viti blizu vlade. Saj je znano da ste levaki MOJSTRI LAŽI, SPRENEVEDANJA, DISKREDITACIJE in PODTIKANJA.
Brakedirt
03. 12. 2019 09.50
+0
OrodniK
03. 12. 2019 09.53
-5
Levaška mantra: Saj bi volil desnico, le če ne bi imela takega voditelja kot je: Janša, Tonin, Logar, Tomc, ____________,... (na črto lahko poljubno vpišeš vsako ime, ki ni preverjen Levak). LOL
Brakedirt
03. 12. 2019 09.58
-3
v vodstvu SĐS imate same komunjare, sedaj pa to zanikaj. kaksna desnica neki.
mackintosh
03. 12. 2019 09.58
-4
ni kriterij levak kriterij je da je normalen in da ni lopov. za tiste ki si jih naštel po tem kriteriju odpadejo kot knof od gat :))))
mackintosh
03. 12. 2019 09.59
-1
okorelega komunističnega konvertita pa ja pri zdravi pameti ne moreš volit.
OrodniK
03. 12. 2019 10.10
-4
Jankovič bi po tvojih kriterijih bil najprimernejši voditelj desnice. JANKOVIČA ZA VODJO DESNICE!
Andree
03. 12. 2019 10.10
+1
Janša je preverjen komunist,ki je svoje brigade vodil v Jajce. Zakaj Jovan zanika ta del svoje zgodovine? Partija mu ne dala izobrazbo, službo itd
Brakedirt
03. 12. 2019 10.12
+1
ArkaMast
03. 12. 2019 10.22
+3
ArkaMast
03. 12. 2019 09.47
+1
Vse desničarčke bi lepo pozdravil in jim zaželel da upajo dalje. Drugega ne preostane. Upanje umre zadnje :)
mackintosh
03. 12. 2019 10.28
+4
misliš cvileže tukaj na portalu. ti tudi upanja nimajo več samo kopirajo kar jim posredujejo trstenjakovci :)
CyberWorm00000
03. 12. 2019 09.45
-1
korintos prau da wlada dobr dela : ))) a mi lohka kdo powe kaj je wlada dobrega nardila za folk w enmu letu? : ))) dwigowanje cen benza pa nafte se ne šteje za dobro delo : )))
Brakedirt
03. 12. 2019 09.55
-1
daj prilezi malo na zrak, da bos videl kaj se dogaja po svetu, si se nabil na ta pc. kaj mislis, da se pri nas gorivo ne drazi?
CyberWorm00000
03. 12. 2019 09.59
+2
zakaj pol delaš w nemčiji? : ))) nazadnje si kle jokal da si meu leta 2007 600 eu plače : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.00
+0
jst nikol nism meu ispod 1500 eu tut kle w zloweniji : )))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.03
-1
nekaj drugega sem te vprasal? res tako tezko kapiras?
Brakedirt
03. 12. 2019 10.04
-1
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.05
+3
se draži nafta na swetownem merilu : ))) sam naša wlada pa še specialno nabije trošarine k se poceni naprimer itd : )))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.06
-2
maste w nemčiji tut tko wlke trošarine k w zloweniji ?
Brakedirt
03. 12. 2019 10.06
-1
jaz sem za razliko od lopova placeval davke, drugace bi te povozil s tem drobizem
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.08
-1
k si mel ti w zloweniji 600 eu plače sm jst meu 1500 kle w zloweniji : ))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.09
+1
90 centov je trosarin. koliko je v sloveniji?
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.10
-2
weš kolk majo programerji plače na microsoftu? : ))) cifre so 5-6 mestne : ))
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.12
-2
maste pa ugodne cene računalniške opreme : )) nazadnje k sm w nemčiji kupu računalnik za 1500 eu bi me kle kuštal 2000 eu : )) sej bi ga iz amerike naroču k je blo še cenejš sam bi me poštnina drago stala : )))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.13
+3
spet trobezljas o nekem drobizu. daj odbij davek, pa potem povej koliko ostane od 1500.
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.15
-2
nemčija je drgač w eu : ))) plaču sm nemški dawek : )) goworim o maloprodajni ceni : )))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.18
+1
jaz sem kupil laptop za 3.899€, sedaj v decembru bom pa dobil tolko, da ti ne mores dobiti niti toliko kredita.
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.20
-1
Brakedirt
03. 12. 2019 10.25
+4
Brakedirt
03. 12. 2019 10.27
+4
nekam hitro se izgubis, pravis 1500 place, davka pa ne placujes. odbij davek, potem se pa hvali, koliko si imel place.
CyberWorm00000
03. 12. 2019 10.33
-4
xeon je drgač processor k je za serwerje predwsem namenjen : )))
Brakedirt
03. 12. 2019 10.38
+4
ah daj no, a res? dobro da si povedal, drugace bi se mislili, da je govora o ekonom loncu.
Brakedirt
03. 12. 2019 10.40
+3
a ti res mislis, da si edini na tem svetu, ki nekaj ve o tem, vsi ostali smo pa laiki ali kako?