Slovenija

Erjavec še nima dovolj glasov, Počivalšek neuradno sklical svet stranke SMC

Ljubljana, 28. 12. 2020 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
STA, N.P., Ti.Š.
Komentarji
1867

Prvak DeSUS Karl Erjavec, ki naj bi bil kandidat za mandatarja morebitne nove vlade, je po sestanku s strankami KUL dejal, da je "povsem razumljivo, da če želimo novo vlado, potrebujemo tudi podporo stranke SMC". Zato so se dogovorili, da predstavnike SMC povabijo na pogovore o tem, kako vidijo prihodnost Slovenije. Izvršni odbor SAB je medtem Erjavca že podprl za mandatarskega kandidata, predsednik SMC Zdravko Počivalšek pa je po skoraj pol leta sklical svet stranke.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Za zdaj še premalo glasov
    02:46
    Iz 24UR: Za zdaj še premalo glasov
  • Iz SVETA: Vložitev nezaupnice se odmika
    02:38
    Iz SVETA: Vložitev nezaupnice se odmika

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je v današnji izjavi v DZ po sestanku s strankami Koalicije ustavnega loka (KUL) pojasnil, da je dobil zagotovila, da bo na organih posameznih strank potrjen kot mandatar morebitne prihodnje vlade. Kdaj in na kakšen način bodo o tem odločali v Levici, za zdaj sicer še ni znano.

Čeprav je Erjavec pred dnevi napovedal, da bodo konstruktivno nezaupnico s predlogom njega kot kandidata za predsednika vlade vložili še letos, pa je danes dejal, da bi radi pred tem opravili še pogovore s SMC o tem, kako vidijo prihodnost Slovenije. Erjavec pričakuje pogovore v tem tednu.

Erjavec je izrazil prepričanje, da bodo štirje poslanci DeSUS sledili sklepom organov stranke, medtem ko bo poslanec Polnar, ki ni več član stranke, ravnal po svoji vesti.
Erjavec je izrazil prepričanje, da bodo štirje poslanci DeSUS sledili sklepom organov stranke, medtem ko bo poslanec Polnar, ki ni več član stranke, ravnal po svoji vesti. FOTO: POP TV

"Mi razumemo, da je to stranka, ki ne deli takšnih vrednot, kot jih ima aktualna vlada, kar zadeva vladavino prava in kršitev ustavnih načel, gre za liberalno stranko in pričakujem, da bodo v tem tednu pripravljeni tudi na pogovor o tem, kakšne so možnosti, da ustavijo to denormalizacijo države," je po sestanku s KUL o SMC dejal potencialni kandidat za mandatarja.

Zato da bi lahko bila KUL uspešna, potrebuje "še nekaj glasov in še nekaj podpore", je priznal Erjavec, a je prepričan, da to podporo lahko pridobijo. "Ko bo, pa bomo tudi vložili konstruktivno nezaupnico," je dejal.

Stranke LMŠ, SD, Levica in SAB, ki so vključene v KUL, si že več mesecev prizadevajo za sestavo nove vlade. Ker imajo same premalo poslanskih glasov, prepričujejo poslance SMC in DeSUS, da se jim pridružijo.

Prvak stranke DeSUS je sicer še pred dnevi napovedal, da bodo konstruktivno nezaupnico vložili do konca tega leta, "vendar glede na to, da tukaj ne gre za avanturo, ampak resnično želimo, da se oblikuje vlada, ki bo spoštovala ustavna načela, svobodo medijev, ki bo zopet vrnila Slovenijo tja, kamor sodi, ko govorimo o njenem mednarodnem pravnem položaju, smo se danes tudi v KUL dogovorili, da povabimo predstavnike SMC na pogovore o tem, kako vidijo prihodnost Slovenije," je dejal.

Ob tem je zagotovil, da želi nova vlada, če bo dobila in imela podporo, "na vsak način zaključiti in dokončati mandat". "Mislim, da je to pomembno za vse poslance, pomembno pa je tudi za Slovenijo. Nenazadnje imamo tu spopad z epidemijo covida-19, ki ga želimo dobiti," je ponazoril Erjavec. Glede tega je še povedal, da so prepričani, da bi bile številke za Slovenijo, če bi se naslonili na stroko, ugodnejše.

"Druga zadeva, ki je izjemnega pomena, pa je predsedovanje Slovenije EU," je spomnil. Kar zadeva ostale stvari, "je pa to seveda predmet dogovora, mi imamo koalicijsko pogodbo v bistvu že pripravljeno, odprto pa je poglavje, v katerem bi tudi SMC povedala, kaj je tisto, kar želijo, da se še postori do konca mandata."

Ker še ni dovolj glasov, konstruktivne nezaupnice ne bomo vložili pred novim letom, je kljub sprva drugačnim napovedim naznanil Karl Erjavec in priznal, da še vedno nima dovolj podpore SMC. Osmerico Počivalškovih poslancev - neuradno jih za uspeh konstruktivne nezaupnice potrebuje najmanj tri - je zato znova povabil na pogovore o sodelovanju in prihodnosti Slovenije. Je to že začetek konca projekta KUL, ali pa si del SMC v tednu dni še lahko premisli? Kot je v oddaji 24UR poročala novinarka Suzana Perman, opozicija zbrana v KUL potihoma vse bolj izgublja potrpljenje in Erjavcu daje čas do največ sredine januarja. Ali in kdaj naj bi v SMC z Erjavcem sedli za skupno mizo, naj bi osmerica poslancev spregovorila jutri, je pa predsednik SMC Počivalšek po številnih pritiskih, ne le pozval vlado, naj nemudoma, še letos reši zaplet s financiranjem Slovenske tiskovne agencije, ampak za to sredo zvečer - po skoraj pol leta pavze - vendarle sklical svet stranke preko Zooma. Zagotovo se Počivalšek ne bo mogel izogniti očitkom, da v letu dni ni zmogel izboljšati strankarsko javnomnenjsko podporo, ki je manj kot odstotek in da se je število članov praktično zdesetkalo - po neuradnih informacijah naj bi jih letos iz SMC zbežalo blizu 600. Erjavec jih medtem prepričuje, da projekt KUL ni avantura oziroma bližnjica do predčasnih volitev.

Na vprašanje, ali bodo nezaupnico vložili tudi, če ne bodo imeli zagotovljene zadostne podpore, pa je Erjavec ponovil le, da pričakujejo, da bodo imeli dovolj podpisov. Za zdaj jih še nekaj manjka, je priznal, ampak "če bo odločitev v SMC takšna, da bodo prispevali k normalizaciji Slovenije, potem se ne bojim za te glasove". Vabilo je poslanski skupini poslal že pred desetimi dnevi, "vabilo pa daje tudi na tej točki". "Takoj ko bo jasno, kakšna je odločitev SMC, bomo pač odločili," je napovedal Erjavec in dodal: "Mislim, da bi bilo škoda, da bi zamudili to priložnost, da zopet naredimo Slovenijo normalno."

V SMC se na današnje Erjavčeve izjave za zdaj sicer (še) niso odzvali.

Zorčič: Preden bi se odločali za pogovore, pričakujemo povezovanje predvsem LMŠ, DeSUS in SAB

Preden bi se v SMC odločili, da bi se odzvali vabilu KUL in možnega kandidata za mandatarja Erjavca na pogovore, pričakujejo pogovore in začetek povezovanja zlasti med LMŠ, DeSUS in SAB. Le tako bodo pokazale, da so zmožne preseči nesoglasja in "narcisizem majhnih razlik", zaradi katerih je propadla prejšnja vlada, pa meni podpredsednik SMC Igor Zorčič.

In le tako bodo odpravljeni tehtni pomisleki, da utegne KUL razpasti iz enakih razlogov kot prejšnja vlada, je ocenil.

V SMC po njegovih besedah pričakujejo, da se bo še pred njihovim odločanjem za morebitne pogovore s KUL začel proces povezovanja in združevanja med opozicijskimi strankami, zlasti LMŠ, DeSUS in SAB.

Zorčič je še spomnil, da je SMC še pred izstopom DeSUS iz koalicije Janeza Janše dala iniciativo znotraj-koalicijskega povezovanja z DeSUS. S tem se je DeSUS sprva strinjala, "a je te pogovore nato prekinila, odšla iz koalicije, danes pa je očitno njena prioriteta mandatarstvo", še ugotavlja Zorčič.

Počivalšek sklical svet stranke SMC, ki pa bo neobičajno pozno

Predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek pa je neuradno po skoraj pol leta predaha sklical svet stranke SMC, poroča naš novinar Anže Božič. Sklical ga je za sredo ob 19. uri, na dnevnem redu pa bo poročilo predsednika o aktualnem političnem dogajanju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Možen kandidat za mandatarja je prvak DeSUS Karl Erjavec, ki je minuli teden napovedal, da bodo do konca leta vložili konstruktivno nezaupnico. A kot kažejo današnje izjave, verjetno ne bo tako. Na današnjem sestanku s KUL so se dogovorili, da predstavnike SMC povabijo na pogovore o tem, kako vidijo prihodnost Slovenije. Po besedah Erjavca je namreč povsem razumljivo, da če želijo novo vlado, potrebujejo tudi podporo SMC.

Če bodo pogovori s SMC uspešni, bodo takoj vložili konstruktivno nezaupnico, v nasprotnem primeru pa se bodo znotraj KUL odločili, kakšne korake bodo naredili v prihodnosti.

Kaj pa poslanski glasovi stranke DeSUS, so zdaj zagotovljeni?

Kot je v oddaji 24UR poročala novinarka Suzana Perman, to še ni povsem jasno. Poslanci DeSUS namreč molčijo, neuradno ker čakajo na SMC. A če vprašamo Erjavca, je prepričan, da z izjemo Roberta Polnarja, štirje poslanci ne bodo glasovali proti sklepom organov lastne stranke.

Na terenu pa je po Erjavčevih besedah prišlo do prečiščenja stranke, saj so odšli predvsem nekateri podporniki prejšnje predsednice Aleksandre Pivec, sicer pa je "veliko olajšanje in zadovoljstvo na terenu, da nismo več del te vlade," je še izpostavil.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je sicer 18. decembra sporočil, da je poslanska skupina SMC enotna v tem, da ne bo podprla Erjavca za mandatarja. Zorčič je pred nekaj dnevi pojasnil, da je bilo med poslanci nekaj pomislekov, a Erjavca ne podpirajo, ker je pri tem scenariju preveč neznank.

Glede domnevnih pritiskov na posamezne poslance pa je prvi mož DeSUS dejal, da v politiki v zadnjem času vsi doživljajo takšne in drugačne pritiske. "Tudi sam vsak dan prejemam različne grožnje, ampak tega se mora človek navaditi. Če je v kuhinji prevroče, pač ne greš v kuhinjo in tako je v politiki," je bil slikovit. Padec podpore v javnomnenjskih anketah pa je komentiral z navedbami, da nanje ne da nič.

Izvršni odbor SAB podprl Erjavca za mandatarskega kandidata

Izvršni odbor SAB je na današnji seji medtem sprejel sklep, da "soglaša s predlogom stranke DeSUS in podpira Karla Erjavca za mandatarja ob vložitvi konstruktivne nezaupnice", so sporočili iz stranke. Erjavec ima tako zdaj že zagotovljeno podporo SAB in LMŠ, v torek bo o tem odločalo predsedstvo SD.

Sicer je poleg poslancev stranke DeSUS vprašljiv še glas Franca Kramarja, poslanca SAB, ki je že več mesecev bolniško odsoten, a so v stranki prepričani, da se bo tajnega glasovanja - ko in če bo- zmožen fizično udeležiti.

Organi LMŠ in SAB so Erjavca že podprli za mandatarja, enako odločitev naj bi v SD sprejeli jutri, še ta teden tudi v Levici. Če pogovori s SMC ne bodo uspešni, pa se bodo znotraj KUL odločili o nadaljnjih korakih, je napovedal Erjavec.
Organi LMŠ in SAB so Erjavca že podprli za mandatarja, enako odločitev naj bi v SD sprejeli jutri, še ta teden tudi v Levici. Če pogovori s SMC ne bodo uspešni, pa se bodo znotraj KUL odločili o nadaljnjih korakih, je napovedal Erjavec. FOTO: Bobo

Iz SAB pa so po končanem odločanju izvršnega odbora danes sporočili še, da so že pred časom izrazili zadovoljstvo z dogovorjenimi in usklajenimi programskimi izhodišči koalicije KUL.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1867)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

toti mišek
30. 12. 2020 17.37
Forzza Valentino Rossi!!!!! Vai vai!!
Salomon
30. 12. 2020 17.35
Mi je všeč, da nekateri še znate razmišljati. V tej državi večina zlovoljnežev ne ve kaj bi , niti kako, glavno, da pljuvajo po vladi. Takim bi skoraj privoščila, da jim vada ta zmešnjava od Kul b...... Pa da vidijo, kaj je res nesposobnost. Ampak mi ni vseeno za ostale - razumne. ( Pa ne, da ima vlada vse prav, malo več ljudi s kmečko logiko jim manjka v ekipi, pa več ta pravih strokovnjakov )
toti mišek
30. 12. 2020 13.29
+1
Peč je že pregreta.....kje je burek? Lokostrelci so vam tetive preparele?
NA LEVO ni OK
29. 12. 2020 16.08
+6
Sami neizvoljeni politiki, Bratuškova Šivilja, Fajonova Lažnjivka, Erjavec Lisjaški, ti bi vodili vlado skupaj ,ko so se zaradi medsebojnega sovraštva razleteli kot petarde pred kratkim. Ali vas ni sram lagat ljudem in se pretvarjat kako grozno ste usklajeni. Usklajenost je le komolčenje za oblast, po tem pa klanje med sabo, ker se pač sovražite med seboj in vso našo lepo domovino. Sledi petarda -razlet na prafaktorje, kot smo bili priča spomladi. To je garnitura, ki bi vodila državo. Obup...
Antoniozmaj
29. 12. 2020 16.38
-4
NA LEVO ni OK
29. 12. 2020 18.21
+5
Se pravi, da je zgornji komentar slikovit, no, se mi res dopade, da opaziš. To je namen , da tudi tak kot ti razume....
cakra
29. 12. 2020 13.20
+4
Saj se tudi med levimi politiki ne strinjajo z Erjavcem, igro močno nekdo vodi iz ozadja. Pogledat si izjavo Lukšiča v Faktorju in niti Han ni navdušen na tem izboru. Vprašanje je kaj stranka SD išče z temi čudaki.
Berenika
29. 12. 2020 11.25
-3
Svečkarji na robu obupa.
cakra
29. 12. 2020 13.21
+1
Vsi levi in desni bi morali biti na robu obupa ob takih igrica KULA.
Dark Knight
29. 12. 2020 10.23
+9
Od teh levakov je eno samo nakladanje.
Streznitev
29. 12. 2020 10.47
+2
Kul je v culu. In sedaj prosijo naj jih reši ravno tisti, ki so ga interpelirali ti isti kljukci. Da ne omenimo , kaj vse so mu nasuli.
Blokiran Drugi Človek
29. 12. 2020 12.15
+0
Od desnih pa samo jokanje ker se jim vrača za vsa prejšnja leta rušenja vlad.
mačo123
29. 12. 2020 09.55
+2
S Fajonko imata oba enake možnosti.Ona da ima otroka,on pa da bo predsednik.Oba sta tudi enako nepriljubljena.
pepi bolcev
29. 12. 2020 09.48
-3
Zirafek. A mas Pozarja v riti?
Streznitev
29. 12. 2020 10.10
+2
Po vojni k njemu je pršou zadružni funkcionar: "Zdej zmagali smo mi, ti bil si domobran. Bi bilo zdaj prav, da soj teran nam dobrovoljno daš. "Ma Karlo pej tako je djal: "Pršli ste na oblast Jen nikdar prej mi ni blo žou dat vam vina vam na čast Ma ki čem reč, nč ne bom djou, komanda mora bet Ma vino pej vse kr je prou, si vtknte v ret! Lololololololololo lololololololo, ma vino pej Vse kar je prav, si vtknte v kul!"
pepi bolcev
29. 12. 2020 10.17
+1
Pijani. Lepo, da delas reklamo za nekoga, ki redno nastopa na koncertih Svetlane Makarovic, Rdeca zvezda pa to. Pa na tistem koncertu v Tivoliju s partiznaskim pevskim zborom je tudi nastopil. Pravi zavedni primorc Iztok Mlakar. Hvala za to reklamo! Domobrancek pijani.
pepi bolcev
29. 12. 2020 09.47
-4
Castratek. Za demokraticno druzbo je povsem normalno, da se vlade menjajo, da vlade padajo itd. Za diktaturo je pa znacilen kult voditelja, vecnega voditelja, saj ves tito - 35 let, puklasti - 30 let, in seveda je znacilno tudi to, da ga je potrebno vedno znova odnest z oblasti, ki si jo pravilo pridobi na nelegalen ali nelegitimen nacin.
DAEMONIUM
29. 12. 2020 09.52
+1
Daj to obrazlozi na nelegalen nacin, da vidimo koliko si razgledan? Razlozi zakaj je ta vlada nelegalna?
pepi bolcev
29. 12. 2020 09.54
+1
damneumen. Kje sem pa to napisal? Si nepismen?
pepi bolcev
29. 12. 2020 09.55
+0
Konkretno ta vlada je nelegitimna. In ocitno to priznas. Plus.
DAEMONIUM
29. 12. 2020 09.59
-1
Kaj pa je to???? ....ki si jo pravilo pridobi na nelegalen ali nelegitimen nacin
DAEMONIUM
29. 12. 2020 10.01
+0
Mater tudi ves ne kaj pises, klasicni levicar, kar nekaj v tri dni, glih toliko da se pac nekaj napise, za tu gor je itak vse dobro!
pepi bolcev
29. 12. 2020 10.01
-1
Dajgupak. Ja??? Ne razumes? Preber si cel stavek butalcek.
Streznitev
29. 12. 2020 10.22
+0
Kulobranec- Po tvojem so legitimni Erjavec, Bratuškova in Damijan , ki jih narod še izvolil ni in jim jasno pokazal, da jih ne sprejema ter kje jim je mesto. Tam, kjer je končalo še eno politično truplo Golobič. Vsi skupaj sedaj iščejo neka stranka vrata v politiko.
Dark Knight
29. 12. 2020 10.22
+1
Pepi, praviš, da je demokratični, da se vlade menjajo. Ja pol pa levaki nehajte na vse pretege rušit to vlado in lepo počakite na volitve?
Mi Po
29. 12. 2020 10.24
-2
Dark Knight
29. 12. 2020 10.25
+0
Pepi je čist usekan, taprav levak. Celo jutro že piše same bedarije.
Streznitev
29. 12. 2020 11.12
-1
Ja, Pepi se pa trudi za svoj vsakdanji burek. Mlakar takim pravi: Ti si zmeram spadu med gni-de k' vejo, kako se oblasti u rit pride. An k so usrani ku soldaške gate."
NA LEVO ni OK
29. 12. 2020 15.43
-1
Na rednih volitvah si ti Pipo dobil večino glasov, a ne.
pepi bolcev
29. 12. 2020 09.44
-4
Erjavc je genij. Z enim desusom ze 20 let v vsaki vladi, na volitvah vedno znova dosezejo boljsi rezultat kot v anketah. Na drugi strani pa puklasti domobrancek. Nesposobnez. Ma 30% na vsakih volitvah, ampak vedno znova pristane v opoziciji. Klovn.
DAEMONIUM
29. 12. 2020 09.49
+0
Ja valjda bo pristal v opoziciji ce pa je razmerje 70:30 kaj ni tukaj jasnega? Je pac slovensko volilno telo kot edino v EU prokomunisticno usmerjeno. Raje se vpeasak kaj ste naredili v 25 letih vladanja? Kje ste v primerjavi z Avstrijci? Samo vasi izbranci tipa fajonke, Vesela kaj pa ljidje??? Oni pa ovce ki jih pumpate s propadlo ideologijo!
pepi bolcev
29. 12. 2020 10.04
-2
Dejneumnidomomoroncek. Kje smo bili v primerjavi z Avstrijci leta 1914? Zgodovina po domobransko..
DAEMONIUM
29. 12. 2020 10.05
+0
Ocigledno si prevec plitek, da bi sploh lahko komuniciral z mano! Btw "neumen in kmetavzar" zadnje sorte si, ce ti je ze to tako vsec!
pepi bolcev
29. 12. 2020 10.06
+1
Dejneumni. Zgodovina se je zacela mnogo prej. Ne leta 41, ko ste zaceli podganjiti..
pepi bolcev
29. 12. 2020 10.08
+1
In dajtupak. Komunicir s tabo. Ha ha ha fuzbaler in njegovo razumevanje besed..
Streznitev
29. 12. 2020 10.28
-1
Kuloliznik-Karel pa izhaja iz domobranske družine. Partizani so mu pobili dobršen del le-te in njegov oče je pobegnil v Belgijo.
DAEMONIUM
29. 12. 2020 09.39
+5
Pa kaj vam je komunjare zblpj3ne??🚑🚑 Najte nekoga ki bo dostojen da ga napadamo in glodamo do kosti ne pa tega popolnega nesposobneza, ki se smeti ni znal porihtati, glaven krivec za propadlo arbitrazo, zunanje politike sploh ni razumel, da je kar naprej gnjavil s tistim priznanjem Palestine ( ni dojel da gre za vroc kostanj zato se ga cela EU izogiba ne pa da celo rine vanj saj sploh ni dojel s cem se igra, dokler ni iz dunaja priletel izraelski diplomat in ga sredi LJ dobesedno ugasnil), samouki politik ki je s svojim zgresenim vodenjem stranke prepolovil stevilo poslancev iz 10 na 5, samouki kvazi politik, ki ga ljudje oz njegovi volilci tudi v parlament niso izvolili saj je zanj glasovala le manjsa stolpnica oz 390 volilcev zaradi cesar je bil tudi popolnoma porazen na znotraj strankarskih volitvah. In sedaj naj bi ta dokazano popolnoma nesposoben clovek vodil drzavo??? Pa saj ste v svoji antijansa histeriji cisto zmesani do konca in vam se je zaradi sovrastva pomracil um. Ce ze hocete voditi vlado najdite nekaj kvalitetnega ne pa tega propadlega kvazi politika, ki se nikoli nikdar vec ne bi smel pojaviti na slovenski politicni sceni ampak bi moral ta resetkami pisati knjigo spominov!!!🤮🤮
pepi bolcev
29. 12. 2020 09.36
-7
Je lepo videt, da majo nasi domobrancki kaj za pocet med tednom, ko levicarji delajo. Penzionisticna b@nda domobranska. Lene riti, ki so si v soli raje na wcjih domoljuljcke kazali kot se ucili.
DAEMONIUM
29. 12. 2020 09.56
+2
Vasi komunisti so v meseci dni poklali 10x vec ljudi kot so jij domobranci in nemci pobili v 4 letih! Mi sploh nismo rabili nemskega okupatorja ker smo dovolj sami sebi. In tocno tiso kar se je 41 dogajalo v Sloveniji se zopet danes 2020 ponavlja, komunisti vsem na oceh siriko virus, so proti aplikaciji, so proti ceplenji na koncu pa za vse krivijo vlado.
pepi bolcev
29. 12. 2020 10.00
+1
Dejglupi. Komunistki so v vladi. Mal si pobrkal vse v svoji bolani glavi. Ti si pa domobrancek, k te komunjare se kar ribajo po riti. Revcek z izmisljeno zgodovino. V solo bi hodil, pa bi razumel kaj se je v evropi dogajalo med in po drugi vojni. Ampak ti si raje fajmostru kanale razpihoval. Revse
pepi bolcev
29. 12. 2020 09.35
+0
Delovni dan. In delovna domobranska desnica v polnem
Streznitev
29. 12. 2020 09.37
+3
Kulobranec se trudi za svoj vsakdanji burek.
pepi bolcev
29. 12. 2020 09.40
-1
Streznitev
29. 12. 2020 10.34
+1
Pardon, ravno sem izvedel, da niti za burek ni več. Ti pošljem sendvič in pingo s pretečenim rokom, da ti bo mal očistil cul. Vina tvoji komentarji pa ne zaslužijo.
jodr
29. 12. 2020 09.32
+3
Kot berem, si bo gospod Vesel letošnje božične praznike zapomnil za celo življenje. In preklel dan, ko je gospodu Petroviču odvzel pooblastilo za podpis pod poročilo o vlogi Počivalška pri nabavi zaščitne opreme.
DAEMONIUM
29. 12. 2020 09.37
+0
Pa ne samo to v Svici ga ze policija preiskuje nasi mediji pa tiho kot ryt!
staridida
29. 12. 2020 09.32
+3
Korle je pravkar izjavil, da mu manjkata samo še dva glasa-sopran in bariton, pol lahko ustanovi pevsko društvo..
Streznitev
29. 12. 2020 09.40
+1
Če Jaša obvlada dve ministrstvi, naj še kahla vsaj dva poslanca. Saj res, sploh ni bil izvoljen niti za pokakanca.
DAEMONIUM
29. 12. 2020 09.29
+6
Dejstvo je da volilci DESUSa Erjavca NE MARAJO zato tudi ni prisel v parlament ker si pac spoznali da jih je 15 let lagal in jih zavajal v resnici pa je vedno skrbel le za lastno ryt in mu je bilo prav malo mar za upokojence. Ce levicarji temu ne verjamete pa povejte zakaj niti on niti "I need time" nista bila izglasovana v parlament s strani ljudstva??? Pod drugo pa razlozite zakaj mu potem ankete in to vase narocene levicarske kazejo da bi to stranko na volitvah volilo zgolj 1.5% volilcev za v parlament? Erjavec ni noben predstavnik upokojencev ampak predstavik ostarelih komunistov ki so jih posedli na vodilne funkcije v obcinske in regijske odbore in prav ti so tudi zasluzni poleg globoke drzave v obliki histerije in laznih novic na RTS in PROPLUS, da je morala iti sedaj pa imajo stranko brez volilcev in se bo kot taka sesula sama vase kot se je LDS, ZARES. Zadnji zebelj v njihovo politicno krsto oz kot piko na i pa bo seveda zabila A.Pivec, ki bo kmalu ustanovila svojo stranko, ki bo nepoliticna in ki se bo v resnici zavzemala za upokojence ne pa zgolj za pescico priviligiranih komunistixnih upokojencev ki se kar naprej nekaj rovarijo o nekaksnem soxializmu a se niso niti enkrat, vkljucno z Erjavcem na celu, oglasili ko se je moralnez in etik Cerar delal norce iz njih s povisanji pokojnin po 0.3% ali 0.8%!!!! In tega ponizevanja ki ga premorejo leve stranke tapravi upokojenxi NIKOLI NE POZABITE!!!
Skunk Works
29. 12. 2020 09.31
+0
Streznitev
29. 12. 2020 09.48
+3
Osebek je 15 let lagal in zavajal ter vedno skrbel le za lastno rit in tega se še vedno, kot vidimo, striktno drži. Zato mu je Kulo kot pisan na kožo.
Zantaja
29. 12. 2020 09.24
+5
Namesto ,da bi se ukvarjali z stvarmi,ki bi bile dobre za drzavo in drzavljane se ze skoraj celo leto ubadajo s tem,kako bi zrusili zdajsno vlado.naj se izkazejo,ko bodo pa volitve pa naj drzavljani odlocajo.ker drugace sploh nevem zakaj se imamo volitve.
mačo123
29. 12. 2020 09.21
+5
Bravo Karlek.S tvojo klovnosko prisotnostjo KUL izgublja še tisto malo kar je imel.Je pa res.KUL ima sedaj dva posrana klovna.Kul bi se moral preimenovat v SDK.(stranka dveh klovnov)Toliko o tem!
Castrum
29. 12. 2020 09.21
+6
Je še ni bilo vlade v Sloveniji ki bi izpeljala cel mandat, če ni bila v vladi tudi SDS! Niti ene!.....Torej bi bila ta KULska vlada samo še en izmed kratkih "projektov"....
Blokiran Drugi Človek
29. 12. 2020 09.27
-3
Ker je janša rušil, ko je bil v opoziciji...
Blokiran Drugi Človek
29. 12. 2020 09.29
-4
Zdaj ko izgubljate v lastni igri pa vam ni prav... kot kakšen 5 letni otroci ste
Castrum
29. 12. 2020 09.43
+0
A lahko napišeš večjo neumnost? Opozicija je kriva, da vlada pade? Pa bolj smešne izjave ni možno napisati!:))))))))))))))
Blokiran Drugi Človek
29. 12. 2020 13.23
No votloglavi, ugraviraj si to, da se boš spomnil kakšen hipokrit si ko još pisal da karl ali pa kul rušijo vlado