Slovenija

Evropska komisija odobrila subvencioniranje letalskih povezav

Bruselj, 17. 11. 2020 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska komisija je prižgala zeleno luč načrtu slovenske vlade za subvencioniranje letalskih povezav s Slovenijo. Kot so v Bruslju zapisali v obrazložitvi, je shema skladna z določili začasnega okvira državne pomoči, ukrep pa je nujen in primeren za odpravo resne motnje v delovanju slovenskega gospodarstva.

Iz Evropske komisije so sporočili, da pomoč ne bo presegla 800.000 evrov na podjetje, država pa jo omogoča do 30. junija 2021. Shema v skupni vrednosti pet milijonov evrov naj bi se sicer po navedbah gospodarskega ministrstva zaključila jeseni prihodnje leto. "Komisija je sklenila, da gre za nujen, primeren in sorazmeren ukrep za odpravo resne motnje v gospodarstvu države članice, ki je obenem skladen z določili začasnega okvira državne pomoči," so dodali.

V okviru javnega razpisa za spodbujanje ponovne vzpostavitve letalske povezljivosti Slovenije, ki ga je vlada objavila konec oktobra, je letalskim prevoznikom na voljo skupno pet milijonov evrov za sofinanciranje stroškov, nastalih pri zagotovitvi letov v Slovenijo. S tem želi vlada izboljšati letalsko povezljivost Slovenije z evropskimi in tretjimi državami. Ohraniti želi obstoječe redne mednarodne letalske linije in spodbuditi vzpostavitev novih rednih letalskih linij prevoznikov, ki so zaradi posledic pandemije covida-19 nehali leteti v Slovenijo.

Lufthansa

Na prvi razpisni rok se je prijavilo devet letalskih prevoznikov, in sicer Lufthansa, Air Serbia, Montenegro Airlines, Air France, Turkish Airlines, Swiss Air, Easy Jet, Wizzair in LOT. Vsi so z ljubljanskega letališča že leteli oz. nekateri z leti vztrajajo tudi v času vse bolj zaostrenih epidemioloških razmer.

Odločitev o dodelitvi subvencij naj bi bila sprejeta predvidoma 23. novembra. Rok za drugo odpiranje ponudb je 10. junij 2021, za tretje pa 11. oktober prihodnje leto. V okviru prvega roka je za sofinanciranje na razpolago 1,5 milijona evrov, za vloge v okviru drugega 2,3 milijona evrov, za vloge v okviru tretjega pa 1,2 milijona evrov.

Pogoj za pridobitev subvencije je vzpostavitev redne linije na eno od letališč v Sloveniji najmanj dvakrat tedensko v času poletne letalske sezone, torej med 28. marcem in 30. oktobrom prihodnje leto. Tisti, ki se bodo prijavili na tretji rok, pa bodo morali linije dvakrat tedensko izvajati od 31. oktobra do 31. decembra prihodnje leto. Linije sicer ni treba opredeliti že v prijavi, predstavlja pa to obveznost, ki je sestavni del pogodbe med gospodarskim ministrstvom in prejemnikom.

Letalski promet po svetu je trenutno zaradi pandemije novega koronavirusa močno okrnjen. Medtem ko naj bi v zimski sezoni z ljubljanskega letališča letelo devet letalskih prevoznikov, ki bi ponujali devet neposrednih letalskih povezav po Evropi, trenutno z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana letijo le trije prevozniki.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hisne
17. 11. 2020 18.03
+2
Seveda je treba vse prodati ali spraviti v stečaj od čega pa bomo imeli penzije zdravstvo šole ,no enim je vseeno ali smo res rojeni za hlapce ali kaj kje naš duh da smo vredni svoje države in se enkrat enotno postavili za svoje
nivampomo?i
17. 11. 2020 14.40
+0
A lahk dobim šiht nazaj.Me zanima na kakšen način se dostavlja hrana in pijača na letala.Fajn ste nas.
Carmennula26
17. 11. 2020 14.26
+3
Max Tajnikar in ostali Paprikaš je zafural vse, Max Tajnikar vele um komunistične ekonomije..je pa ja povedal, da imamo ADRIO samo zato, da se vozimo..
Carmennula26
17. 11. 2020 14.26
+0
Verjetno Zastojn...in smo propadli kot gnila Jugoslavija..
Xx.XX.xX
17. 11. 2020 13.52
+3
Žalostno da so nas Skopje, Priština pa Podgorica prehitel, še malo pa nas bodo še Sarajevo, Niš pa Tuzla. Just sad
bonkintos
17. 11. 2020 14.13
+7
kaj so naredile prejšnje vlade ????? ja zafurale adrijo...
grumf
17. 11. 2020 14.20
-4
pa sej lih to je point novice. Ne rabiš met lastne Adrie, da imaš povezljivost! kako vam to ni jasno. Turkish airlines nas je povezal na V, najde se še dobra veza za Z in je vse ok. Ja, pač ne boš šel direktno iz LJ na 50 destinacij, who cares...
Xx.XX.xX
17. 11. 2020 14.29
+5
Ja in sedaj se je treba hvalit da Turkish leti na brnk. Z adrio smo imeli veliko boljšo povezanost kot pa brez. Facts
grumf
17. 11. 2020 14.34
-2
To je res. Imeli smo pa tudi nevzdržno državno firmo ane!? kj sedaj hočemo? Ste za novo Adrio ob tem, da veste, da nikoli ne bo rentabilna? Da bomo davkoplačevalci dodajali za njen obstoj?
Xx.XX.xX
17. 11. 2020 14.36
+6
Pa kaj če bo izgubljala po 5 mio € na leto. Zelo velika cifra haha. Glede na to koliko smo v SŽ zmetal pa so še vedno v minusu. Torej zapremo?
grumf
17. 11. 2020 14.48
-1
Ne morš ustanavljat firme in rečt, pa kaj pol, če bo skoz v minusu no! za SŽ.. ja, zapremo! Prodamo storitve, podržavimo infrastrukturo. Simpl. Pa naj potem vozi nekdo, ki mu bo v interesu ustvarjat dobiček. In naj ima ob tem konkurenco. Sej... to ni nč novega.. Tranzicija pri nas traja že 30 let, pa še kar nam ni jasno, kako biznis gre-. Mi bi vse iz proračuna, "pa kaj pol če...", hkrati pa razočarani na državo, nad visokimi davki, nad slabimi penzijami, plačami... dejte še tu rečt "pa kaj pol...!"
omega32
17. 11. 2020 14.52
+1
Grumf: potem naj to velja za vse, tudi za šole in bolnišnice. Pač kdor ne bo imel za plačati šolnine ne bo mogel peljati otroka v šolo. Kdor ne bo imel za plačati zdravstvenih storitev naj pokliče dr.Potrča in bo vse ok. Ali ti veš kakšno škodo ima država zaradi slabe povezanosti? Boš ti to razliko plačal? Takšne neumnosti pa že dolgo ne, nekatere stvari se pač ne smejo gledati skozi oči dobička. Sicer pa mislim, da bi novo podjetje lahko poslovalo dobičkonosno z ustreznim vodstom/kadrom.
Xx.XX.xX
17. 11. 2020 14.57
+1
Ja djmo prodat SŽ, če bodo propadl bodo pač propadl. Tisti ki rabijo železniško povezavo naj si kupijo nove vlake za pol milijarde. Aja ne, ok, bomo pa brez vlakov. Nehajmo zapravlat več kot 100 mio € vsako leto za avtobuse. Ne vem zakaj bi jih jaz moral plačevati ker jih ne uporabljam. Naj si tisti ki jih sami rabijo kupijo ali najamejo. Zakaj bi jaz moral plačevat. Evo, pa je država prihranila več milijard evrov. Vse za penzije, aja, sam pol bomo pa brez vsega.
grumf
17. 11. 2020 16.18
+1
Omega; demagog ste.. Enačiti promet in zdravstvo/šolstvo je neprimerno. Zakaj pa pri prometu pri avtobusnem vse štima - več ponudnikov s koncesijo? jaz samo pravim, da ne rabiš biti lastnik prevoznika, da imaš dobre povezave. Da je to v resnici slabo, ker noben monopol v tržnem, gospodarstvu pač ni dobra stvar. Drćava pa za povezanost lahko poskbi prek subvencij (s tem točno usmerja razvoj), podeljuje koncesije, vzpodbude.. Plača račun in je zadeva rešena. Ne pa da meče denar v pol socialistična podjetja, kjer se kotalijo politični kadri, dogaja se nepotizem, na splošno se jih de-facto slabo upravlja, potem so tu premočni sindikati itd... Očitno se v 30. letih nismo dovolj naučili, potrebovali jih bomo najbrž še 30, da nam bo kapnilo. Glede dobička pa.. POdjetje mora ustvarjati dobiček, to j osnovno dejstvo. Država mora pa poskrbeti za cilje, ki koristijo državljanom. Preprosto.