Slovenija

Fakin znova v celjski bolnišnici

Celje, 14. 12. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odstavljeni direktor celjske bolnišnice Samo Fakin je znova v službi. Po znani aferi z nepregledanimi vzorci tkiv je Fakin izgubil direktorski položaj, zdaj pa v celjski bolnišnici prevzema mesto svetovalca.

Štefka Presker
Štefka Presker FOTO: POP TV

Njegova naslednica je Štefka Presker, ki bo na direktorskem stolu sedela vse do ponovnega razpisa za direktorja celjske bolnišnice. "Fakin tej razporeditvi ni oporekal. Odnosi so normalni in občasno tudi sodelujemo, kolikor je pač potrebno," pojasnjuje Preskerjeva.

Fakina so z mesta direktorja odstavili zaradi domnevnih nepravilnosti pri predpisovanju eritropoetina na oddelku dialize. Na to odločitev se je Fakin pritožil, med tem ko čaka na rešitev pritožbe, pa opravlja analizo podatkov. "Opravlja različne analize, med njimi tudi analizo porabe zdravstvenega materiala in analize medicinskih storitev. To so stvari, ki so zelo pomembne in pri katerih lahko da zdravnik pomemben prispevek," dodaja Preskerjeva.

Fakin naj bi bil odstavljen zaradi domnevnih nepravilnosti pri predpisovanju eritropoetina
Fakin naj bi bil odstavljen zaradi domnevnih nepravilnosti pri predpisovanju eritropoetina FOTO: POP TV

V celjski bolnišnici še vedno poteka preiskava na oddelku patologije, kjer je več let ležalo 2500 nepregledanih tkiv, prav tako pa se kriminalisti ukvarjajo z afero o predpisovanju eritropoetina. Zaključki še vedno niso znani. Prav tako ni znano, kaj bo z zdravnikom, ki ga je policija pred kratkim ovadila, ker naj bi bil vpleten v krajo aparata na oddelku nuklearne medicine. Vodstvo bolnišnice se bo tako v kratkem odločilo, ali bo proti njemu uvedlo disciplinski postopek.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni