Slovenija

Februarska povprečna neto plača

Ljubljana, 17. 04. 2000 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Sloveniji je neto plača na zaposleno osebo v podjetjih in drugih organizacijah februarja povprečno znašala 114.807 tolarjev. S tem je bila povprečna februarska neto plača za 1,4 odstotka višja kot januarja in za 9,7 odstotka višja kot februarja lani, so izračunali v državnem statističnem uradu.

Povprečna bruto plača na zaposleno osebo v Sloveniji je februarja dosegla 179.733 tolarjev, kar je 0,6 odstotka več kot mesec prej oz. 9,3 odstotka več kot pred letom dni. Realno so se bruto plače februarja glede na januar znižale za 0,3 odstotka, glede na lanski februar pa povečale za 0,9 odstotka.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.