Slovenija

Fides razdelil javnost

Ljubljana, 29. 05. 2010 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nataša Repovž
Komentarji
38

Nekateri menijo, da zdravniki zaslužijo preveč, drugi pa, da rešujejo življenja in si dodatke zaslužijo. Sem sodi tudi ekipa ljubljanskega kliničnega centra, ki je 52-letnemu bolniku sočasno presadila srce in ledvico.

Nekateri menijo, da zdravniki zaslužijo preveč, drugi pa, da rešujejo življenja in si dodatke zaslužijo. Sem sodi tudi ekipa ljubljanskega kliničnega centra, ki je 52-letnemu bolniku sočasno presadila srce in ledvico.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

strogoff
31. 05. 2010 12.47
FIDES - kriminalni sindikat KRIMINALNIH ZDRAVNIKOV ( KRIMINALCEV ! ) v Republiki Sloveniji ! _ _ _ _ _
cirenij
31. 05. 2010 10.23
Vsaka čast vrhunskim zdravikom, krurgom, ki rešujejo življenja. Veliko zdravnikov pa dežurstva precej časa prespi. Ali pa na urgencah dajejo napačne diagnoze - iz lastnih izkušenj. Vseh ne moremo enačiti. So pa v veliko primerih privilegiran sloj glede na slovenske razmere. Zahvaljujoč Virantovi plačni reformi, kot še nekaj drugih.
B23
30. 05. 2010 21.03
pravakritika Mislim,da zdravnik ne dežura 4 vikende na mesec,če pa že moje sožalje njemu,ker torej nima osebnega življenja;torej ,najbrž ne drži da zasluži toliko kot si napisal;če pa že dežura vsak vikend v mesecu je vsekakor premalo od 2.250 do 2.750 € NETO
pravakritika
30. 05. 2010 17.31
Po mojih podatkih dobi dežurni zdravnik v Kliničnem centru za vsakih 24 ur dežurstva okoli 450 € NETO zaslužka. To pomeni da lahko mesečno samo za dežurstva ob vikendih dobi od 2.250 do 2.750 € NETO. Če moji podatki NE VELJAJO me prosim popravite. Argumentacija, da rešujejo življenja res drži.... kot drži to, da če Francelj ne bi delal, ne bi imeli elektrike... Sporno mi je pa predvsem DEJSTVO da v KC NIMAJO EVIDENTIRANEGA delovnega časa. O tem zakaj ga nimajo ne bi razpravljal, le mislim si lahko...
MERDE-AVE-MERDE
30. 05. 2010 12.01
Kakšni dodatki?! Zakaj? - NIČ!
LoretdeMar
30. 05. 2010 11.46
Mesarjenje trupel in kraja organov brez predhodnega pristanka ali dovoljenja umrlega ter bližnjih je najbolj podel kriminal, ki si ga lahko zamisli Neuravnovešen človeški um.
elan5
30. 05. 2010 10.43
siva_kučma. Na strani SLOVENIJA TRANSPLANT imaš podatkov da jih pol dneva ne obdelaš. Razlag, lahko postaviš vprašanje. Vse kar te zanima.
elan5
30. 05. 2010 10.36
siva_kučma. Ali spodaj nisi prebral, da sem dobil ledvico od živega darovalca? A ne piše to spodaj? Konkretno od očeta. To pomeni, da sem prejemnik, oče,ki normalno živi, pa je darovalec. Ti me pa imaš za agitatorja. Prosim idi enkrat v TX ambulanto in se na lastne oči prepričaj kako to gre. Pa srečno.
siva_kucma
30. 05. 2010 09.38
elan5 30.05.2010, 08:57 Če je kdo manipulator si ti. Že pred dvema mesecema sem te pozval, da nam postrežeš z konkretnimi podatki, ki bodo prepričali bralca. Povej v številkah. Prepričaj z argumenti. še vedno menim, po vsem napisanem, da si navaden agitator, ki propagira obvezen odvzem, ne pa resnična oseba z odvzeto ledvico. Odgovore si ponovno preberi v članku 25. marca. Sicer pa je bistvo mojega ugovora članek, v katerem že objavljeno (torej staro) novico o uspehu zdravnikov UKC mečejo v isti koš z fidesom in reklamo za transplantacijo. Niso vsi zdravniki bogovi na zemlji in obstajajo še druge kategorije požrtvovalnih ljudi, ki tudi odločajo o življenju in smrti ljudi. Pa še nekaj in dovolj besed zate. Z enako logiko, kot jo uporabljaš ti pri tem članku, bi lahko jaz izkoristil vsako švercanje organov (ki v tujini dokazano obstaja) za propagando proti odvzemu. Pa mi na kraj pameti ne pride. To počnejo fanatiki. Ti pa so nevarni povsod. Sedaj pa zbogom Elan. Zunaj je sončen dan
peternicko
30. 05. 2010 09.29
Pa kdo sploh govori o ŽIVIH darovalcih? Kaj je to spet neka traparija? Govora je o MRTVIH DONORJIH, tistih, ki organe popolnoma nič več ne potrebujejo. Še kar razlika, bi rekla. Tudi, če slučajno obstaja reinkarnacija - baje dobiš novo garnituro organov, če pa slučajno obstaja posmrtno življenje ... baje se organov v nebesih ne rabi.
franci007
30. 05. 2010 08.58
Zdravniki vedno poudarjajo in poveličujejo svoje poslanstvo. So najboljši, nezamenljivi ipd. Toda ali ni podobno v drugih poklicih s to razliko, da pač ne rešujejo človeških življenj. Sami smo jih naredili za male bogove. Da pa je Fides razdelil javnost, halo, malo morgen, zajec tiči v drugem grmu, katerega listje je zeleno in goste vseh 12 mesecev in se manipulatorjev ne vidi, se jih občasno samo sliši. Spoznaš jih po glasu.
elan5
30. 05. 2010 08.57
siva_kučma. A še vedno ne nehaš? Še vedno seješ paniko in laži? Jaz sem dobil ledvico od živega darovalca. Od točno določene osebe, ki je z menoj v sorodu. A še ti napišem imena in priimke ter naslove? Ne moreš ti dat ledvice nekomu tujemu, ker mu ne bo pasala. Res je malo možnosti, da se ujemata. Prvo bodo poiskali prejemnika v slo.če pa ne bo ustreznega pa se išče v Eur.trenspl. Pa še nekaj. Slo. je v zadnjih letih dobila več organov od E.transpl., kot jih je tja dala.
dele
30. 05. 2010 08.42
Zadeva je povsem preprosta in ekonomsko pojasnljiva. Gre za ponudbo in povpraševanje na trgu dela. Ker je povpraševanje veliko, ponudba pa zelo mala, je cena posledično velika. Rešitev? IZŠOLAJTE ZADOSTNO ŠTEVILO ZRAVNIKOV! To se seveda ne bo zgodilo, ker je lobij statusa quo premočan. Pred nekaj tedni je celo eden od prodekanov MF v Ljubljani izjavil, da se nikakor ne sme povečati števila vpisnih mest na MF. Ja, saj nam je jasno zakaj. Zdravniki pač ščitijo svoj lobij. Zato bi morala ostro nastopiti država in to presekati, povečati število vpisnih mest in izšilati več zdravnikov. Torej država si je sama kriva, da imajo zdravniki takšno moč.
nejeverni
30. 05. 2010 08.38
zakaj dobijo dodatek le zdravniki, zakaj ne tudi ostalo osebje, zakaj dobijo dodatek zdravniki, ki nimajo stika s pacienti .. vprašanje je ogromni, odgovorov na njih pa ni sposoben dati niti sam FIDES, ki se vedno in povsod tolče po prsih in dokazuje .. kako so zdravniki utrujeni. ja utrujeni so tisti, ki delajo s pacienti, ki delajo ponoči, ki stojijo ob operacijski mizi dolge ure, ne pa tisti, ki v roki držijo svinčnik ali pa tolčejo po tipkovnici, pacienta sploh ne vidijo, kaj šele, da bi ga obravnavali .. FIDES naredite red znotraj svojih vrst, pa bo prav za vse, tako si boste vrnila spoštovanje, ki si ga tako zelo želite
libero1
30. 05. 2010 08.18
kakšna laž, kašno sprenevedanje. Najprej si uredijio 700 eur/dežursrvo, potem jm država kao vzame 25%, zdravniki se kot je to normalno - bunijo. Na koncu si bodo izborili neko drugo ugodnost katera jim bo prinesla več kot je teh 25%. Tako je bilo vedno in tako bo tudi sedaj. Edino pošteno do vseh nas je, da se zdravnikom obračunavajo dežursta tako kot ostalim npr. gostincem , trgovcem (ne pozabimo da ti zdravniki dežurstvo opravljajo kar DOMA). Ampak dragi moji, moje razmišljanje je itak področje ZF....
Zrkizz
30. 05. 2010 07.59
Ne verjamem da je ta zadeva kaj prevec razdelila ljudi. Namrec ko nekdo zasluzi cez vikend vec kot ti v 2 mesecih in se se upa pritozevati ker mu bodo delcek odstrigli, verjetno ne rabis razmisljati ce je za toliksno razliko kaksen realen razlog. Pred nekaj meseci sem imel sorodnika v bolnici po 3 dneh ni nihce od osebja zamenjal niti gaze od operacije, so raje bezali proc, ko se jim je to omenilo. Ocitno bi vsi radi le malo adminisrtacije opravljali, pa kavice pili z bolniki pa se ne bi ukvarjali.
chiri
30. 05. 2010 07.52
mate7r 29.05.2010, 23:16 Kaj pa če bi slučajno kak organ potreboval Janša ali Novakova, polj bi bilo pa vse v redu ali kaj. Kaj tudi v zdravstvu moraš omenjat leve in desne ?
tetameta
30. 05. 2010 07.44
SESTRE oz. TEHNIKI: Prepogosto popolnoma pozabljani in ignorirani, tako kot REŠEVALCI. Seveda popolnoma neupravičeno, ker delajo eno najtežjih del. končno nekdo nekdo pametno povedal!!!Peternicko hvala!
Tonček Balonček
30. 05. 2010 07.26
Ja kaj pa med vikendom počlnejo dežurni tožilci in preiskovalni sodniki? Pri tistih zdravnikih, ki zaslužijo po 15.000 EUR gre za goljufijo, oni namreč dežurajo formalno na treh ali štirih mestih in prav tolikokrat dobijo plačano, npr. so dežurni na oddelku, dežurni za helikopterska posredovanja in GRS, pa dežurni za presaditve in še kaj! Potem res dobi več kot tisoč EUR. To je seveda v nasprotju z vso zakonodajo in pravili, kot d abi bil nekdo hkrati dežurni gasilec, policist, preiskovalni sodnik in tožilec in prejemal štiri dežurne dohodke. Ampak to nima zveze s plačilom urne za dežurstvo na kliniki, ki jo je vlada znižala. preprečijo naj raje te malverzacije, ne moreš biti v 48 urah dežuren 200 ur!! Normalno dežursto specialista na kliniki pa še zdaleč ni bajno plačano, nanese pa nekoli več kot študentsko delo! Pri ans je problem tudi ta, da imajo vsi dežurni enako plačilo, pa če dežura na urgenci, dermatologiji ali an kliniki za hujšanje ali pa če s egre reanimacije. Nekdo men dežurstvi opravi par reanimacij in nekaj operacij, drugi pa napiše kak članek in se dobro naspi, plačilo imata pa enako.
buco321
30. 05. 2010 06.44
Kaj pa gasilci in policaji kaj rešujejo?