Slovenija

Film Nuba, čisti ljudje še dvakrat v kinoteki

Ljubljana, 12. 04. 2000 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi izrednega zanimanja je <A HREF=http://kinoteka.si/ target=_blank>Slovenska kinoteka</A> na spored drevi ob 19. uri in 17. aprila ob isti uri uvrstila novi, 62-minutni dokumentarni film Maje Weiss in Toma Križnarja Nuba, čisti ljudje, posnet po istoimenski Križnarjevi knjigi v produkciji Bela filma in izobraževalnega programa TV SLovenija. Film so najprej videli na nedavnem portoroškem filmskem festivalu, v začetku aprila pa v Ljubljani v kinoteki.

Dolumentarec Nuba, čisti ljudje pripoveduje zgodbo o potovanju svetovnega popotnika Križnarja k afriškemu črnskemu plemenu Nub. Križnar je tja prvič potoval pred skoraj dvema desetletjema, ko so Nube živele še v miru. Tedaj jih je imenoval Čisti ljudje. Danes so pripadniki tega plemena izpostavljeni nasilju, zatiranju in uničevanju. Križnar je z digitalno kamero posnel tako lepoto Nub in njihovega življenja kot tudi njihovo žalost in grozote, ki jih doživljajo. Dokumentarec je narejen iz posnetega video materiala in fotografij.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.