Slovenija

Finančni sekretarji odhajajo

Ljubljana, 15. 05. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ministrstvu za finance se po pisanju časnika Dnevnik večje število državnih sekretarjev pripravlja na odhod. Na ministrstvu takšne informacije odločno zanikajo.

Anton Rop
Anton Rop FOTO:

Po pisanju Dnevnika naj bi bil trenutno na ministrstvu za finance od štirih le en državni sekretar, ki ne namerava ponuditi odstopa. Na ministrstvu to trditev odločno zanikajo. Potrdili pa so, da ministrstvo zapuščata dva državna sekretarja, Igor Kušar s področja zakladništva in Božidar Tolar, ki je zadolžen za področje finančnega sistema in mednarodnih odnosov.

Na ministrstvu za finance so pojasnili, da je bilo že ob prihodu Kušarja dogovorjeno, da bo njegova naloga predvsem izpeljava privatizacije bank in zavarovalnic. Kušar sam je pojsnil, da je bilo ob začetku nejgovega dela natančno dogovorjeno, kaj so njegove naloge in koliko časa naj bi bil zapolsen pri ministrstvu. Kušar je pojsanil, da je v enem letu, kot je bilo dogovorjeno, opravil zadano delo ter zato odhaja z delovnega mesta na ministrstvu za finance. Pri drugem odhajajočem sekretarju, Božidarju Tolarju, pa so se pojavila ugibanja, če morda ne odhaja zaradi spora z ministrom. Tolar je poudarili, da v tovrstnih govoricah ni "niti zrna resnice" ter pojasnil, da z ministrstva odhaja iz osebnih razlogov.

Na ministrstvu so povedali, da so odhoda pričakovali in zato že našli ustrezni zamenjavi. Minister Rop je pojasnil, da bo Kušarja zamenjal Sibil Svilan, ki prihaja iz Frankfurta iz Nove Ljubljanske banke, in bo prevzel področje bančništva in zavarovalništva. Iz ljubljanske Nove Ljubljanske banke pa prihaja Tone Žunič, ki bo prevzel zakladnico ter vodil posebno skupino, ki bo pripravljala projekt porabe kupnine od privatizacije Nove Ljubljanske banke.

Po zagotovilu ministra Ropa kadrovske krize na finančnem ministrstvu ni. Menjava sekretarjev pa je pogosta tudi zato, ker so plače strokovnjakov na ministrstvih precej nižje kot v gospodarstvu.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni