Slovenija

FIVB za manj naturaliziranih igralcev

Lausanne, 15. 04. 2000 17.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je omejila število naturaliziranih igralcev v posameznih reprezentancah na vseh tekmovanjih pod njenim okriljem. Nacionalne zveze bodo odslej lahko v svoje reprezentance vključile le eno odbojkarico ali odbojkarja, ki je pred tem že igral za katerokoli drugo izbrano vrsto.

Izvršni odbor FIVB se je za takšen ukrep odločil po dolgih posvetih, da bi se na ta način izognili podobnim primerom, kot je ženska reprezentanca Hrvaške, v kateri so na zadnjem svetovnem pokalu lani na Japonskem zaigrale kar štiri nekdanje ruske reprezentantke. Odločitev FIVB bo začela veljati takoj, tako da bodo morale reprezentance takšno pravilo upoštevati že na bližnjem tekmovanju svetovne lige, kakor tudi kvalifikacijah za olimpijske igre in letošnjem olimpijskem turnirju v Syneyju.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.