Slovenija

Fondacija Robert in Stigma opozorili na težave

Ljubljana, 08. 04. 1999 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predstavniki neprofitne, nevladne in nadstrankarske organizacije Aids Fondacije Robert (AFR) in društva Stigma so na današnji skupni novinarski konferenci med drugim opozorili na težave pri financiranju in s tem povezanim nadaljevanjem njihove dejavnosti v luči razpisov vladnih programov na področju problematike uživanja nelegalnih drog. Kot je opozorila dr. Evita Leskovšek, predsednica AFR in direktorica Stigme, obstaja bojazen, da vnovič ne bodo dobili zadostne podpore s strani pristojnih ministrstev pri sofinanciranju projektov.

Obe organizaciji sta zlasti dejavni in priznani na področju nizkopražnih programov za delo z uživalci drog; to med drugim zajema deljenje in zamenjavo igel, delo na terenu, svetovanje. Tako zajemajo širšo populacijo odvisnikov in tistih, ki so pomoči najbolj potrebni. Po podatkih namreč le desetina odvisnikov išče pomoč, ostala populacija pa je ''nepokrita''. Za nadaljevanje osnovne dejavnosti ter širjenje mreže bi po besedah predstavnikov obeh organizacij potrebovali vsaj 40 milijonov tolarjev - lani so od države dobili le borih dva milijona tolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.