Slovenija

FOTO: Türk se je s podpisom pridružil Ekipi za nenasilje

Ljubljana, 24. 11. 2012 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Letošnji dan boja proti nasilju nad ženskami razumimo kot poziv, da združimo vse sile, povežemo vse varne hiše, vse krizne centre, vse humanitarne in socialne organizacije v skupno akcijo, zato da bomo preprečevali nasilje nad ženskami in pomagali žrtvam," pravi Türk.

Predsednik republike in predsedniški kandidat Danilo Türk se je pred mednarodnim dnem boja proti nasilju nad ženskami in otroki s podpisom pridružil Ekipi za nenasilje. Gre za projekt društva Ženska svetovalnica in vrhunskih športnikov, ki so združeno pozvali k skupni promociji boja proti nasilju nad ženskami in otroki.

Türk podprl akcijo 'Ekipa za nenasilje' - 5
Türk podprl akcijo 'Ekipa za nenasilje' - 5 FOTO: Facebook

V svetovnem okviru je spoznanje, da je nasilje nad ženskami velik problem, v tem času že zelo močno. V zadnjih desetletjih je prišlo do velikega povečanja, velikega vala nasilja nad ženskami v vojnah, tudi na Balkanu, kar smo močno občutili tudi v Sloveniji. Zato je svet danes bolj organiziran in bolj odločen v vseh oblikah boja proti nasilju nad ženskami in proti vsem oblikam trgovine z ljudmi. Slovenija je del tega prizadevanja in seveda tudi pri nas ti problemi obstajajo. Še posebej, odkar se je poglobila socialna kriza v Sloveniji, se je povečalo nasilje v družini in seveda tudi nasilje nad ženkami, je Türk zapisal ob tem.

"Sam sem angažiran pri tem, da bi pomagali vsem žrtvam nasilja. Pomagal sem varnim hišam, ustanovil sem celo Fundacijo Pustimo jim sanje, ki skrbi za to, da bi krizni centri, kamor se zatečejo otroci, ki so žrtve nasilja v družini, imeli čim boljše pogoje za normalno življenje. S temi akcijami bom seveda nadaljeval, ampak tisto, kar v Sloveniji ta čas še posebej potrebujemo, je močnejša zavest o pomenu nasilja nad ženskami in močnejša akcija."

Türk podprl akcijo 'Ekipa za nenasilje' - 1
Türk podprl akcijo 'Ekipa za nenasilje' - 1 FOTO: Facebook

Zato Türk predlaga, da letošnji dan boja proti nasilju nad ženskami razumemo tudi kot poziv, da združimo vse sile, da povežemo vse varne hiše, vse krizne centre, vse humanitarne in socialne organizacije v skupno akcijo, zato da bomo preprečevali nasilje nad ženskami in da bomo pomagali žrtvam. "Sam sem pripravljen v prihodnjih letih stopiti na čelo takšne akcije. To je izjemno pomembno za socialno zdravje naše družbe. In želim, da bi ljudje ta letošnji mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami razumeli kot klic za akcijo pri nas doma. In za to se bom trudil,“ je še sporočil.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.