Slovenija

Frlec: Pogoji za EU in NATO več ali manj jasni

Ljubljana, 10. 02. 1998 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenija bo 12. marca v LOndonu z evropsko petnajsterico začela pogajanja o polnopravnem članstvu v Evropski uniji, pred tem pa bo 4. marca v Bruslju predstavila stanje v državi v luči kandidature za članstvo v zvezi NATO. Pogoji za včlanitev v obe integraciji so po besedah zunanjega ministra Borisa Frleca "več ali manj jasni" in Slovenija jim mora slediti. Odločitev o morebitnem drugem krogu širitve Severnoatlantske zveze pa naj bi padla spomladi prihodnje leto v Washingtonu. Minister Frlec je namesečni novinarski konferenci dosežke zunanje politike sicer ocenil pozitivno, posebej pa izpostavil napredek v dialogu s sosednjimi državami ter Nemčijo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.