Odbojka

Giuliani: Hvaležni smo navijačem, ki nam v ključnih trenutkih dvigujejo moralo

Ljubljana, 16. 09. 2019 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Anamarija Krese
Komentarji
2

Zmagovalcema Vuelte so se po nedeljski napeti tekmi poklonili tudi slovenski odbojkarji in z lepo gesto pokazali pravi solidaren duh in podporo, ki veje med našimi športniki. Slovenski odbojkarji so se z zmago nad Turki že zavihteli v osmino finala, selektor Giuliani pa uspehe pripisuje tudi navijačem, saj igralce v ključnih trenutkih dvigujejo moralo. Brez njih ne bi šlo tako gladko.

Po napeti odbojkarski tekmi, ki je navijačem in igralcem v nedeljo napenjala živce, čestitkam kar ni in ni hotelo biti konec. Vzklikali so navijači, zamgovalci so se navijačem klanjali na vse strani in na koncu roke dvignili v zrak. Tokrat ne v blok, ampak v pravo športno gesto, ki je izjemnemu odbojkarskemu uspehu, prinesla še več čustvene note. In tako so navdušenci nad odbojko v stožicah ploskali še našima dvema kolesarskima fenomenoma.

Dobro navijaško vzdušje je te dni že postalo značilnost Stožic, v kritičnih trenutkih je fante dvigovalo in jim vračalo elan, zato so zmagovalni biseri, ki so jih do zdaj nanizali naši odbojkarji, tudi zasluga navijačev: ''Mi smo močno navijali, seveda pa smo tudi zmagali. Seveda upam, da se vidimo v finalu, ampak se to navijanje pozna na glasu. Glasilke so že skoraj šle.''

Športna gesta, ki je izjemnemu uspehu, prinesla še večjo čustveno noto
Športna gesta, ki je izjemnemu uspehu, prinesla še večjo čustveno noto FOTO: Damjan Žibert

Optimistične napovedi navijačev so se uresničile

Vzdušje se je začelo že pred tekmo. Pred Stožicami se je peklo, napovedovalo oziroma prerokovalo, nekateri navijači so bili z napovedmi zelo optimistični: ''Rezultat bo 3:0, gremo do polfinala. V Parizu bo pa težka.''

A še preden so slovenski odbojkarji začeli tekmo, so si že brisali solze. Pravzaprav si jih je pred odhodom v Stožice za šalo brisal Dejan Vinčič, saj so mu njegovi sotekmovalci za 33.rojstni dan zapeli vse najboljše, med vožnjo proti Stožicam pa si najbrž za darilo poleg zmage ni želel le on navijačev. In ker igralcev ti tudi tokrat niso razočarali, so jim odbojkarji vrnili uslugo.

Napovedi vizionarjev pa so se uresničile: ''Navijači so vsi po vrsti napovedovali rezultat 3:0, mislila sem si, da so napovedi preveč optimistične, ampak smo očitno navijači pomagali. Po mojem mnenju bo zlata medalja, glede na to, kako kaže, mislim, da ne moremo drugega pričakovati, kot prvega mesta.''

Osmino finala zdaj že imamo, naslednji velik korak k tako samozavestnemu cilju pa našo reprezentanco čaka v torek, ko se bodo pomerili z Makedonci in v sredo, ko jih čaka boj z aktualnimi evropskimi prvaki in zmagovalci elitne lige narodov, Rusi. In tu bosta šteli predvsem čast in slava.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
16. 09. 2019 21.32
-2
Hja... upam da imajo dovolj moci ker so je veliko ze porabili...z Makedonci bi morali igrati predvsem z tistimi ki niso v prvem planu pa probat zmagat, tekmo z Rusijo pa namensko izgubit, kjub temu da se igra za prvo mesto oz cast in slavo, ker v tekmi na izpadanje bodo morali res dat v se visjo predstavo in pokazat svoj maximum...Upam in drzim pesti da jim uspe prit naprej.... ceprav se bojim da bo tezka ! Gremo Slovenija!
Sortegilio
16. 09. 2019 21.25
+3
Super. Naj nadaljujejo v tem slogu.