Slovenija

Gliser povozil slovenskega turista

Zadar, 25. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na otoku Pagu v kraju Kolan je v ponedeljek nemški turist z motornim čolnom povozil in hudo poškodoval slovenskega kopalca. Poškodovanega Slovenca so iz Zadra s helikopterjem prepeljali v ljubljanski Klinični center.

Vožnja s hitrimi čolni v bližini obale je lahko zelo nevarna
Vožnja s hitrimi čolni v bližini obale je lahko zelo nevarna FOTO:

Slovenec je plaval znotraj zaščitenega območja 300 od obale na plaži Čista. Po nesreči so ga s hudimi poškodbami prepeljali na oddelek intenzivne nege zadarske bolnice, kjer je dobil kar 70 šivov, kasneje pa so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski Klinični center. Kot je za 24 ur radijske novice povedal predstojnik travmatološkega oddelka Kliničnega centra Martin Tonin, je ponesrečenec, ki je doma iz Brja pri Komnu, dobil hude notranje poškodbe v predelu trebuha. "V Zadru je bil dobro oskrbljen. Zaenkrat je izven življenjske nevarnosti, a morebitnih komplikacij ni moč izključiti," je še dejal Tonin.

Nemcu grozi zaporna kazen

Predstavnica zadarske Policijske uprave Sandra Poljak Jurinčič je za 24 ur radijske novice povedala, da so zadarski policisti takoj poiskali osumljenega turista in ga pridržali. "Gre za 51-letnega Nemca zoper katerega so kriminalisti sprožili postopek, naslednji dan pa so ga predali preiskovalnemu sodniku v Zadru zaradi utemeljenega suma da je storil kaznivo dejanje.

V neposredni bližini kopališč - 300 metrov od obale - sicer velja omejitev vožnje z motornimi plovili, pred obalo naj bi vozniki vedno zmanjšali hitrost. Gre za hudo kaznivo dejanje in ogrožanje imovine za kar je na Hrvaškem zagrožena tudi zaporna kazen.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni