Slovenija
Oglas

Globalna nestabilnost povzroča zlato mrzlico?

Ljubljana, 09. 02. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V sodobni zgodovini svet še nikoli ni bil videti tako nestabilen.

Fortrade gold feb24
Fortrade gold feb24 FOTO:

Vojna med Rusijo in Ukrajino, ostre napetosti med ZDA in Kitajsko glede številnih vprašanj, protesti v več evropskih državah, vključno s Francijo, Belgijo, Nemčijo in Združenim kraljestvom, protesti v državi Teksas zaradi vprašanja meje. Konflikt na Bližnjem vzhodu med Izraelom in Hamasom v Gazi, nedavni napadi Hutijcev na ladje in zapiranje plovnih poti v Rdečem morju. Kaplja čez rob pa je bil napad z brezpilotnim letanikom na ameriške vojake v Jordaniji, ki naj bi ga izvedel Iran.

V takih okoliščinah nekateri analitiki menijo, da je le vprašanje časa, kdaj bo prišlo do nove ogromne rasti povpraševanja po zlatu. To bi lahko plemenito kovino potisnilo proti novim rekordno visokim ravnem. Zlato se je 3. decembra povzpelo na rekordno visoko raven in doseglo 2.144 dolarjev. Investicijske banke pričakujejo, da bo cena zlata še naprej naraščala, Societe Generale in UBS pa sta ciljno ceno postavila na 2.200 dolarjev. 

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovati s ceno zlata na spletni borzi (t. i. Finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravili brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno zlata na spletu". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno zlata na spletu" prenesite tukaj.

Zdaj svet čaka na ameriško vojaško "kampanjo" na Bližnjem vzhodu, ki bo vključevala napade na iranske cilje. Veliko razlogov za te geopolitične napetosti ima iste korenine ali vsaj iste geopolitične akterje. V državah, kot sta Nemčija in Združeno kraljestvo, potekajo javne razprave o tem, ali imajo "zahodne" vojske zadostno število vojakov. Prav tako se v Evropi bojijo, da bi splošno nezadovoljstvo lahko povzročilo, da bi na letošnjih evropskih parlamentarnih volitvah vse več ljudi glasovalo za skrajno desne politične stranke. Te stranke bi lahko sprejele nepredvidljive ali radikalne politike.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno zlata na spletu" prenesite tukaj.


Viri: NBC News, platforma MT4

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 77% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

 

Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Cyprus Ltd.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.