Slovenija

Golob za rešitev gneče na cestah predlagal spremembo cen nočnih vinjet

Ljubljana, 26. 06. 2023 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Premier v državnem zboru odgovarja na poslanska vprašanja, ki se med drugim nanašajo tudi na vse bolj gost promet na naših cestah. V zvezi z vse večjim pritiskom tovornega prometa je izpostavil, da bo Slovenija morala najti nove rešitve. Med možnostmi je omenil spremembo cenovne politike vinjet v nočnem času, glede tega pa čaka Darsov odgovor. Poslance sta zanimala tudi gradnja JEK 2 in padec industrijske proizvodnje.

"V zadnjih mesecih je prometna pretočnost na slovenskih avtocestah močno upadla, vsakodnevno se vozniki soočamo z daljšimi zastoji, po vsej Sloveniji pa stojijo večkilometrske kolone vozil," je v poslanskem vprašanju premierju izpostavil poslanec SDS Danijel Krivec. Zanimali so ga ukrepi, ki jih vlada načrtuje za odpravo takšnega stanja.

"Žal je dejstvo, da imamo v turistični sezoni ves čas zastoje in jih bomo imeli še en čas," je ocenil premier Robert Golob. Med razlogi je izpostavil vstop Hrvaške v schengensko območje, zaradi česar se je promet iz hrvaške smeri proti Avstriji skozi karavanški predor v enem letu povečal za več kot 15 odstotkov. "Tega nihče ni pričakoval, ampak to pomembno vpliva na to, da je žal zastojev tudi več," je dejal.

Robert Golob v Državnem zboru odgovarja na poslanska vprašanja
Robert Golob v Državnem zboru odgovarja na poslanska vprašanja FOTO: Bobo

Dotaknil se je pobude iz vrst SDS, da bi bile cene tedenskih vinjet za osebna vozila, ki bodo uporabljene v nočnem času, nižje. "Tudi sam sem dal to pobudo na Dars. Dars je pripravil predlog, kako spremeniti cenovno politiko," je dejal, odgovor Darsa pa premier še čaka.

"Žal za zdaj podatki niso spodbudni in je proces bistveno bolj kompleksen, ker ga je treba še prijaviti v Bruselj in ga ne moremo samostojno sprejemati. Kljub temu pričakujem odgovor na to vprašanje, kakšni bi bili učinki spremembe cenovne politike vinjet, če bi šli v nočno tarifo oziroma različne urne tarife," je dejal in napovedal, da ga bo vlada, ko ga prejme, posredovala v DZ.

'Vlada pospešeno vlaga v železniško infrastrukturo'

Poudaril je, da vlada pospešeno vlaga v železniško infrastrukturo. "V letošnjem letu bomo za železniško infrastrukturo namenili 380 milijonov in prihodnje leto 420 milijonov evrov," je dejal, ob tem pa izpostavil, da bodo pravi učinki vidni šele čez nekaj let. "Vemo, da so vlaganja v infrastrukturo nekaj, kar zahteva leta in leta del," je dejal.

Premier Robert Golob
Premier Robert Golob FOTO: Bobo

Ker je pritisk tovornega prometa na Slovenijo vsako leto večji, bo morala vlada po Golobovih besedah na cestni infrastrukturi ukrepati drugače, kot je mogoče nekdo razmišljal še pred leti.

"Načrtuje se tako razširitev ljubljanskega obroča kot tudi križišča na Kozarjah. To je edini način, da bomo določena ozka grla, ki se pojavljajo tudi zaradi osebnega in tovornega prometa, lahko razrešili vzporedno s tem, ko bomo povečevali premik tovornega prometa na železnice," je dejal.

"Govorim o vpadnicah, o štajerski vpadnici in o primorski vpadnici, ne o širitvi celotnega obroča, ker o tem nikoli nismo govorili. Govorim o tem, da je treba pospešiti pretočnost ob približevanju Ljubljani, tako iz štajerske smeri kot tudi s Primorske, govorim o razširitvi križišč, vpadnih križišč, govorim o tem, da tudi Dars načrtuje nove priključke v okolici Ljubljane, nove priključke, s katerimi bo skušal razbremeniti situacijo v bližini glavnega mesta," je med drugim še povedal predsednik vlade.

Golob: Strošek izgradnje Jek 2 po trenutnih ocenah 7000 evrov na kilovat

Skupni strošek gradnje drugega bloka Jedrske elektrarne Krško (Jek 2) je trenutno ocenjen na okoli 7000 evrov na kilovat moči, je razkril v odgovoru na poslansko vprašanje. 

Prvi mož Gena energije Dejan Paravan je na posvetu v Krškem pred dnevi dejal, da v družbi razmišljajo o reaktorju v razponu moči od 1100 do 1600 megavatov. Glede na končno odločitev o moči reaktorja bi skupen strošek Jek 2 znašal od nekaj manj kot osem milijard evrov do nekaj več kot 11 milijard evrov.

Vizualizacija drugega bloka jedrske elektrarne
Vizualizacija drugega bloka jedrske elektrarne FOTO: GEN energija

O izgradnji drugega bloka krške nuklearke je Goloba vprašala poslanka Svobode Nataša Avšič Bogovič.

Iz aktualne energetske bilance Slovenije je po besedah poslanke razvidno, da Slovenija pri izkoriščanju sončne in vetrne energije močno zaostaja za evropskim povprečjem. Vlada načrtov za uresničevanje jedrskega scenarija, ki je tudi zastopan v dolgoročni podnebni strategiji do leta 2050, ni opustila, kar dokazujejo tudi Golobove izjave na posvetu o prihodnosti jedrske energije v Sloveniji v Krškem.

Premier je ob tem spomnil, da bo z avgustom v njegovem kabinetu začela delovati posebna skupina, ki bo pripravila in vodila projekt Jek 2.

Golob je ob tem poslancem zagotovil, da bodo pripravili vse potrebno, da se bo pred dokončno odločitvijo o projektu Jek 2 natančno poznalo stroške in ostale podrobnosti izgradnje bloka. "In takrat bomo tudi sprožili referendum o tej odločitvi in iskali čim širši nacionalni konsenz za podporo izgradnji tega bloka," je dejal Golob.

Predstavil dva scenarija za izgradnjo

Premier je na posvetu navedel konkretne korake in ukrepe ter predstavil dva scenarija za izgradnjo drugega bloka. "Prosila bi vas, da tudi nam na kratko predstavite scenarij, na podlagi katerega bi bil Jek 2 zgrajen do leta 2037, ne glede na to, da se vsi skupaj zelo dobro zavedamo, da bi glede na trenutno zakonodajo drugi blok lahko zgradili kvečjemu do leta 2047," je poslanka vprašala svojega strankarskega šefa.

Golob je odgovoril, da je Slovenija jedrska država, kar pomembno določa naše odločitve glede prihodnosti. Pojasnil je, da bo Slovenija tudi v prihodnje stavila na mešanico obnovljivih virov energije na eni ter jedrske energije in hidroenergije na drugi strani.

V družbi Gen energija kot nosilcu projekta so po Golobovih besedah pripravili izračune, kako hitro lahko v skladu z obstoječo zakonodajo računamo na izgradnjo drugega bloka. Po njihovih ugotovitvah bi z obstoječo zakonodajo Jek 2 zgradili leta 2047.

"Odgovor, ali je to nekaj, kar si lahko privoščimo, je zelo jasen: Ne. Če želimo zgraditi drugi blok, potem moramo to narediti hitreje, predvsem pa moramo spremeniti zakonodajni okvir, ki nam bo to omogočil," je bil jasen Golob.

Po projekcijah Gen energije bi se v tem primeru Jek 2 zgradilo najhitreje do leta 2037.

V DZ tudi o padcu industrijske proizvodnje zaradi prestrukturiranja

Golob je odgovarjal še na poslanska vprašanja glede padca industrijske proizvodnje v državi. Nanj je opozoril poslanec NSi Janez Žakelj. "V aprilu je bil padec industrijske proizvodnje v Sloveniji 7,9-odstoten, kar je največ med državami območja evra," je dejal ter vlado pozval k takojšnjemu odzivu s pripravo celovitega odzivnega akcijskega načrta.

Avtomobilska industrija
Avtomobilska industrija FOTO: POP TV

Golob je te številke potrdil, a kot je dejal, odsevajo prestrukturiranje industrije. "V celotni Evropi energetsko intenzivna podjetja zmanjšujejo svojo proizvodnjo, tudi v Sloveniji," je dejal. Med poglavitnimi vzroki za to je radikalno zvišanje cen energentov kot enega od ključnih vložkov za energetsko intenzivna podjetja.

Vseeno se obseg bruto domačega proizvoda (BDP) zvišuje, v prvem četrtletju je bila gospodarska rast z 0,6 odstotka bistveno nad evropskim povprečjem, je nadaljeval. Vsa gibanja so po njegovih besedah v skladu z napovedjo Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar): "Slovenija si lahko obeta dvig BDP do konca leta, res pa je, da ne bo izhajal iz predelovalnih dejavnosti in industrije."

Gospodarsko rast poganjajo gradbeništvo in turizem

Gospodarsko rast trenutno poganjajo gradbeništvo in storitve, tako turizem kot tudi informacijsko-telekomunikacijske storitve. "Na teh treh področjih Slovenija prehiteva napovedi in ta tri področja so tista, ki v resnici poganjajo gospodarsko rast v tem trenutku," je zatrdil. Medtem se bo prestrukturiranje energetsko intenzivnih podjetij nadaljevalo.

Rast bi bila sicer lahko po njegovih besedah še višja, če se industrija in celotno gospodarstvo ne bi soočala s pomanjkanjem delovne sile. V Sloveniji imamo trenutno rekordno nizko stopnjo brezposelnosti, je dejal. Ključno se mu zato zdi zagotoviti čim več kvalificirane delovne sile, da bo gospodarstvo lahko dohajalo povpraševanje. Ob tem je spomnil na nedavni sprejem novele zakona o tujcih, s katerim se bo olajšalo podaljševanje delovnih dovoljenj, pa tudi pridobivanje novih.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (224)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medusa
26. 06. 2023 21.45
+1
Dej pwjd raj h svoji zemljici... A naj se ponoc v sluzbo vozim?!!! Ste izgleda vsi na koki tam pr korit!
Jernej Sekirnik
26. 06. 2023 21.43
+3
Urška pravi, da je najhitreje in najceneje s Falconom....
ZIPPO
26. 06. 2023 21.40
+0
Ta vlada vključno z vsemi inštitucijami, ki naj bi skrbele za promet v Sloveniji POJMA NIMA KAJ DELA! In zraven še vsi tisti, ki s svojim glupim načinom vožnje povzročate te zastoje!
Jernej Sekirnik
26. 06. 2023 21.36
+2
Kaj ste tako proti Golobu, saj vem da ste jezni, ke r je toliko ljudi zaposlil, pa toliko ministrstev imamo, največ v zgodovini SLO, saj vem da ste želeli manjši državni aparat, ampak po drugi strani vlada dela odlično. Imamo največjega strokovnjaka na svetu za energetiko, zato imamo najcenejše gorivo in plin, imamo najcenejše elektriko, verjetno narod plačuje v povprečju samo po ene 10-20 eur na mesec, plinje tudi verejtno samo kakšnih 10 eur. Živila so v trogivni tako poceni, skoraj pol ceneje kot v prejšnji vladi. Zahvaliti sem moramo stotim strateškim svetom, delovnim skupinam, strokovnih skupinam kateri so bdeli nad cenami trgovcev in jih prisilili, da imamo smešno nizke cene. Da en omenjamo gospdoarstva, vse cveti, polno fitr, polno tujega kapitala, da spomnim, da so izpolnjene obljube izgrajenih stanovanj, narejenih je rekordno 50.000 stanovanj za mlade, mladi lahko izbirajo tolk je tega....Specialisti ne samo v 30 dneh, ampak v 10 dneh....vse je super....Frenk in Jožek sta presrečna.
medusa
26. 06. 2023 21.46
+1
son?ek11
26. 06. 2023 21.33
+0
Haha,,Golob naj bi bil kriv za gneče na cestah, ki so neznosne že nekaj let. Ja, pa za podnebno segrevanje je tudi kriv Golob??? Jansisti ga za vse krivijo, janez drla intenzivno na tem, da bi spet splezal brez volitev na stolček!! Janez točno ve,,da mu z volitvami ne bi uspelo!! Dvakrat je že prišel do stolčka pri zadnjih vratih!!
assassin911
26. 06. 2023 21.38
+2
Če je za vsako sranje bil Janša kriv je sedaj lahko tudi Golob za svojo nesposobnost.
medusa
27. 06. 2023 11.53
Patriot79
26. 06. 2023 21.29
+4
Mlatenje slame s strani Goloba, gužva in zastoji pa ostajajo - - UKREPAJTE TAKOJ, ne pa študirat kako razširiti križišča, spraviti več tovora na vlake, UKREPAJTEn ne pa samo nakladat!!!
assassin911
26. 06. 2023 21.38
-2
Patriot79
26. 06. 2023 21.43
+1
assassin - Časpvnica ne bo rešila zastojev, tudi naša Šivilja ne, tudi Golobček ne, samo dejanja na terenu bodo prinesli rezultate....tko je drugod, pri nas se pa uvajajo novi davki in plačujejo drage študije, narod pa...no saj se vidi kaj - čaka v kolonah, pa še tiho je....butale
imt600
26. 06. 2023 21.22
+0
Evo vam zdj j,,,,, jugo k ste sam na jugece studiral pa tamiče pa use preozk delal
?ebula
26. 06. 2023 21.21
-1
Kako se je na to odzvala Gobčeva interpelatorka? Sam vprašam!
Betuul
26. 06. 2023 21.17
+4
A na min A.Bratušek ste pa čist pozabil in jo kar preskočil
Tomy1
26. 06. 2023 21.37
+2
Šivilja je pravkar nastopila študij logistike in transporta . Pripravlja se na 1 izpit, pa je Golob "uletel" z nekaj athok rešitvami, da zapolni praznino! Pol pa tako dopust...
Semek
26. 06. 2023 21.10
+7
Umiram od smeha kerga nesposobneza imamo na vladi.
jezenslovenec
26. 06. 2023 21.06
+8
Če ne bo šlo, bodo pa nov prispevek ali davek uvedli, tako kot za dolgotrajno oskrbo.
Maribor?an 1
26. 06. 2023 21.00
+8
Imamo 50 let stare avtoceste omejitve 130 km/h že odkar so.... Popravljanjo se na enih in istim mestih denar pa na kajmatske otoke v vrečah. DARS je ena najboljše organizirana legalna mafia
Bananistanec
26. 06. 2023 21.17
+3
Omejitve na avtocetsah po EU so povsod nekje 130 -+ 10, res pa da manjka še tretji pas, ampak ponekod še odstavnega ni, in še tista dva ne utegnejo popravit kot se gre
Patriot79
26. 06. 2023 21.34
+4
Razcep pri BTCju pa širijo že dve leti - s tako hitrostjo bodo okrog leta 2043 razširili celotno obvoznico na tri pasove....al pa rajši 2062, bo bolj ziher ;)
Arguss
26. 06. 2023 20.59
+9
Nič ne bodo naredili.En sam blef.
buco2222
26. 06. 2023 20.54
+1
bejž no bejž
Betuul
26. 06. 2023 20.39
+6
Za take spremembe imamo min A.Bratušek!
Fatima 388
26. 06. 2023 20.54
+1
Ferjalec
26. 06. 2023 20.34
-4
Ves kamionski tranzit preusmerit na železnico. Med tem časom pa pospešeno dogradit avto ceste.
Patriot79
26. 06. 2023 21.36
10000 kamionov dnevno na vlake? Še obstoječega tovora iz Luke ne morejo zvozit, ti bi pa še 10k kamionov vozil z vlakom? Malce razmisli, kaj pišeš...
Gorenjski Toncek
26. 06. 2023 20.06
+7
Holob spet nekaj na pamet....ga briga sam JEK pa GenI.... Ostalo nima pojma.... Je pa razlika ali je cena 7-8 mrd.€ ali 11mrd.... Nima veze 3 mrf.... Bodo placali z novim davkom....za oskrbovanje, ali pa unim obbeznim 45€ za ZZZS????? Kera drzava smo ratali....pod Pticem....
t3d0m3d0
26. 06. 2023 20.25
+5
On je bolj prašič (pig) kot golob (pigeon).
G. Papež
26. 06. 2023 20.01
+4
Naj nekaj realizirajo, tako pa samo nakladanje in potem nič.
avgust.
26. 06. 2023 19.59
+10
Je pa ta predlog nočnih vinjet bolj tako, kot bi bi rekel, da naj požar na Krasu z vedri gasijo.
t3d0m3d0
26. 06. 2023 20.25
+1
avgust.
26. 06. 2023 19.40
+13
Pri teh kolonah tretji pas za DARS finančno ne bi smel biti noben problem, kakor tudi dokončanje avtocestnega križa. Kam se denar v resnici steka, je pa drugo vprašanje.
t3d0m3d0
26. 06. 2023 20.27
+2
Vsakemu politiku je cilj priti v vlado, da lahko krade proračunski denar. Država s poštenimi politiki ne bi imela proračunske izgube, ampak noben politik ni pošten, vsi si kriminalci.