Slovenija

Gorski reševalci na Koroškem rešili nosečo mamo z otroki

Črna na Koroškem, 09. 08. 2023 06.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V torek je Slovenijo presunila zgodba o lokalnem podjetniku iz Prevalj, ki je 'čez noč' zvaril most. A s Koroške prihaja še ena zgodba s srečnim koncem. Gorski reševalci so namreč z nevarnega in nedostopnega terena z vojaškim helikopterjem rešili družino, ki v kratkem pričakuje novega člana.

Včeraj se je na nevarno in uničeno Koroško na pomoč podalo 20 gorskih reševalcev iz različnih društev Gorske reševalne službe. Tam so pomagali prebivalcem in kolegom reševalcem, ki so prejšnji teden ostali brez vsega. 

Poleg odpravljanja posledic ujme so skrbeli tudi za evakuacije prebivalcev, predvsem iz višjih in nedostopnih delov regije. Pri tem so jim pomagali trije vojaški helikopterji.

Med evakuacijo ene izmed hiš pa so tam naleteli na nosečo mamo in njene otroke. Kot so zapisali, naj bi družina novega člana dobila že v prihodnjih dneh. Nosečnico in otroke so prepeljali na varno, kjer bodo lahko v prihodnjih dneh počakali prihod novega družinskega člana.

Evakuirali so tudi nekaj drugih oseb, ki so potrebovale nujno pomoč zdravnika. "Dotaknila pa se nas je tudi zgodba starejše gospe, ki ni želela zapustiti svojega doma. Po dobri uri prepričevanja je le pristala na polet s helikopterjem Slovenske vojske," so tudi sporočili. 

Deset gorskih reševalcev na Koroškem ostaja tudi danes, kjer bodo nadaljevali včerajšnje delo.

V Prevaljah pa bodo po zaslugi lokalnega podjetnika prebivalci lahko prečkali na novo zvarjeni most čez Mežo. Doslej je nekaj dni 1500 prebivalcev na drugem bregu s trgovinami in osnovnimi dobrinami povezovala le žica.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bronco60
09. 08. 2023 14.12
+5
Vsa čast vsem, ki pomagajo, tudi sam se bom priključil pri obnovi z lopato in samokolnico.
Anion6anion
09. 08. 2023 10.44
+10
No to pa je bilo povsem upravičeno. Ne pa reševanje zaplezanih in v sandalckih obutih kao planincev v gorah.
jank
09. 08. 2023 09.13
+9
Koliko lepih zgodb v tej katastrofi. Pišejo jih izjemno srčni Ljudje.
Aijn Prenn
09. 08. 2023 08.17
+22
Pohvale in poklon vsem, ki rešujejo in pomagajo.