Slovenija

Greenspan o delovni sili v ZDA

Washington, 13. 04. 2000 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik ameriške centralne banke Alan Greenspan se je skupaj z ministrico za delo Alexis Herman udeležil konference na univerzi Howard v Washingtonu, kjer so razpravljali o delovni sili v ZDA. Greenspan in Hermanova sta se strinjala, da je za odpravo pomanjkanja kvalificirane delovne sile v ZDA treba uvesti boljše izobraževalne programe. Ameriška brezposelnost sicer ostaja na najnižji stopnji v zadnjih trideset letih, vendar podjetjem vseeno primanjkuje visoko usposobljene delovne sile. Med štirimi odstotki brezposelnih v ZDA je namreč največ nizko kvalificiranih delavcev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.