Slovenija

FOTO: Prižiganje svečk in vpisi v žalno knjigo

Ljubljana, 05. 07. 2008 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./D.Š./S.L./M.K.
Komentarji
0

Po tragediji na Blanci pretreseni Sevničani hodijo na breg Save, prižigajo svečke in v vodo mečejo cvetje. Številni politiki in someščani so se žrtvam poklonili tudi z vpisom v žalne knjige.

Žalna knjiga za Kristijana Janca
Žalna knjiga za Kristijana Janca FOTO: POP TV

Po tragediji na Savi, v kateri je umrl tudi sevniški župan in poslanec Kristijan Janc, so v državnem zboru, na sedežu stranke in na občini Sevnica odprli žalne knjige. Vpisala sta se tudi nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan in bivši prvak SLS Janez Podobnik.

''Živel je ustvarjalno in polno življenje. Za druge in za svojce. Želim vam dovolj moči, da se soočite s to veliko izgubo,'' je zapisal Kučan. Podobnik se je Jancu poklonil z besedami: ''Kristijan, odšel si iz polnega življenja; optimističen, pozitiven, širil si navdušujočo energijo okrog sebe. Veliko sva sodelovala! Sava naju je povezovala, vedno si govoril, da so pred nami dobri časi za Sevnico in Posavje. Tudi za SLS si garal, verjel si vanjo in ji s svojim izvirnim političnim stilom dajal pečat. To je zaveza za nas, da gremo naprej, s tvojim nasmehom, s tvojim optimizmom.''

Žalna knjiga tudi na občini

Vpis v žalno knjigo
Vpis v žalno knjigo FOTO: POP TV

Žalna knjiga za žrtve četrtkove nesreče na reki Savi je v sejni sobi na Občini Sevnica odprta vsak dan od 8. do 19. ure vse do pogreba župana Janca, ki bo v torek, 8. julija, ob 18. uri na pokopališču na Studencu. V žalno knjigo se je do zdaj vpisalo že okoli 500 Sevničanov, nekateri pa so se odpravili tudi na breg Save, v bližino četrtkovega tragičnega dogodka, kjer v spomin na žrtve prižigajo sveče in v vodo mečejo nageljne. Žrtve bodo pokopane posamezno, žalna seja pa bo v ponedeljek ob 18. uri v dvorani sevniškega gasilskega doma.

Ob Savi stojijo svečke v spomin na tragedijo.
Ob Savi stojijo svečke v spomin na tragedijo. FOTO: POP TV

Sožalje občini Sevnica in svojcem žrtev je izrekla tudi Evangeličanska cerkev v Sloveniji. "Nesreča na Savi, v kateri so izgubili najdragocenejše, to je življenje, mnogi naši državljani, med njimi tudi poslanec Kristijan Janc, je velika tragedija za njihove svojce, sorodnike in vse slovensko občestvo. V tem bolečem in žalostnem trenutku za mnoge s svojimi iskrenimi molitvami in duhovno bližino tudi v Evangeličanski cerkvi trdno stojimo ob strani vsem, ki so izgubili svoje najdražje, in z njimi globoko sočustvujemo," je zapisal škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Geza Erniša.

Tragedija odmeva tudi po svetu ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3